Premier Acoustic PA-120 - Page 71 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2101 of 2113 Old 05-04-2012, 09:41 AM
AVS Special Member
 
jproy13's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: East of West, Canada
Posts: 1,196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 23
^^^^
the same cable should also work for your new PA. Just the "input" port in the back of the sub.
jproy13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2102 of 2113 Old 05-10-2012, 03:37 PM
Member
 
gregger77's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Been lurking for a while and think I could be making a move soon on a PA-120.

Had seen items in this thread about $218 shipped and other scintillating deals...but a casual web search is not turning them up.

I'm finding $299 plus shipping.
gregger77 is offline  
post #2103 of 2113 Old 05-22-2012, 11:50 AM
Member
 
robbyville's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got it, love it... Greggr, get it!

Use the best offer (or something like that), with accoustic design. I offered a little too low but Mike offered $219 or thereabouts inclusive of shipping. Came via UPS within 8 days or so, not a scratch. Mike was easy and pleasant to deal with.

Love my new Sub!
robbyville is offline  
post #2104 of 2113 Old 10-11-2012, 05:47 AM
AVS Special Member
 
DrPainMD's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 16
i got one of these subs

super dirty , super clean , pow
DrPainMD is offline  
post #2105 of 2113 Old 10-11-2012, 04:31 PM
AVS Special Member
 
DrPainMD's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by completej View Post

Hope this isn't a misplaced plea for help, but...


Fuse is fine, without it the device doesn't power on.


The IN connector on my PA-120 sub has been coming off when I remove the cable running from the AVR. While this hasn't been a huge problem, just an annoyance, now it seems to have worsened to the point where no signal goes from the cable to the sub.


The signal exists, works to a different sub. When the sub is turned plugged in and placed in STANDBY, the light sometimes stays red until I touch the metal connector inside with the cable from the AVR. It then goes green, but no sound is produced. Sub produces no sound in ON or STANDBY.


I removed the plate off the back, but it appears this connection point is covered by a glued foam that I'd rather not remove just yet. I also noticed someone else had this problem earlier in the thread, but didn't get an answer.


Edit: I'm now connecting the line from the AVR to the actual solder point on the back of the circuit board to which the IN port is connected. When in stand by, the red light turns green when I touch it, but no sound is produced.


Edit2: I'm now running a line from my AVR into the PA 120, then daisy-chaining a line to a second sub. The PA-120 does not produce sound, does light up green in standby, and the second sub *does* produce sound. What is preventing the signal from the IN on the PA-120 from firing the sub?


Edit3: Elsewhere in the thread points to amp issues. I didn't purchase through PA but a seller on Ebay, so I doubt I'd be entitled to any type of assistance in the way of a new amp. Will call tomorrow and see what happens.


Any ideas? Advice? Thoughts?


Thanks,


Same thing has happened to me mad.gif

super dirty , super clean , pow
DrPainMD is offline  
post #2106 of 2113 Old 09-21-2013, 11:02 AM
Member
 
jsb75's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Grand Rapids MI
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
I got a question about this sub with music. I have a energy s10.3 that is great for music but just to small for my room so I'm thinking of adding one of these to help out. I listen to a lot of rock and metal with a lot of double bass drum and the energy keeps up great. I was going to get the bic pl200 but I hear it's not all that great with music. So does this sub keep up with faster music ok,or sound like one continuous bass note? Thanks for any help
jsb75 is offline  
post #2107 of 2113 Old 09-21-2013, 06:25 PM
AVS Special Member
 
derrickdj1's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,534
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 116 Post(s)
Liked: 152
I have not owed the 120 but, my PA 150 was great with music and movies. I can't imagine and smaller sub not being as quick and detailed. The Premiere Acoustic PA 150 is still one of the best subs I have ever owned and I have owned subs from 8 in to 18 in.

Klipsch RF 7 based HT 7.4, Pioneer SC 35, Acurus 200 Five, Dayton 18 Ultimxa Dual Sub Cab(2), Dayton 18 Ultimax Large Vented Sub Cab (2), on Berhinger I Nuke DPS amps, Samsung BDP F 7500, Asus/My Book Live HPC 4 TB

Yaquin VK 2100 amp, McIntosh XR 5 speakers, Samsung BDP F 7500
derrickdj1 is offline  
post #2108 of 2113 Old 09-21-2013, 07:27 PM
Member
 
jsb75's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Grand Rapids MI
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the help. That's what I was hoping to hear. Now im leaning towards the pa 150 because my room has vaulted ceilings and openings everywhere. Not sure what would work better,one big sub or two smaller ones. Wife says I have to sell the energy if i want the 150. Thank you for the help
jsb75 is offline  
post #2109 of 2113 Old 01-11-2014, 10:36 AM
Senior Member
 
chaarlieee's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 275
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by DrPainMD View Post

Same thing has happened to me mad.gif
Wow, same thing happened to me last year. Was unplugging a Monoprice RCA cable and the connector broke off the amp. Never bothered to replace it since it was a backup. Anyone ever get this fixed or know how it can be fixed? I'll be sending an email as well.
chaarlieee is offline  
post #2110 of 2113 Old 01-11-2014, 12:38 PM
AVS Special Member
 
DrPainMD's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by chaarlieee View Post

Wow, same thing happened to me last year. Was unplugging a Monoprice RCA cable and the connector broke off the amp. Never bothered to replace it since it was a backup. Anyone ever get this fixed or know how it can be fixed? I'll be sending an email as well.

I just shoved it back in by hand, and no..... there's no sexual innuendo there tongue.gif

super dirty , super clean , pow
DrPainMD is offline  
post #2111 of 2113 Old 01-12-2014, 03:07 AM
Senior Member
 
chaarlieee's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 275
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Yeah that worked fine for maybe a year or so, but doing that stopped working last year. Eric from Sound Distributors told me that the amp would need to be replaced but I'll see what else can be done.
chaarlieee is offline  
post #2112 of 2113 Old 02-20-2014, 01:40 AM
Newbie
 
Mcdaygo's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just ordered a Premier Acoustic PA-120 from eBay, picked up an open box "unused" for $135 shipped. It sounds like I'm in for a treat! And the piano black will match my Polk TL speakers excellent. This thread has been awesome.
Mcdaygo is offline  
post #2113 of 2113 Old 08-16-2014, 04:58 PM
Advanced Member
 
Tangled Cable's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 29
So this is still considered a decent low budget sub? There is someone selling one on craigslist for $125 in my area ... doesn't have it set up to demo though, so I'd have to lug over my own receiver and source ...
Tangled Cable is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off