Connectivity Issue between DCT 3416 I and HDMI receiver - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 03-18-2008, 07:37 PM - Thread Starter
Newbie
 
davedjb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello,

I recently purchased a new HDMI capable receiver (Onkyo TX-SR575) which I am trying to connect my cable box (Comcast DCT 3416 I) to my TV (Hitachi 51F59A). Prior to this my connection between cable box and TV was fine no issues. Now whenever I shut off either the cable box or receiver (or both) the cable box flashes with a error message (not sure on the text it flashes too fast). Also if I leave it in this state for a few hours it freezes the cable box, requiring a reboot (and so far has cleared out the DVR twice).
Based on some research I have done it seems like there is a HDCP error being generated because the Motorola box is not equiped to handle the "repeater" function that the receiver is playing. There was a lot of info stating that this was an issue that Motorola needed to resolve but was not sure if it has been yet or not. The firmware version on my box is 16.35. Does anyone know if there is a firmware fix for this issue? Could this be caused by something else?

Thanks,
Dave
davedjb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-27-2008, 08:15 PM
Newbie
 
dkstl's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have same problem with box on Charter. Had DCT 3416 that worked fine with TV for about 6 weeks. Then, for no discernible reason, it lost video, locked up, and put a "dui" (which is actually DVI) on the screen. I got a new box, a DCH3416 and after they provisioned the box, it too had the same error. I am convinced it is a firmware error. I believe (but haven't confirmed yet) that they must have upgraded the soft/firmware in the past week or so here in St. Louis and, as a result, the HDCP errors are now occurring. I don't see a solution at the moment unless they change the firm/software that would fix the incompatibility or handshake issue.

In the meantime, all the analog outputs work including component so at least for awhile, I will watch this slightly degraded picture. If they can't fix it, I will probably give satellite a try since they are offering me $350 to sign up for a year and they have more HD available than Charter...at least at the moment.
dkstl is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off