Subwoofer switcher - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 13 Old 08-13-2014, 06:16 AM - Thread Starter
Member
 
qwerty_88's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Subwoofer switcher

Do you guys know of any RCA switch box with 1 input and multiple outputs?

I've been trying to find online with no results.

I need this because the room have 4 subwoofers. I need them to work one at a time only.
My AV Receiver Sub out will be connected to the RCA switcher input and my 4 subwoofers will be connected to the outputs of the switch box. Thus, I can select which subwoofer will work.

Thanks.
qwerty_88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 08-13-2014, 06:28 AM
AVS Special Member
 
fatbottom's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: UK
Posts: 3,890
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 455 Post(s)
Liked: 202
A pre-amp would work, with record & listen switches

Krell Evolution 900e x 7

Bose Jewel speakers.

 

Jealous of my speakers?

fatbottom is offline  
post #3 of 13 Old 08-13-2014, 06:41 AM
Newbie
 
ebsebs's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by qwerty_88 View Post
Do you guys know of any RCA switch box with 1 input and multiple outputs?

I've been trying to find online with no results.

I need this because the room have 4 subwoofers. I need them to work one at a time only.
My AV Receiver Sub out will be connected to the RCA switcher input and my 4 subwoofers will be connected to the outputs of the switch box. Thus, I can select which subwoofer will work.

Thanks.
Here's an inexpensive audio/video switcher (you can ignore the connections you don't need):
http://www.amazon.com/BIRUGEAR-Selec.../dp/B0031IIXW0

I don't have any personal knowledge of this unit, and there are probably many other similar models.

Regards,
Eric
ebsebs is offline  
post #4 of 13 Old 08-13-2014, 06:45 AM - Thread Starter
Member
 
qwerty_88's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ebsebs View Post
Here's an inexpensive audio/video switcher (you can ignore the connections you don't need):
http://www.amazon.com/BIRUGEAR-Selec.../dp/B0031IIXW0

I don't have any personal knowledge of this unit, and there are probably many other similar models.

Regards,
Eric
i need it the other way around. multiple outputs and single input.

the subwoofers will be connected to the outputs and the AV Receiver will be connected to the input.
qwerty_88 is offline  
post #5 of 13 Old 08-13-2014, 06:46 AM - Thread Starter
Member
 
qwerty_88's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by qwerty_88 View Post
i need it the other way around. multiple outputs and single input.

the subwoofers will be connected to the outputs and the AV Receiver will be connected to the input.

or will it work the same way? please correct me if i'm wrong. i'm actually not sure as well.
qwerty_88 is offline  
post #6 of 13 Old 08-13-2014, 06:53 AM
Newbie
 
ebsebs's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by qwerty_88 View Post
or will it work the same way? please correct me if i'm wrong. i'm actually not sure as well.
Based on the product reviews, I was assuming that the RCA connections are just mechanical switches (no electronics), so that the input/output designation doesn't make any difference.
ebsebs is offline  
post #7 of 13 Old 08-13-2014, 07:02 AM
AVS Special Member
 
fatbottom's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: UK
Posts: 3,890
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 455 Post(s)
Liked: 202
Basically something like this minus volume control, tone controls

http://1.bp.blogspot.com/-pPW7J0BF7L...0/DSC02526.JPG

Krell Evolution 900e x 7

Bose Jewel speakers.

 

Jealous of my speakers?

fatbottom is offline  
post #8 of 13 Old 08-13-2014, 09:30 AM
Member
 
swargolet's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Milwaukee, WI
Posts: 186
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 18
Possibly this?
http://www.amazon.com/TC-716-Stereo-...xp_grid_pt_0_0


Denon X4000 | Paradigm Studio 60s | Paradigm Studio CC-590 | Dual SVS PB-2000s | Panasonic GT50
swargolet is offline  
post #9 of 13 Old 08-13-2014, 09:36 AM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: San Diego, CA
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 6
Quote:
Originally Posted by swargolet View Post
I have one of those for switching a self powered computer
speaker to four different computers. It's all mechanical inside.
There is a small resistor, I think 1k, that is put in series with
your source.
wilcal is offline  
post #10 of 13 Old 08-15-2014, 04:45 PM
AVS Special Member
 
Alan P's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Rapid City, South Dakota
Posts: 2,790
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 743 Post(s)
Liked: 400
Am I the only one curious as to WHY the OP doesn't want to run more than one sub at a time?
Alan P is online now  
post #11 of 13 Old 08-15-2014, 06:40 PM
AVS Special Member
 
derrickdj1's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,534
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 116 Post(s)
Liked: 152
That's what I was thinking. Why does he only want to run one at a time. The four subs should work as one unit in the system. For calibration, just turn off the other subs.

Klipsch RF 7 based HT 7.4, Pioneer SC 35, Acurus 200 Five, Dayton 18 Ultimxa Dual Sub Cab(2), Dayton 18 Ultimax Large Vented Sub Cab (2), on Berhinger I Nuke DPS amps, Samsung BDP F 7500, Asus/My Book Live HPC 4 TB

Yaquin VK 2100 amp, McIntosh XR 5 speakers, Samsung BDP F 7500
derrickdj1 is online now  
post #12 of 13 Old 08-16-2014, 04:25 AM - Thread Starter
Member
 
qwerty_88's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by derrickdj1 View Post
That's what I was thinking. Why does he only want to run one at a time. The four subs should work as one unit in the system. For calibration, just turn off the other subs.
it will be actually a demo room.
qwerty_88 is offline  
post #13 of 13 Old 08-16-2014, 04:32 AM
AVS Special Member
 
fatbottom's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: UK
Posts: 3,890
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 455 Post(s)
Liked: 202
Say it again, a used second hand stereo pre-amplifier will do. Granted it has pre-amp in the chain, but it will you to switch several stereo inputs and stereo outputs, so you could have several stereo subwoofers matching pairs

http://www.hifiengine.com/images/mod..._amplifier.jpg

Krell Evolution 900e x 7

Bose Jewel speakers.

 

Jealous of my speakers?

fatbottom is offline  
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off