uploading video to DCT6412(III) - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 8 Old 11-14-2005, 11:40 AM - Thread Starter
Member
 
gumbaz's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hi i was wondering if anybody knew how to upload video from my PC to my DCT6412(III) box, i have comcast as my provider... i was told by a tech that it is possible but will need a software or firmware patch, but he woulndt say were i would find it or get it... so i was wondering if anyone in here knew..????

also i just got the DCT6412(III) box yesterday, and its been doing sum wierd things like picture glitching where the video just gets all choppy every now and then.. and the sound goes out sometimes, and when you enter in a channel on the remote it wont go to it unless you hit enter or input the number as a 3 digit number like 003 005 007 ect nothing happens if you just pres like 7,5 or 3 just stays on the same channel..??? anybody know whats going on or have the same probs or now how to fix them..???
gumbaz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-15-2005, 05:53 AM
AVS Special Member
 
Bud-man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,403
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Theres noway to "upload" video into the dvr, but there's ways to "download" from it to a pc using the firewire port.
I have a phase 3 and dont have the channel 001...etc problem , i have Cox and pioneer passport in the dvr.
Bud-man is offline  
post #3 of 8 Old 11-15-2005, 08:43 AM - Thread Starter
Member
 
gumbaz's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
there has to be a way to upload video,b-cuz that comcast guys said it was possible..!!! just need to find a software or firmware patch..!!!

what is this pioneer passport in the dvr that you speak of..???
gumbaz is offline  
post #4 of 8 Old 11-15-2005, 10:10 AM
AVS Special Member
 
dt_dc's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 3,333
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by gumbaz
what is this pioneer passport in the dvr that you speak of..???
There are at least three different resident apps that can run on the Motorola DCT-6412. The resident app is basically the majority of software that you see on the box (guide, recording functionality, etc.) although perhaps not all (VOD and other iTV applications may be something different).

Pioneer Passport is one of them ...

Guideworks (Gemstar/Comcast) iGuide:
http://www.i-guide.tv/
Notes - Guideworks is a jointly owned by Comcast (51%) and Gemstar (49%)

Aptiv Passport Echo:
http://www.pioneerbroadband.com/pass...ssportecho.asp
Notes - Aptiv was spun off from Pioneer Broadband

Microsoft TV Foundation Edition:
http://www.microsoft.com/tv/FoundationEdition.mspx

So ... since there is different software that runs on these boxes (with very different functionality) it is often very helpful to note which (and which version and/or what cable company and/or location).

Comcast uses the iGuide on most of its Motorola plants (the main exception I know of being a small Microsoft trial in the Seattle area). There is a very long thread on the iGuide/6412 combination:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...&&#post4594762

The manuals are available in various locations ... including the Motorola site:
http://broadband.motorola.com/consum...eEntertainment
For example, the iGuide manual:
http://broadband.motorola.com/consum...DVR_Manual.pdf

Quote:
Originally Posted by gumbaz
when you enter in a channel on the remote it wont go to it unless you hit enter or input the number as a 3 digit number like 003 005 007 ect nothing happens if you just pres like 7,5 or 3 just stays on the same channel..???
If you are using iGuide ... you can change this by going to Main Menu -> Setup -> Guide Setup -> Auto-Tune. Set this to Yes and it will automatically tune the channel if you enter it (without having to enter all three digits or OK)
Quote:
Originally Posted by gumbaz
there has to be a way to upload video,b-cuz that comcast guys said it was possible..!!! just need to find a software or firmware patch..!!!
You can't download or apply software patches to your 6412. This done by your cable company.

While I have seen some cool examples of Motorola downloading content from a PC to a 6412 at various demos and trade-shows ... I have never heard of any software allowing this actually being distributed yet. I don't think I've even seen any of the various additional analog inputs (composite) activated in the field (which at least would allow a basic way to get content from PC to DVR).
dt_dc is offline  
post #5 of 8 Old 11-15-2005, 12:14 PM - Thread Starter
Member
 
gumbaz's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hey on my new phase 3 box the time doesnt show all the time anymore like my old box did.. is there a way to make the clock show all the time on the box..???
gumbaz is offline  
post #6 of 8 Old 11-15-2005, 02:45 PM
AVS Special Member
 
dt_dc's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 3,333
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by gumbaz
hey on my new phase 3 box the time doesnt show all the time anymore like my old box did.. is there a way to make the clock show all the time on the box..???
If you are using iGuide, see:
http://broadband.motorola.com/consum...DVR_Manual.pdf
pg. 36

I would imagine Passport and MSTV have a similar setting.
dt_dc is offline  
post #7 of 8 Old 11-15-2005, 05:21 PM - Thread Starter
Member
 
gumbaz's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dt_dc
If you are using iGuide, see:


I would imagine Passport and MSTV have a similar setting.
i have stock comcast guide whatever that is... do you know where to find a guide on that at..???
gumbaz is offline  
post #8 of 8 Old 11-16-2005, 10:33 AM
AVS Special Member
 
dt_dc's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 3,333
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by gumbaz
i have stock comcast guide whatever that is... do you know where to find a guide on that at..???
I believe iGuide is currently the most widely deployed guide at Comcast.

I would check the Comcast web site.

General guide for EPG available here:
http://www.comcast.com/newguide/

DVR-specific guide can be found here:
http://www.comcast.com/dvrmotorola/

The following may also help:
http://www.comcast.com/Support/Corp1...tail_2682.html
dt_dc is offline  
Closed Thread Digital Recorders (PVRs) General

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off