What the heck? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 12-28-2012, 07:35 PM - Thread Starter
Senior Member
 
blackangst's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 19
I'm calibrating my two subs, and using my htpc to play back test tones. My receiver is on direct mode. When I play, for example, a 50htz test tone, my subs play it back, but so do my fronts. Receiver is set to crossover at 80htz and all speakers are set to small. Any ideas what's happening?

My gear:
Pioneer vsx52 elite receiver
Polk rti10 fronts
Polk fxiA6 surrounds
Polk cs10 center
HSU VTF3MK4 sub
HSU VTF2MK3 sub
blackangst is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 12-28-2012, 08:49 PM
AVS Special Member
 
lovinthehd's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: OROR
Posts: 6,407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 109 Post(s)
Liked: 741
Crossover isn't a sudden changeover, it's gradual, so you should get some lower signals in the mains, just not at the same volume. Google 80 hz crossover images. Turn off/disconnect all but the subs if it bothers you.

lovinthehd is offline  
post #3 of 3 Old 12-28-2012, 09:38 PM - Thread Starter
Senior Member
 
blackangst's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 19
Hmm that makes sense.
blackangst is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off