Optical input on a Samsung HT-BD1250 Blu-ray 5.1 HTiB, problem is very low volume. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-30-2012, 07:28 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Tacoboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calif.
Posts: 479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I have a five day old Vizio M470SL 47" TV with it's optical output connect to the optical input on the Samsung BD-1250 5.1 HTiB (latest firmware).
When trying to feed (optical digital) audio from the TV to the Samsung, all I get from the Samsung's speakers is a very very low whisper of an audio signal.
(otherwise both TV and HTIB work fine on their own, and HDMI from HTIB to TV works great)
(Vizio TV get it's feed from a satellite dish, using coaxial cable from Dish to TV).
I've tried switching the TV's optical output feed between PCM & Dolby Digital settings
Switched TV back and forth between variable & fixed audio output (assuming fixed is the correct setting).
Check optical cable connections.
I put the Samsung on Digital optical input.
So the signal is getting thru, but it's only a whisper.
Any ideas on what else I can try to fix this problem?

Yamaha RX-V671 receiver

Infinity Beta 5.1

Tacoboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-30-2012, 10:09 PM
AVS Special Member
 
Otto Pylot's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 7,072
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 88 Post(s)
Liked: 227
Does the Vizio play audio fine (Dish TV) thru it's speakers without being connected to the Samsung?
Otto Pylot is online now  
post #3 of 6 Old 12-30-2012, 11:13 PM
AVS Special Member
 
BIslander's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,467
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 123
Try a different optical cable. And try plugging in a different device such as a disc player to that input. These are steps to isolate which piece of equipment is at fault.
BIslander is online now  
post #4 of 6 Old 12-31-2012, 10:59 AM - Thread Starter
Senior Member
 
Tacoboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calif.
Posts: 479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Otto Pylot View Post

Does the Vizio play audio fine (Dish TV) thru it's speakers without being connected to the Samsung?

The dish is directly connected to the Vizio (coaxial cable), that connection works fine (with or without the Samsung).
The Samsung is connected to the Vizio, HDMI-1, the only input used on the Samsung is the optical, from the Vizio.

Yamaha RX-V671 receiver

Infinity Beta 5.1

Tacoboy is offline  
post #5 of 6 Old 12-31-2012, 11:00 AM - Thread Starter
Senior Member
 
Tacoboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calif.
Posts: 479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by BIslander View Post

Try a different optical cable. And try plugging in a different device such as a disc player to that input. These are steps to isolate which piece of equipment is at fault.

I guess I have a few extra optical cables lying around.

Yamaha RX-V671 receiver

Infinity Beta 5.1

Tacoboy is offline  
post #6 of 6 Old 12-31-2012, 01:41 PM
AVS Special Member
 
Otto Pylot's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 7,072
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 88 Post(s)
Liked: 227
Quote:
Originally Posted by Tacoboy View Post

The dish is directly connected to the Vizio (coaxial cable), that connection works fine (with or without the Samsung).
The Samsung is connected to the Vizio, HDMI-1, the only input used on the Samsung is the optical, from the Vizio.

Ok. Then BIslander's suggestion for isolating the issue is the next step.
Otto Pylot is online now  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off