HT-C6600 HDMI Audio Out - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 02-26-2011, 12:48 PM - Thread Starter
Newbie
 
FLAnatic's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I recently purchased a Samsung plasma which included the 3D glasses and free BD-6900 Blu Ray player. At the time the company I purchased this from was out of stock of the Blu ray player as was samsung, and samsung offered me the HT-C6600 as a replacement. Since I already have a home theater system I figured I could use it as a stand alone Blu-Ray player. In order to get Audio output over HDMI to my Home theater system I have to go into the settings menu and turn HDMI Audio out to "ON". The problem is that the HT-C6600 doesn't save this setting, so each time the unit is shut off and turned on again, it defaults back to OFF and I have to go into the settings menu to turn it back on.

I called samsung and they verified the issue and submitted the problem to engineering, but there is no guarantee this will be fixed in a firmware update down the road.

Is there a way to access a service menu on these units and possible change the defaults? Or another way to get 5.1 audio out of the unit besides connecting the external speakers directly? I'd also rather not leave the unit on all the time just to retain the setting.
FLAnatic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-26-2011, 03:32 PM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,431
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 122
Hi FLAnatic, possible because its connected to a receiver and not a tv.

See if the settings is retain when connected to a tv instead.
JChin is offline  
post #3 of 4 Old 03-04-2011, 05:00 PM - Thread Starter
Newbie
 
FLAnatic's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tried this but with no luck. Thanks for the suggestion. Any other ideas? :-)
FLAnatic is offline  
post #4 of 4 Old 03-27-2012, 01:23 PM
Newbie
 
bobpendleton's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
FLAnatic - I'm having the exact same problem with the HT C6600 not remembering (or saving) the "HDMI: ON" audio setting. Every time the unit is powered off I have to go back to the Settings menu to and reset this option to get the audio to play through my TV's speakers. Like you, I'm trying to use the HT C6600 as a simple player -- I have to speakers connected to it at all.

Did you ever discover a way to fix this problem? A firmware upgrade or some other workaround?
bobpendleton is offline  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off