Official Samsung HT-AS720 thread w. updated first post. - Page 13 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #361 of 1649 Old 11-12-2007, 10:15 AM
Member
 
FooserX's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
In terms of the average Joe's listening experience...

What is the difference between 4ohms and 8ohms?

The wattage on this HTIB looks really good compared to other normal receivers and speakers...so I'm wondering why people wouldn't want to get this?
FooserX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #362 of 1649 Old 11-12-2007, 01:47 PM
Newbie
 
Sigifrith's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can someone confirm if this has HDMI 1.3 please?
13 pages is a lot to read thru.
Sigifrith is offline  
post #363 of 1649 Old 11-12-2007, 05:06 PM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
updated very first post with new prices and where to get them, also HDMI version for those asking.

currently Nov 12, 2007 at 8:07pm EST BB price - 539.99

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #364 of 1649 Old 11-12-2007, 07:46 PM
Member
 
WBFletcher's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Powder Springs, GA
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Turbota6 View Post

Good luck on finding those stands, or any stands, at Ikea. I have the same stands that were posted earlier and I thought they were a bargain at $25/pair. Problem is they discontinued all speaker stands around August of 2007. I tried to find another set here in Atlanta but they were all gone.


Thanks for saving me a trip from Powder Springs!

That is NOT a pleasant drive in the first place, then to find out the stands aren't available.... *shudder*

At least my wife would enjoy going to IKEA - I hate fighting the ATL traffic.
Any clue of a place nearby that has anything similar?
WBFletcher is offline  
post #365 of 1649 Old 11-12-2007, 07:51 PM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
like i said .. wal-mart ..

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #366 of 1649 Old 11-12-2007, 08:03 PM
Member
 
SSMiKe06's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mtl, Qc, Canada
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So far my Wal-Mart has nothing for the stands. I'm still waiting for my HDMI cable to get in ( hopefully by Wednesday ) but I still want those stands. I'm going crazy.

I'm a true Blu member !
SSMiKe06 is offline  
post #367 of 1649 Old 11-12-2007, 08:41 PM
Newbie
 
Turbota6's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Flowery Branch, GA
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok, tried switching all 3 cables to Pure AV cables from Sam's that state they are 1.3 compatible and still having the same problems. Still no picture or sound when switching from my PS3 back to my DTV HR-20 and still get that popping/crackling noise when hitting play after FF on a DVD or BD. Might try calling Sony to see if it's a problem with the TV but this is getting frustrating. Other than the above problems I am enjoying the system.

Quote:
Originally Posted by Turbota6 View Post

I've found that if you're not using ALL Samsung components with their Anynet system you need to turn on this receiver FIRST before anything else. This tends to minimize, but not eliminate, the handshaking problems.

After talking with Best Buy again last night I'm going to try switching all my HDMI cables to 1.3 compatible ones to see if that makes any difference. Apparently someone else was having the same problems and I was told that the cables fixed the problem. I'll post the results.

Turbota6 is offline  
post #368 of 1649 Old 11-12-2007, 09:10 PM
Newbie
 
Sigifrith's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks redlikefire02 and Turbota6. I'm trying to build a system that's HDMI 1.3 throughout, so it's a deal breaker for me. No we just need some lower prices soon.
Sigifrith is offline  
post #369 of 1649 Old 11-13-2007, 12:32 AM
AVS Special Member
 
Star56's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: In my armed redoubt deep in the mountains of northern Ohio
Posts: 3,491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Weezy911 View Post

ok, you sold me, im getting this. How big are the speakers? they look small, but are they bigger in real life?

The surrounds are 10 inches long and 4 inches wide. The center is a foot long and about 4 inches wide. The subwoofer is just plain big


I decided to give Blu Ray a spin through the system. I hooked my PS3 using HDMI...set the output to PCM. Popped in The remastered Fifth Element which has a TrueHD track.

Yowza...blew me away once again. Floor creaking under the pressure from the subwoofer...the midrange and highs are crystal clear...just a completely breathtaking sonic experience.

It sounds like the price has dropped $30 since Saturday. WIll go back to BB tommorow and get a price match.

Great system!

42" in the dining room.
50" in the bedroom
80" in the living room

65" in the family room
106" in the family room


"There is another system"

Video Modes: SDTV-EDTV-XGA-HDTV-3D
All HD Modes: Blu Ray, HD DVD, DVHS

Star56 is offline  
post #370 of 1649 Old 11-13-2007, 08:44 AM
Newbie
 
TDog22's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am a audio newbie, but I did read a post earlier in this thread about calibration of the system. Since the Samsung 720 doesnt auto-calibrate, what is the best way to perform that? How much is an SPL meter, and in fact what does it actually do?
TDog22 is offline  
post #371 of 1649 Old 11-13-2007, 09:56 AM
Newbie
 
bunja94's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
just bring home the baby last night...$539 on sale/price matching at BB. There is a 10% discount coupon on the web but from the regular price $599. Woooah!! this system rocks my family room.
bunja94 is offline  
post #372 of 1649 Old 11-13-2007, 12:45 PM
Member
 
Weezy911's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So does anyone have this as a 7.1 setup. Meaning did you buy another 2 speakers? If so how is it? I can imagine amazing because if 5.1 is great 7.1 must be amazing.

Also, how much do the speakers weigh? Im looking for a nice stand but i dont want to get a stand that wont support all the speakers (excluding center channel and sub)

im really sorry for asking to many questions but i just like to make sure i got everything straight before i purchase
im so sold on this system and im going to get this around xmas
Weezy911 is offline  
post #373 of 1649 Old 11-13-2007, 07:55 PM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Turbota6 View Post

Ok, tried switching all 3 cables to Pure AV cables from Sam's that state they are 1.3 compatible and still having the same problems. Still no picture or sound when switching from my PS3 back to my DTV HR-20 and still get that popping/crackling noise when hitting play after FF on a DVD or BD. Might try calling Sony to see if it's a problem with the TV but this is getting frustrating. Other than the above problems I am enjoying the system.

1.3 compatible doesnt mean theyre 1.3a.

try monoprice.com .. i just ordered myself 3 HDMI's from there today for under 50 bucks! 1.3a and a 10.0 GB transfer. monster can kiss my a$$

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #374 of 1649 Old 11-14-2007, 12:46 AM
Member
 
kasuza's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by redlikefire02 View Post

1.3 compatible doesnt mean theyre 1.3a.

try monoprice.com .. i just ordered myself 3 HDMI's from there today for under 50 bucks! 1.3a and a 10.0 GB transfer. monster can kiss my a$$

Same here; however, i only ordered two HDMI 1.3a version (6 feet). One HDMI for my PS3 and another HDMI from Onkyo SR-800 receiver to my HDTV. Also, i bought 150ft of 12AWG speaker wires, 3 coax cables (sub, DTV, DVD player), and 2 optical cables (PS3 and Xbox 360) high performance.
I am so stupid that I should buy Samsung HT-AS720 instead of Onkyo HT-SR800. I didn't know that there is no HDMI-audio pass through in Onkyo HT-SR800.
kasuza is offline  
post #375 of 1649 Old 11-14-2007, 12:49 AM
Member
 
kasuza's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Weezy911 View Post

So does anyone have this as a 7.1 setup. Meaning did you buy another 2 speakers? If so how is it? I can imagine amazing because if 5.1 is great 7.1 must be amazing.

Also, how much do the speakers weigh? Im looking for a nice stand but i dont want to get a stand that wont support all the speakers (excluding center channel and sub)

im really sorry for asking to many questions but i just like to make sure i got everything straight before i purchase
im so sold on this system and im going to get this around xmas

outpost.com or fry's electronic stores sell Polk Audio R50 Cherry Each Two-way floorstanding Speakers (two) for $139

http://shop1.outpost.com/product/400...H:MAIN_RSLT_PG
kasuza is offline  
post #376 of 1649 Old 11-14-2007, 07:35 AM
Advanced Member
 
Amel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clearwater Fl
Posts: 635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by redlikefire02 View Post

1.3 compatible doesnt mean theyre 1.3a.

try monoprice.com .. i just ordered myself 3 HDMI's from there today for under 50 bucks! 1.3a and a 10.0 GB transfer. monster can kiss my a$$

arent the cables at mono like 5 bucks each? how did you come up with 50?

Blu-Ray Supporter
Amel is offline  
post #377 of 1649 Old 11-14-2007, 08:33 AM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i ordered the 1.3a 24G CL2's 3 of them at 15 each.

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #378 of 1649 Old 11-14-2007, 09:26 AM
Advanced Member
 
Amel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clearwater Fl
Posts: 635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by redlikefire02 View Post

i ordered the 1.3a 24G CL2's 3 of them at 15 each.

I see

http://www.monoprice.com/products/pr...mat=4#feedback

I'm going to upgrade mine soon

btw, let us know if you notice any difference

Blu-Ray Supporter
Amel is offline  
post #379 of 1649 Old 11-14-2007, 10:52 AM
Member
 
Koobs's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 119
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
so whats the verdict?

Can any custom setup out perform this system for the same price?


All i keep hearing is yea you can get this and this speaker system for 450 with this and this receiver for like 300 and smoke this out of the water... but

people...this system is blue ray, hdmi, 1080p capable for 499-599 price range.

can you build something that will out perform this system for that price?

equipment lists are not allowed
because it wastes screen real estate....
so i removed it...
Koobs is offline  
post #380 of 1649 Old 11-14-2007, 11:41 AM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
the closest ive come to replicating this system would be the onkyo 605 or 705/ yamaha v1700 (1700 only has HDMI 1.2a) most around 600 just for the reciever and the onkyo 7.1 speaker package at 200.00 on amazon also. plus speaker wire, we're up to 800 minimal here. so really no. if you have a budget of 550 or less and need/want a complete system immediately this is the route to go with no questions asked. if you want to piece together a home system over time and are in no rush i do believe that there is other alternatives out there that will in fact blow the AS720 away. but not a HTIB, not yet at least. remember, your comparing apples to oranges. HTIB vs. custom.

also anyone noticing all the posts on "help with my onkyo 800" and how people are upset by it and its features? i love being this guy so ill say it .. i told you so!

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #381 of 1649 Old 11-14-2007, 01:11 PM
Member
 
Koobs's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 119
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
what about the other popular onkyo HTIB (908)?

the 7.1 setup


how does this samsung and the onkyo HTIB compare?

equipment lists are not allowed
because it wastes screen real estate....
so i removed it...
Koobs is offline  
post #382 of 1649 Old 11-14-2007, 08:18 PM
Member
 
burlap123's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys,

Just got the AS720, and I must say that I like it. I just set up a sr600 for a co worker (not on the same level, I know), but the 720 whoops up on that Onkyo. The only thing that the Onkyo had on it was the ease of use. The menu system just seemed much more intuitive to me.

The surround on Warhawk is quite good, if you're up to figuring out a good bench test.

On to my issue. I have my ps3 hooked up to my 720 via hdmi, and hdmi to my sharp aquos. I've been trying to get my ps3 to output surround sound via my pure hdmi connection while playing an audio cd. It will only output in stereo, even though it says it's outputting in surround.

Common remedies that I've tried:
1. Reconnect speakers (not needed tho, they work for surround on 5.1 settings from Uncharted)
2. Attempt to cycle through settings (not available in hdmi mode, or atleast it won't take effect.)

I was hoping that it would play it in neo:6 or atleast matrix it, but I've not been able to get it done. Called samsung, but it's too new for their tech's to know what's up.

Help?
burlap123 is offline  
post #383 of 1649 Old 11-14-2007, 08:21 PM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
set your PS3 audio to bitstream

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #384 of 1649 Old 11-15-2007, 10:35 AM
Newbie
 
Sigifrith's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Bought mine at Best Buy today! Now the hours drag til I can get home & play with it.
Sigifrith is offline  
post #385 of 1649 Old 11-15-2007, 10:49 AM
Member
 
burlap123's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Unfortunatly, bitstream isn't the issue It's already set as bitstream.

I'm thinking the unit doesn't have the capability to do it via hdmi.

I know it'll do it when it's an optical input, but I already have the hdmi cables, and I'll be upgrading to 7.1 with a couple more of their speakers in the future, so optical really isn't an option. I guess I'll just be looking at playing the cd through my laptop I guess. Turtle beach makes an spdif output via usb for like $30.
burlap123 is offline  
post #386 of 1649 Old 11-15-2007, 12:31 PM
Member
 
SSMiKe06's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mtl, Qc, Canada
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, finally got my HDMI cable today. Still playing with the settings from my PS3 via HDMI at LPCM or Bitstream. Meh, I'll try out some stuff before I come back and ask newbie questions

I'm a true Blu member !
SSMiKe06 is offline  
post #387 of 1649 Old 11-15-2007, 12:32 PM
Member
 
Lunchmeat523's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I think this system is exactly what I was looking for in my price range. I have two questions though.

1. My wife wants to make sure she can hook up her Ipod to it. How would one go about doing this?

2. I have the Tosh A2, will I be getting the TrueHD passthrough? or in other words what is the HD DVD equivalent for the best possible sound?

Thanks for all the help and tips.
Lunchmeat523 is offline  
post #388 of 1649 Old 11-15-2007, 01:46 PM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lunchmeat523 View Post

Hi, I think this system is exactly what I was looking for in my price range. I have two questions though.

1. My wife wants to make sure she can hook up her Ipod to it. How would one go about doing this?

2. I have the Tosh A2, will I be getting the TrueHD passthrough? or in other words what is the HD DVD equivalent for the best possible sound?

Thanks for all the help and tips.


1. google this "Belkin TuneCommand AV"

and

2. i have no idea lol im a bluray expert hd dvd, you'll have to let someone else answer that

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
post #389 of 1649 Old 11-15-2007, 03:55 PM
Member
 
DFGum's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey!~ looking at this system and am wondering something.
It has 2 HDMI ports inputs and a output now let me get this right...
I can hook the 360 and a ps3 to this receiver and use receiver to tv using a hdmi cable and that will cover both sound video? I have a cable box i think that takes HDMI also, is it possible to run the hdmi cable to the tv, and the tv will output the sound to the receiver...? or do i need to find a 3 HDMI port receiver?

Basiclly what i mean is like i said, plug 2 game systems with 1 hdmi cable only each to the receiver, they drop there audio off to be played there(or keep it and let it loop to tv in back whatever), and let the video go to the tv, i want the cable box to go straight to tv, drop the picture off and put the sound to the receiver...
Will this system work for me?
DFGum is offline  
post #390 of 1649 Old 11-15-2007, 04:47 PM - Thread Starter
Member
 
redlikefire02's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
for your first question yes. IF you wanted all 3 you would need a 3 port one BUT cable/satellite is only 1080i at best so id suggest running that component and optical because theres no need for HDMI with 1080i anways, and the PS3 and 360 run that HDMI. OR you could get an HDMI switcher (like the oppo 3 in 1 out) and have 4 HDMI ports which i may do in the future myself, but thats still a ways away.

***click my username then "view profile" to see setup***

Blu-Ray forever
:)

xbl gt: x camisado x
redlikefire02 is offline  
Reply Home Theater In A Box

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off