Scientific Atlantic Explorer 8240HDC - How do I set Audio out? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-11-2009, 03:13 PM - Thread Starter
Newbie
 
SoonerAJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
I currently have my 8240 connected through component cables to my TV. Everything is working well except I'm getting a lot of buzz on the speakers of the TV and I wanted to switch to an HDMI connection. When I connect through HDMI, I get picture but no sound. I've read that I need to change the audio out to HDMI. I'm not even sure how to find the menu for these options. How do I get to the audio setup on the 8240HDC?

Thx
AJ
SoonerAJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-12-2009, 05:53 AM
bd1
Member
 
bd1's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San Diego
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
press SETTINGS twice to get to general settings menu, select digital audio out, change from dolby to HDMI, then select & exit & you should be ok.
bd1 is offline  
post #3 of 5 Old 01-12-2009, 05:14 PM - Thread Starter
Newbie
 
SoonerAJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Thx bd1! That worked for me. Now my sound is coming through HDMI.
SoonerAJ is offline  
post #4 of 5 Old 02-15-2009, 04:38 PM
Newbie
 
craigalancarter's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for posting the question, I had the same issue; but now I have a new problem to solve. I have the HDMI cable going for the cable box (Explorer 8240) to the AVR (Marantz 5003), I'm getting audio through the speakers, but the sound is popping on and off, it appears to occur during scene changes on the TV...very annoying. How do stop this?
craigalancarter is offline  
post #5 of 5 Old 02-25-2009, 07:39 PM
Newbie
 
tall turtle's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you bd1 for the answer to the sound problem. It worked for me also.
tall turtle is offline  
Reply Digital Recorders (PVRs) General

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off