need help setting up my subwoofer - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 07-12-2012, 10:30 PM - Thread Starter
Newbie
 
coutta1's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am a newbie to all this and would appreciate some help setting up my subwoofer. I have a Denon 1612, Cambridge S30 speakers, and an Energy S10.3 sub. So far I have the speakers working fine, but I do not feel like the sub has kicked in at all so far. I have the crossover on the sub set to around 80 (this was recommended to me). I am not a huge thumping bass person and so far the speakers alone sound great on their own, but I wonder if I am missing something. I have mainly tested with music so far, but I can unplug the sub and I hear no difference. Are their settings in the receiver that I need to be setting also?
coutta1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 07-12-2012, 10:58 PM
AVS Special Member
 
Brad Horstkotte's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Torrance, CA
Posts: 5,120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 57
Yes, use the Audyssey calibration in the Denon to set speaker/sub levels, distance, and crossover frequency.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
| Xbox Live: Atomic Hamper
Brad Horstkotte is offline  
post #3 of 5 Old 07-12-2012, 11:25 PM - Thread Starter
Newbie
 
coutta1's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I actually tried that and I did hear the speakers making the noises, but when it said sub I heard nothing coming from the sub. Maybe the receiver didn't recognize the sub and therefore isn't playing it?
coutta1 is offline  
post #4 of 5 Old 07-13-2012, 02:05 AM
Senior Member
 
wtxgringo's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver City, Texas
Posts: 313
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 52
or maybe the volume on the sub is set too low??? biggrin.gif

"To the journey..."
LG 60PV450
Onkyo TX-NR818
Polk RTi A7 Mains
Polk RTi CSi A6 Center
Polk RTi A5 Wides & Surrounds
HSU VTF2-Mk4
Teac PD-H600
Marantz BD7004
Dual 1218
wtxgringo is offline  
post #5 of 5 Old 07-13-2012, 08:29 AM
AVS Special Member
 
Brad Horstkotte's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Torrance, CA
Posts: 5,120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 57
As part of the calibration, it should test to see what's connected to determine your configuration (sends a test tone to each speaker connection, including sub, and sees if it hears the tone via the connected mic). Does the setup indicate that it found a sub?


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
| Xbox Live: Atomic Hamper
Brad Horstkotte is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off