Panasonic SC-BTT490 (Netflix Audio Stops Working) Only way to fix is Factory Reset!!! (Seems to be related to Audio Delay) - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 16 Old 01-18-2013, 09:21 AM - Thread Starter
Newbie
 
heliguy2's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi -

I recently purchased this Blu-Ray/Surround Combo. I am having some issues with Netflix.

I am connected LAN so wireless is not an issue.

Netflix Audio stops working after 1-2 days. The only way to fix this is with a Factory Reset!!!! Which is horrible as you have to re-sign into all the software which is insanely tedious!!!

I can replicate the problem by going into the Audio Delay in the Setup. As soon as you adjust the Audio Delay in Instantly breaks Netflix!

If I leave it on Auto - It will break Netflix within about 2 days. I get video perfectly but NO AUDIO at all. I have the most recent firmare installed on the Blu-Ray as this is the first thing I did when I set it up.

I have tried the magic UpUP Down Down Left Right UP UP UP UP in netflix to deactive but this does not fix the issue. Only way is factory reset.

What on earth could be causing this! Has anyone with this setup had Netflix Audio issues. All the Other Software Works perfectly fine.

Amazon, Hulu, Youtube.... Its just Netflix that has this issue. We watch alot of Netflix so Its driving us crazy. I have tried adjusting the Audio From Bitsream to PCM to see if this fixed the issue but it does not. I have also played around with a lot of the other settings but to no avail.....

Is there anyway I can download the previous Firmware form Somewhere to see if this solves the issue?
heliguy2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 Old 01-21-2013, 07:52 AM - Thread Starter
Newbie
 
heliguy2's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Issue has been Fixed.

After searching here on the forums I read the Setting "Deep Color" which is set to on by default can cause problems with HDMI and Audio.

I turned it off and everything works perfectly.

If you are having any Netflix issues please try and turn this setting off and see if it solves your problem.

Thought someone might find this helpful in they end up where I was. I emailed back Panasonic and told them as well in case someone calls them about the issue.
heliguy2 is offline  
post #3 of 16 Old 01-27-2013, 12:12 PM
Newbie
 
Janine Bailey's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the same problem. How do you disable the deep colour?
Janine Bailey is offline  
post #4 of 16 Old 01-28-2013, 06:32 PM - Thread Starter
Newbie
 
heliguy2's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Just saw this!

Well it partially fixed the problem. Meaning, It worked! but the audio cut out again after a week.

Only this time I can just deactivate Netflix and re-login and everything works again. Before this I had to factory reset which was horrible.

So here is the fix -

Go into the Home Menu, Other, Settings, Video, HDMI output

You will see a setting called Deep Color Output. Turn this OFF. (Netflix Audio should now work again)

Hopefully this works for you. If it does and audio stops working again after a few days or week, all you have to do is go into Netflix on your blue ray.

In that main browsing page hit.

Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left Right, UP, UP, UP, UP

A menu will pop up to deactivate your account. Click on it. Then log back into Netflix. You will have to re-enter you email and password. This will fix the audio again. It sucks, but its much better than having to do a factory reset and type Everything in again!

I know what your thinking, some developer played Contra way to much when they were younger. The good news is its pretty easy to remember after you do it a few times. Seriously though they could have just put this in a dam menu for Netflix!!!!



So its not 100 percent solution but I really hope this info helps. It took me forever to figure it all out. I spent a week scouring the Net to get this fixed.

Also Panasonic really needs to get the dam bugs out of there Netflix software. Its ridiculous. I actually told them they should hire a different company to design the Internet part of there software as from what I can tell everyone complains about it in reviews. Its slow clunky and counterproductive. At least the other software seems to work just fine though. beside the clunkyness of it.
heliguy2 is offline  
post #5 of 16 Old 03-29-2013, 10:08 AM
Newbie
 
itsmemark's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I too have had this problem and to fix it I simply disconnect the power from the back of the Panasonic SC-BTT490 wait about 10 seconds and plug it back in. The audio works once again in Netflix. Nothing to enter and no buttons to push. smile.gif
itsmemark is offline  
post #6 of 16 Old 06-25-2013, 06:12 PM
Newbie
 
Brent RyanLewis's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks ... it worked ...
Brent RyanLewis is offline  
post #7 of 16 Old 07-14-2013, 03:57 PM
Newbie
 
Brent RyanLewis's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For a day ...
Brent RyanLewis is offline  
post #8 of 16 Old 10-16-2013, 02:50 AM
Newbie
 
mawwam's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I hope this works with my BTT500, I was having the same issue last night.... will try it tonight
mawwam is offline  
post #9 of 16 Old 10-22-2013, 07:56 AM
Newbie
 
monsta45's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hi, i'm having same issue with a SCBTT500??!!?

monsta45 is offline  
post #10 of 16 Old 10-22-2013, 08:04 AM
Newbie
 
mawwam's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Hi Monsta45,

It worked for me, although I don't know which worked, as I did all 3... Deep colour, up up down down etc, and disconnected mains.
monsta45 likes this.
mawwam is offline  
post #11 of 16 Old 10-22-2013, 08:06 AM
Newbie
 
monsta45's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
right i'll try "deep colour" 1st
monsta45 is offline  
post #12 of 16 Old 10-22-2013, 08:15 AM
Newbie
 
monsta45's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The Deep Colour thing worked for me, although. and forgive me if i seem dumb (opens himself up for attack lol) why would the colour setting make any difference to the sound signal along an HDMi lead when its an app playing up?

Surely the sound is just going out of the speakers and the picture goes to the TV?

Anyway it works!!
monsta45 is offline  
post #13 of 16 Old 10-22-2013, 09:58 AM
AVS Special Member
 
Otto Pylot's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 7,279
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 150 Post(s)
Liked: 241
HDMI just carries bits and bytes of information that is "separated" by the receiving end. There are no discreet audio/video wires or data streams. So when Deep Color is enabled I think it uses up all, or mostly all of the available bandwidth so the audio portion suffers first.
Otto Pylot is online now  
post #14 of 16 Old 10-22-2013, 12:24 PM
Newbie
 
mawwam's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
This problem shouldn't be effected by HDMI though as the Netflix is built in to the cinema system?
mawwam is offline  
post #15 of 16 Old 10-22-2013, 12:47 PM
AVS Special Member
 
Otto Pylot's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 7,279
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 150 Post(s)
Liked: 241
The BTT490 is an integrated HTiB meaning that it has a built-in blu-ray player. If the unit is setup to use Deep Color (which btw I don't understand why it's still an option because nothing takes advantage of it and it causes more problems when enabled) then that may affect any SmartApps that are available and send their video data via HDMI to the tv leaving very little bandwidth for audio. Maybe not, but the bottom line is never use Deep Color because there isn't any advantage to it and it causes problems.
Otto Pylot is online now  
post #16 of 16 Old 04-28-2014, 02:19 PM
Newbie
 
hsokphilly's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had the same problem when using Netflix; there was no audio. I unplugged the power cord in the back, plugged it back in and VOILA!, sound was back on. Of course, this too was only a temporary fix, a few days/weeks later, I had no audio again when using Netflix.
hsokphilly is offline  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off