FIOS TV Motorola QIP7216 - hd upgrade? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 05-06-2009, 05:15 AM - Thread Starter
Member
 
TMOSteel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New York
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Any info on the Motorola QIP7216 HD DVR FIOS is using? I searched for info on it but found nothing. We have FIOS TV coming May 27 (finally!) and would like to upgrade the hd if possible.

I am *hoping* it's similar to upgrading the Scientific Atlanta 8300 which we currently have from Cablevision, which only required replacing the drive and a reboot.
TMOSteel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-07-2009, 02:29 AM
AVS Addicted Member
 
bfdtv's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 13,484
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Unfortunately, no Motorola DVRs from any provider support internal or external expansion at this time.

For now, you have to buy a TivoHD ($250+fees) or Moxi ($799 with no fees) if you want more than 160GB storage on Verizon FiOS.

HDTV Recorder Comparison Chart | DTVPal DVR FAQ | New! TiVo Premiere (Series4) FAQ |
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
bfdtv is offline  
post #3 of 5 Old 05-07-2009, 10:36 AM - Thread Starter
Member
 
TMOSteel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New York
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you for the response. Is this due to the size limit in the firmware I have read about on other Motorola models? The code that limits the drive size no matter what size drive is used?

Damn, well that just sucks now doesn't it? I've been there, done that with both Tivo and ReplayTV, and I don't plan on going back down that road.

I'm sure at some point FIOS will either enable one of the external ports or start offering DVRs with larger drive size. That only makes sense, once all the SD channels drop off, wouldn't you think?

20 hours is just not gonna cut it.
TMOSteel is offline  
post #4 of 5 Old 05-07-2009, 01:09 PM
AVS Special Member
 
demonfoo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by TMOSteel View Post

Thank you for the response. Is this due to the size limit in the firmware I have read about on other Motorola models? The code that limits the drive size no matter what size drive is used?

Motorola has claimed that they haven't got content security on external drives worked out. Honestly, I can't see why; TiVo and Moxi both have it working fine, so really there should be no reason why not. Who knows if this really is the reason, or if not, what it actually is.

Quote:
Originally Posted by TMOSteel View Post

Damn, well that just sucks now doesn't it? I've been there, done that with both Tivo and ReplayTV, and I don't plan on going back down that road.

It's actually a much better experience with the newer CableCARD-based units, once the CableCARD installation is done. (That part can be a bit problematic, but the setups I've participated in - my own and my brother's - work perfectly once the cards are set up right.)

Quote:
Originally Posted by TMOSteel View Post

I'm sure at some point FIOS will either enable one of the external ports or start offering DVRs with larger drive size. That only makes sense, once all the SD channels drop off, wouldn't you think?

You would think so. Unfortunately, it's a waiting game on Motorola's part. They've claimed multiple times that this functionality is coming, but it clearly hasn't arrived yet; as for when it really will, your guess is as good as mine.
demonfoo is offline  
post #5 of 5 Old 05-12-2009, 02:02 PM
AVS Addicted Member
 
bfdtv's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 13,484
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TMOSteel View Post

Thank you for the response. Is this due to the size limit in the firmware I have read about on other Motorola models? The code that limits the drive size no matter what size drive is used?

Damn, well that just sucks now doesn't it? I've been there, done that with both Tivo and ReplayTV, and I don't plan on going back down that road.

Note CableCard DVRs like the TivoHD and Moxi eliminate the need for the extra box.

CableCards are essentially access cards that plug into the box and authorize all the channels you pay for. There is no external device needed, because the boxes themselves incorporate dual QAM (digital cable) tuners.

HDTV Recorder Comparison Chart | DTVPal DVR FAQ | New! TiVo Premiere (Series4) FAQ |
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
bfdtv is offline  
Reply Digital Recorders (PVRs) General

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off