AV123 MFW-15 pops when I unplug it. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-12-2014, 01:50 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Thanks!

Last edited by dmbaile2; 08-03-2014 at 11:47 AM.
dmbaile2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-12-2014, 03:47 PM
AVS Special Member
 
Tom Vodhanel's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,090
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 147 Post(s)
Liked: 716
Quote:
Originally Posted by dmbaile2 View Post
I just bought this thing used. The price was fair and the the seller guaranteed this sub had the v3 amp. My first question is, how can I tell if this indeed has a ver 3 amp? Believe it or not i have searched up and down and cant find an answer to this.

Secondly, I noticed that even when switch on the amp is in the "off" position, a red light stays on and the amp stays warm. I hooked a power reader inline with the outlet and power cord to see that the amp draws 35 watts, when the amp switch is in the off position. I figured I would just unplug it when not in use, but every time I unplug the amp i get pop from the subwoofer.

As all of this normal behavior? Is there anyway to keep the sub from popping when i unplug it?

Thanks!

I could be way off here as I never kept up on all the versions and the issues associated with each....but....I believe page 2 here shows V3? Wasn't V3 the all new amp that didn't have any connections to the top control panel?

NEW MFW-15 amps (May 2010) *pics*

see post 40,

Tom V.
Power Sound Audio
Tom Vodhanel is online now  
post #3 of 3 Old 07-16-2014, 01:16 PM
Senior Member
 
murrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Longmont, Colorado
Posts: 404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by dmbaile2 View Post
I just bought this thing used. The price was fair and the the seller guaranteed this sub had the v3 amp. My first question is, how can I tell if this indeed has a ver 3 amp? Believe it or not i have searched up and down and cant find an answer to this.

Secondly, I noticed that even when switch on the amp is in the "off" position, a red light stays on and the amp stays warm. I hooked a power reader inline with the outlet and power cord to see that the amp draws 35 watts, when the amp switch is in the off position. I figured I would just unplug it when not in use, but every time I unplug the amp i get pop from the subwoofer.

As all of this normal behavior? Is there anyway to keep the sub from popping when i unplug it?

Thanks!
I attached a picture of the V3 amp. Yes it is normal for it to pop when you unplug it. let me know if you have questions or need some help.

Murrel
Attached Images
File Type: jpeg 843ad25e_vbattach191056.jpeg (270.7 KB, 14 views)

Murrel J Gray
 

murrel is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers
Gear in this thread - AV123 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off