AVS Forum

AVS Forum (http://www.avsforum.com/forum/)
-   Subwoofers, Bass, and Transducers (http://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/)
-   -   Having problem with samson ex500 sub install (http://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/1320635-having-problem-samson-ex500-sub-install.html)

nisyros 03-09-2011 04:16 PM

I have a pair of 4 year old samson ex500 subwoofers hooked up to a marantz reciever. i blew out the original woofers in the cabinet . i went online and purchased new woofers from carvin, the ps15-4's The right woofer works fine but the left is giving me a crackling sound. i thought it was a simple vibration problem or xlr problem but its not. any ideas on what the problem could be?

sb1 03-09-2011 05:23 PM

You're sure the wiring is correct and connected well?

nisyros 03-09-2011 08:42 PM

thanks for your response. yes all is correct and connected well, i have installed many subs and speakers before so i know what im doing but i just cant seem to figure out what the problem is this time. maybe it's something simple that i overlooked.

sb1 03-09-2011 08:50 PM

How did you blow the woofers on the originals?

wwinkler 03-10-2011 03:32 AM

Sometimes subwoofers (or receivers) will make a cackling sound when 1+ capacitors is failing.

nisyros 03-10-2011 05:52 AM

Thanks for your replies. One of the subs works fine. The other is cracking up.It sounded like a vibration from the cabinet but,it is more noticeable coming from the woofer itself. I will go through a trial and error i have a feeling it is the amp. It maybe the caps or a short some were.Any other ideas I Am all ears. thanks.


All times are GMT -7. The time now is 11:24 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.