force surround? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 8 Old 02-21-2013, 06:37 PM - Thread Starter
Newbie
 
zegbop's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
when i use the "audio" setting to plug in my phone or laptop in from the RCA external, sound only comes out of the sub, left and right.

way to force the center and surround speakers to work as well, even if they're not true to their channels?
zegbop is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 02-21-2013, 06:38 PM - Thread Starter
Newbie
 
zegbop's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
this is for the sony bdv-e770w
zegbop is offline  
post #3 of 8 Old 02-21-2013, 08:01 PM
AVS Special Member
 
BIslander's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 130
Sure. p27 of the manual explains the surround settings.
BIslander is online now  
post #4 of 8 Old 02-21-2013, 11:15 PM - Thread Starter
Newbie
 
zegbop's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
when i go to "surround setting" on the front panel it says NOT IN USE
zegbop is offline  
post #5 of 8 Old 02-22-2013, 01:00 PM
AVS Special Member
 
BIslander's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 130
Is this what you did on the remote (from p27 of the manual)?
Quote:
1 Press SYSTEM MENU.
2 Press (Up/Down) repeatedly until “SUR.SETTING” appears in the front panel display, then
press + or >.
3 Press (Up/Down) repeatedly until the surround setting you want appears in the front panel
display.
See the table below for surround sound setting descriptions.
4 Press +.
The setting is made.
5 Press SYSTEM MENU.
The system menu turns off.

The list of settings in the manual from those steps does not include NOT IN USE.
BIslander is online now  
post #6 of 8 Old 02-22-2013, 02:31 PM - Thread Starter
Newbie
 
zegbop's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
yep, it's at step 2 i get the error. i'll arrive at the SUR.SETTING option and press + or >, and the "NOT IN USE" error will flash.

when i use the blu ray player for sound, i get full surround, everything works perfectly.

when i use my RCA "audio" input, or the digital optical "TV" input, only the left, right and subwoofer channels work. the center and rear channels do not work.

i use audio RCA for my mp3 player / laptop.

i use the digital optical for my tv / xbox. the setup is as follows: xbox is connected to my sony HDTV via HDMI -- sony HDTV connects audio to the bdv-e770w unit via digital optical cable.
zegbop is offline  
post #7 of 8 Old 02-22-2013, 03:12 PM
AVS Special Member
 
BIslander's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 130
I can't help beyond that. Sounds like you'll need to call Sony support.

The Surround Setting is where you tell the system you want to use PLII with stereo sources. Does the Surround Setting menu work with a digital stereo source such as a CD? Maybe it can't be used with the analog stereo input, which woulkd be unfortunate.
BIslander is online now  
post #8 of 8 Old 02-22-2013, 04:06 PM - Thread Starter
Newbie
 
zegbop's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Blast, well thanks for your help so far. I contacted Sony support via chat but they wasted 2 hours of my time asking me the same questions over and over again. I'll try to see if the menu works with a different source.

Has anyone else run into similar issue?
zegbop is offline  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off