CHK REMOTE! problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-27-2012, 07:48 PM - Thread Starter
Newbie
 
gospencer3's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't know what I may have done but I have a Panasonic DMR-EH50 DVR/DVD recorder and when I press the remote control the unit display shows "CHK REMOTE!". Does anyone know what's up with this? I've replaced the batteries in the remote and reset the unit but don't know of a way to reset the remote to try that.
gospencer3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-27-2012, 08:22 PM
AVS Special Member
 
DigaDo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pacific Northwest.
Posts: 4,673
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 23
This is a common problem when the remote has been accidently set to another remote code. The front panel display will report the remote code in use by the recorder when any remote button is pressed on a remote set to another remote code.

I suspect that "CHK REMOTE!" is actually "CHK REMOTE1" indicating that your DMR-EH50 is set to remote code 1.

To reset your remote control to code 1 hold down the ENTER and 1 buttons at the same time for five seconds.

This procedure is found on page 19 of the DMR-EH50 (USA/Canada) Operating Instructions.

"A ROSE BY ANY OTHER NAME WILL SMELL AS SWEET. BUT IT DOES NOT FOLLOW THAT WHATEVER WE CHOOSE TO CALL A ROSE WILL POSSESS THE ROSE'S FRAGRANCE."

--Benjamin Breckinridge Warfield (1917)
DigaDo is offline  
post #3 of 3 Old 08-01-2012, 02:15 PM
AVS Special Member
 
Church AV Guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: High Desert, California
Posts: 4,610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by gospencer3 View Post

I don't know what I may have done but I have a Panasonic DMR-EH50 DVR/DVD recorder and when I press the remote control the unit display shows "CHK REMOTE!". Does anyone know what's up with this? I've replaced the batteries in the remote and reset the unit but don't know of a way to reset the remote to try that.

Quote:
Originally Posted by DigaDo View Post

This is a common problem when the remote has been accidently set to another remote code. The front panel display will report the remote code in use by the recorder when any remote button is pressed on a remote set to another remote code.

I suspect that "CHK REMOTE!" is actually "CHK REMOTE1" indicating that your DMR-EH50 is set to remote code 1.

To reset your remote control to code 1 hold down the ENTER and 1 buttons at the same time for five seconds.

This procedure is found on page 19 of the DMR-EH50 (USA/Canada) Operating Instructions.
I have accidentally "reprogrammed" my remote to a different code when entering text. I guess the remote didn;t think I had released the ENTER button, when *I* thought I had.biggrin.gif It took me a moment to figure out what I had done.

Luke

Evil is charming and beautiful. It makes you doubt yourself. It asks for one small compromise after another until it whittles you down, and it functions best when no one believes in it.-JOA
Church AV Guy is online now  
Reply DVD Recorders (Standard Def)

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off