Subwoofer/Amp debugging question - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 09-06-2013, 10:06 AM - Thread Starter
Newbie
 
ilike2eatcheese's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a JL XD500/3 powering an Infinity Kappa 120.9w. It was working fine, until yesterday I moved some things around - also messed with changing the input to a different input so mucked with the line sensitivity a little bit. Now all of a sudden the sub does not hit NEARLY as hard, even when reverting to the old input and input sensitivity settings. Now, I believe it is an issue with amp, but I am not sure. I thought maybe I knocked something loose in the sub box, but the sound doesn't pop in and out, it's just constantly low. I tested the resistance across the leads of the sub box and it is 2ohms steady as expected. Does this confirm that the culprit is the amplifier? When setting the gains on the amp I am able to get the voltage stated in the manual when running no load - this doesn't necessarily mean it is working correctly right?

Thanks in advance! Sorry if this is a noob question, I just want to be sure I am returning the right item to amazon and have done my due diligence in debugging. I don't have another amp or sub to swap out to test with.
ilike2eatcheese is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 09-07-2013, 01:35 PM
AVS Addicted Member
 
cel4145's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 11,285
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Liked: 650
This is a home audio subwoofer forum. You may have better luck finding help at DIY Mobile Audio smile.gif

cel4145 is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off