Onkyo HT-S9100THX HTIB - Page 35 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1021 of 1093 Old 04-15-2011, 07:37 PM
Senior Member
 
NateFg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I still haven't found the night mode on the 9100
NateFg2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1022 of 1093 Old 04-16-2011, 05:11 AM
Member
 
tyhatts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I cant make my final decision on this system.

Should I worry about the receiver ?
I want to buy the newest available version of the system, have they fixed the issue with the HDMI boards yet?
tyhatts is offline  
post #1023 of 1093 Old 04-16-2011, 06:20 AM
Senior Member
 
NateFg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the old one and haven't had any issues with it going on well over a year now
NateFg2 is offline  
post #1024 of 1093 Old 04-17-2011, 07:17 AM
Newbie
 
NoxErebus's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10


How do you change the volume display to show + or - from reference level? I ran Audyssey this morning for the first time (new S9300), and the volume is still showing on the 0 to 100 (or whatever ) scale. Help? Thanks in advance.
NoxErebus is offline  
post #1025 of 1093 Old 04-17-2011, 07:52 AM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,506
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by NoxErebus View Post



How do you change the volume display to show + or - from reference level? I ran Audyssey this morning for the first time (new S9300), and the volume is still showing on the 0 to 100 (or whatever ) scale. Help? Thanks in advance.

Hi NoxErebus, go to "Volume Setup" found under Miscellaneous Menu.
JChin is offline  
post #1026 of 1093 Old 04-17-2011, 07:57 AM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,506
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by NateFg2 View Post

I still haven't found the night mode on the 9100

Hi NateFg2, go to "Late Night" found under Audio Menu (by pressing "Receiver" and then "Audio" button).

Note that "Late Night" function is for digital input source and Audio button will not work if "Audio Tv Out" is set to on.
JChin is offline  
post #1027 of 1093 Old 04-17-2011, 08:50 AM
Newbie
 
NoxErebus's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JChin View Post

Hi NoxErebus, go to "Volume Setup" found under Miscellaneous Menu.

That was easy. Thanks JChin!
NoxErebus is offline  
post #1028 of 1093 Old 04-17-2011, 01:38 PM
Newbie
 
threed_buzman's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all,

I have a 9300THX, and can't find the Dolby Pro logic Z that so many have been referring to in this thread to use when you have audio that is less then 5.1 tracks. Any idea where I would find this setting in the receiver? I am assuming its identical to the 9100THX.

Thank you.
threed_buzman is offline  
post #1029 of 1093 Old 04-18-2011, 08:54 AM
Member
 
tyhatts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok... I need to make a decision.

My room is 13x13
Im deciding weather to go with this ...
http://www.amazon.com/Onkyo-HT-S9100...141677&sr=8-38

But the matter of the Receivers being garbage scares me.

my second option would be

Speakers -http://www.amazon.com/gp/product/B000XXO6GS/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER
Receiver - http://www.amazon.com/gp/product/B00...A3QTOF6PC0G1RL


What are your thoughts ? I need to make a decision in the next day so anyhelp would be great

Thanks
tyhatts is offline  
post #1030 of 1093 Old 04-18-2011, 09:25 AM
Senior Member
 
NateFg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The receiver isn't garbage. Some have had issues but that will come with everything. If you are able to play this at a higher volume then the 9100 may work for you. Is this only for mainly movies? I upgraded my front 3 on my 9100 set because I didn't like how they sounded with music and I'm currently not able to crank the volume to get the output I'd like, due to living in an apartment. If you are like me then I would go with separate receiver and speakers over the htib.
NateFg2 is offline  
post #1031 of 1093 Old 04-18-2011, 09:41 AM
Senior Member
 
modernninja's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tyhatts View Post

Ok... I need to make a decision.

My room is 13x13
Im deciding weather to go with this ...
http://www.amazon.com/Onkyo-HT-S9100...141677&sr=8-38

But the matter of the Receivers being garbage scares me.

my second option would be

Speakers -http://www.amazon.com/gp/product/B000XXO6GS/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER
Receiver - http://www.amazon.com/gp/product/B00...A3QTOF6PC0G1RL

What are your thoughts ? I need to make a decision in the next day so anyhelp would be great
Thanks

Get the ht-s9300thx. They upgraded the receiver to be hdmi 1.4a compliant.
modernninja is offline  
post #1032 of 1093 Old 04-18-2011, 09:47 AM
Member
 
tyhatts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by modernninja View Post

Get the ht-s9300thx. They upgraded the receiver to be hdmi 1.4a compliant.

its not the 1.4 Im worried about, its the HDMI board failing !

Unless they have fixed that issue
tyhatts is offline  
post #1033 of 1093 Old 04-18-2011, 09:50 AM
Senior Member
 
modernninja's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tyhatts View Post


its not the 1.4 Im worried about, its the HDMI board failing !

Unless they have fixed that issue

Different receiver.. r980, not r960, and my hdmi board is fine...
modernninja is offline  
post #1034 of 1093 Old 04-18-2011, 01:26 PM
Member
 
tyhatts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by modernninja View Post

Different receiver.. r980, not r960, and my hdmi board is fine...

how long have you had the system ?
tyhatts is offline  
post #1035 of 1093 Old 04-18-2011, 01:54 PM
Senior Member
 
modernninja's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tyhatts View Post


how long have you had the system ?

Bought it in September...if the hdmi board goes, I know who to call and what to say to get it fixed for free...I have 4 hdmi inputs into it with a single out to my panny 3dtv...xbox, 3d bluray player, htpc, and fios box. No issues so far.
modernninja is offline  
post #1036 of 1093 Old 04-19-2011, 04:07 AM
Member
 
oligeo's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by modernninja View Post
Bought it in September...if the hdmi board goes, I know who to call and what to say to get it fixed for free...I have 4 hdmi inputs into it with a single out to my panny 3dtv...xbox, 3d bluray player, htpc, and fios box. No issues so far.
So does mine bought in feb. 2009. It works flawlessly since then.
oligeo is offline  
post #1037 of 1093 Old 04-20-2011, 12:25 PM
Member
 
tyhatts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
well... the S9300 has been ordered !

I just confirmed the purchase. Hopefully it is all I expect and more !
tyhatts is offline  
post #1038 of 1093 Old 04-20-2011, 06:09 PM
Senior Member
 
modernninja's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tyhatts View Post

well... the S9300 has been ordered !

I just confirmed the purchase. Hopefully it is all I expect and more !

Just a warning...the box weighs 150lbs and probably won't fit in your car. Don't let fedex try to trick you into picking it up. It barely fit in the back of my suv and I almost gave myself a hernia getting it in my apartment.

Also, the speaker wires that came with it are cheap, so get yourself some good stuff at monoprice or similar...recommend at least 16 guage
modernninja is offline  
post #1039 of 1093 Old 04-21-2011, 04:13 AM
Member
 
fathermurphy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NateFg2 View Post

I got only my center yesterday. It's made a very noticeable difference. So far I've noticed much better dialogue output and bass, since its ported. Another thing I've noticed is a more difference between sound modes for games, movies, and tv. I can't wait for my other two speakers to arrive on Friday.

How is it?
fathermurphy is offline  
post #1040 of 1093 Old 04-21-2011, 05:59 AM
Senior Member
 
NateFg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by fathermurphy View Post


How is it?

All speakers sound are here and set up. I'm very happy with them. They do well with the movies but I'm still trying to get some music together to really see the difference. I only tried a few songs so far. Yesterday I put on a tool cd and it was great. All the bass guitar effects could be heard. The drums sounded real and full. The tom rolls were audible and distinct. Some things I was disappointed by with the onkyo speakers.
NateFg2 is offline  
post #1041 of 1093 Old 04-23-2011, 08:58 AM
Member
 
fathermurphy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NateFg2 View Post

I still haven't found the night mode on the 9100

His are the speakers? The new ones ? Center channel sound good ?
fathermurphy is offline  
post #1042 of 1093 Old 04-23-2011, 09:00 AM
Member
 
fathermurphy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NateFg2 View Post


All speakers sound are here and set up. I'm very happy with them. They do well with the movies but I'm still trying to get some music together to really see the difference. I only tried a few songs so far. Yesterday I put on a tool cd and it was great. All the bass guitar effects could be heard. The drums sounded real and full. The tom rolls were audible and distinct. Some things I was disappointed by with the onkyo speakers.

Sorry just seeing this now
fathermurphy is offline  
post #1043 of 1093 Old 04-23-2011, 09:05 AM
Member
 
fathermurphy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NateFg2 View Post


All speakers sound are here and set up. I'm very happy with them. They do well with the movies but I'm still trying to get some music together to really see the difference. I only tried a few songs so far. Yesterday I put on a tool cd and it was great. All the bass guitar effects could be heard. The drums sounded real and full. The tom rolls were audible and distinct. Some things I was disappointed by with the onkyo speakers.

That's awesome man
Good for you
You got me thinking
Now I want a new center
A new center and I'll be happy for a while I reckon
I don't like how bad this one reproduces dialogue
fathermurphy is offline  
post #1044 of 1093 Old 04-23-2011, 09:22 AM
Senior Member
 
NateFg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Have you tried at higher volumes? I personally couldn't being in an apartment
NateFg2 is offline  
post #1045 of 1093 Old 04-23-2011, 10:34 AM
Member
 
fathermurphy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by threed_buzman View Post

Hi all,

I have a 9300THX, and can't find the Dolby Pro logic Z that so many have been referring to in this thread to use when you have audio that is less then 5.1 tracks. Any idea where I would find this setting in the receiver? I am assuming its identical to the 9100THX.

Thank you.

That pro logic setting is accessible By pressing the surround key on the remote
fathermurphy is offline  
post #1046 of 1093 Old 04-23-2011, 10:38 AM
Member
 
fathermurphy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NateFg2 View Post

Have you tried at higher volumes? I personally couldn't being in an apartment

I did
But it's the subtle details really
The quality of sound,..the rest of the the speakers seems ok once if set the levels
But the center could be cleaner
fathermurphy is offline  
post #1047 of 1093 Old 04-28-2011, 09:37 AM
Member
 
tyhatts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey.... I just picked up the 9300 system

Im curious to know if the Sub has a Left and Right input ???? I went to get a sub cable made yesterday and the guy asked if it was a single input or a dual ?

I think its a single, but I need someone to confirm that !! thanks
tyhatts is offline  
post #1048 of 1093 Old 04-28-2011, 10:07 AM
Senior Member
 
NateFg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's a single rca type
NateFg2 is offline  
post #1049 of 1093 Old 04-29-2011, 12:41 PM
Member
 
jlj93byu's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tyhatts View Post

its not the 1.4 Im worried about, its the HDMI board failing !

Unless they have fixed that issue

My HDMI board has had some handshake issues. It has been manifest in two forms--first, during movies the audio signal gets dropped about 45 minutes in. A simple rewind will fix the problem as it triggers the receiver to reacquire the audio signal. The second way it is manifest is on my cable box, which is hooked up via HDMI to my receiver. When I change from a standard def channel to a HD channel, the picture will drop and after about 6 seconds the receiver simply says "No Signal." I turn the cable box off and back on and it reacquires the signal. Both have been annoying, but I've lived with the issues for 8 months. I finally caved and took my receiver to an Onkyo service provider where it is right now. Unfortunately, they have been unable to duplicate the problem so far so they may not be able to fix it and I'll be stuck with these issues. Oh well, these pale in comparison to the problems I've been having with my Samsung BD C6500 blu ray player, also at the shop. At least the sound of the 9100 is so sweet it makes up for any minor inconveniences with the HDMI board.
jlj93byu is offline  
post #1050 of 1093 Old 04-29-2011, 01:57 PM
Senior Member
 
modernninja's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jlj93byu View Post


My HDMI board has had some handshake issues. It has been manifest in two forms--first, during movies the audio signal gets dropped about 45 minutes in. A simple rewind will fix the problem as it triggers the receiver to reacquire the audio signal. The second way it is manifest is on my cable box, which is hooked up via HDMI to my receiver. When I change from a standard def channel to a HD channel, the picture will drop and after about 6 seconds the receiver simply says "No Signal." I turn the cable box off and back on and it reacquires the signal. Both have been annoying, but I've lived with the issues for 8 months. I finally caved and took my receiver to an Onkyo service provider where it is right now. Unfortunately, they have been unable to duplicate the problem so far so they may not be able to fix it and I'll be stuck with these issues. Oh well, these pale in comparison to the problems I've been having with my Samsung BD C6500 blu ray player, also at the shop. At least the sound of the 9100 is so sweet it makes up for any minor inconveniences with the HDMI board.

Do they use a similar board in the 9300? I know its not the same since the 9300 is 1.4a compliant. With my old system I had the same issues with what you describe( coupled with an expired warranty), which is why I bought the 9300 in the first place...along with the fact that I wanted to trade up to 7.1 when I bought my panny 3dtv.

Sounds like a possible short to be honest caused by overheating, which a tech who checks for five minutes wouldn't find.

I'd check to make sure your equipment is ventilated, as cable boxes are notorious for overheating.
modernninja is offline  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off