Harman Kardon AVR 1700 and LG BD390 Blueray: no video signal back to TV - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 01-19-2013, 10:48 AM - Thread Starter
Newbie
 
dan9999's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Harman Kardon AVR 5.1 receiver and hooked up several devices to it via HDMI and then have a single HDMI connection to the TV. Cable box and apple tv work but the Blueray player, a LG BD390, does not. Audio is fine but no video signal comes back to the TV.
When I turn the Blueray player on, I get the start up screen for a couple secs and the resolution Of 480i shows up for a sec. Then once the AVR recognizes the device, no video signal is going to the TV. I tried switching cables and inputs but while they work for other devices they don't for the bd390. I also disabled the simplink function of the TV (also from LG) thinking maybe that had something to do with it.

Can anyone on here help me with this? Maybe it has something to do with the video resolution but I am not sure whether I can set that somewhere.

Thanks in advance.
Dan
dan9999 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-19-2013, 04:37 PM
AVS Addicted Member
 
afrogt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 22,756
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 56 Post(s)
Liked: 351
If you're using a HDMI cable with your blu ray fix the resolution to 720p, 1080i or 1080p in the setup menu for the blu ray player depending on the capability of your TV. Connect it directly to the TV to make the change and then connect it back to your AVR.

you should be fine after that.

Or maybe you have a bad HDMI cable?

Afro GT
afrogt is offline  
post #3 of 7 Old 01-20-2013, 08:23 AM - Thread Starter
Newbie
 
dan9999's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the tip. I tried to set the resolution on the Blueray player and found the following. When I set it to 480p, 720p or 1080i, it works and I get a picture when playing a DVD.

Setting the resolution to Auto or 1080p does not work

I have 1080p display mode set to 60Hz as opposed to 24Hz and HDMI color setting is set to YCbCr as opposed to RGB

I changed HDMI cables to remove that variable. It is not the cable.

Any other thought? Maybe a firmware update on the BD390?
dan9999 is offline  
post #4 of 7 Old 01-20-2013, 10:15 AM - Thread Starter
Newbie
 
dan9999's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I checked the firm ware and there is not a newer version
dan9999 is offline  
post #5 of 7 Old 01-21-2013, 04:55 PM
Member
 
dictator92's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sc
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
That sucks gl
dictator92 is offline  
post #6 of 7 Old 01-22-2013, 11:51 AM
Member
 
davidhiggins's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Ma
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
why are you playing with color settings just leave it on auto when you set up the player set auto your player will set your output to match your tvs resolution when you change color settings you can cause problems ans stay away from lens cleaners
davidhiggins is offline  
post #7 of 7 Old 01-22-2013, 12:51 PM - Thread Starter
Newbie
 
dan9999's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the tip. I didn't change any color settings. I just referenced them in case they were the issue. When resolution is set to Auto, the AVR does not send a picture back to the TV. That is my problem. Either AVR is not reading the resolution or Blueray is not sending it correctly. Picture appears if I manually set the resolution to anything other than Auto or 1080p. Obviously I want to watch movies in 1080p which doe not work. Maybe I will try to hook up another Blueray player.
dan9999 is offline  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off