ULD15 series 2 help - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-20-2012, 01:55 AM - Thread Starter
Newbie
 
sdwilderness's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi folks. Trying to bring my good ol' ULD15-II back in service. Paid a tech to replace the surround and took it home ...my ears filled with anticipation. No joy, just some patterns of rumbling, squealing, popping...resetting every several seconds...standby mode? I tried different phono cables...referring to the "short circuit" info in user manual. No joy. I did however notice a rattle coming from the cone. Looking through the holes with flashlight I can see an object flopping around on inside...where that flat 4-wire cable goes through. I assume it is something for feedback or ?....and should be affixed not loose? Anyone know about this or similar problems, causes, fixes? I would sure appreciate any help and expertise. Thanks.
sdwilderness is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-20-2012, 07:22 PM
Member
 
benny blanko's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sounds like the accelerometer has come adrift.


Do you have any pictures of how it is constructed ?
benny blanko is offline  
post #3 of 4 Old 06-21-2012, 01:25 AM - Thread Starter
Newbie
 
sdwilderness's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for responding. Are those strange noises and behaviors the typical symptoms of a drifting accelerometor? I have no photos, but I can take some close-ups of the driver from various angles.
sdwilderness is offline  
post #4 of 4 Old 06-23-2012, 02:06 AM
Member
 
benny blanko's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sdwilderness View Post

Thanks for responding. Are those strange noises and behaviors the typical symptoms of a drifting accelerometor? I have no photos, but I can take some close-ups of the driver from various angles.

If the accelerometer has come adrift then the sub will be operating open loop with high gain. It wouldn't take much to overdrive it and prdouce spurious noises. It also maybe possible that there are other issues with it such as the amp etc.

regards
benny blanko is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off