Sunfire True Subwooofer Signature not working - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 05-30-2010, 08:59 AM - Thread Starter
Member
 
miketyler's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I bought this unit (DOM 1999) as-is and it blows the 6amp fuse when plugged in. I want to get this repaired to replace my smaller original True Subwoofer. I called Sunfire and they now refer repairs on their older legacy equipment to Rita Helm.

I can see no damage to the main or daughter board(s). Before I send it in, is there a chance that the main driver is causing the issue? I read 3.9 ohms across the terminals. Is that too low?

I will call Sunfire back next week, hopefully they can assist and offer basic troubleshooting in the interest of saving some unnecessary shipping.
miketyler is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-30-2010, 09:37 AM
AVS Addicted Member
 
rdgrimes's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Nuevo Mexico
Posts: 16,230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 234 Post(s)
Liked: 221
Disconnect the driver, does it still blow fuses?
rdgrimes is online now  
post #3 of 5 Old 05-30-2010, 10:14 AM - Thread Starter
Member
 
miketyler's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
will have to try it. I wasnt sure if applying power with no load on the output circuits could do damage to the amp.
miketyler is offline  
post #4 of 5 Old 09-15-2010, 10:56 AM
Member
 
dw886's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Hi Mike-

Did you ever manage to get this fixed? I have a 2001 True Subwoofer Signature, and my driver went out, so I'm looking for a replacement driver. The Amp in my unit seems fine. If you want to get rid of your driver, please let me know. Mine has a 12" driver, part number 585-002-12.

Thanks,
dw
dw886 is online now  
post #5 of 5 Old 08-04-2012, 06:30 AM - Thread Starter
Member
 
miketyler's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
sorry for late response. I sent in to a Sunfire delaer and had it repaired
miketyler is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off