OFFICIAL T2: Extreme WM9 HD-DVD Review Thread - Page 2 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 890 Old 05-24-2003, 12:05 AM
AVS Forum Special Member
 
shah8's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Roswell Ga
Posts: 1,969
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hey lurking msft dudes...I don't really have a big deal about DRM, but I would never tolerate DRM that needs constant call homes. Once is enough. I am hearing about too many activation problems that comes from (potentially) multiple call homes.

thanks

Darius

P.S. I make it a point never to have real media or interactual software on my computer. Use your own ******* software to confirm licenses.

P.S.S. Given all that license mess, I'm thinking...hmmm what are the garuntees I have for satisfaction? Sure you guys are here and you and others can give informal help, but what system is in place for smooth and effective license disentanglement help? I wouldn't think MSFT's methods for businesses with Office/WindowsXP license problems (which I have heard about) would be suitable for consumers?

Oh, and one last thing. Nor will I tolerate situations where I recieve a license for the media and own the storage only, but I (company X says) *actually* only purchased the storage, and they are not liable for replaceing bad storage, or whatever. If I am at risk for those kind of situations, then I will either, crack, find someone to crack, or purchase a cracked version for backup purposes.

Again, I am fine with licenses, but licensing give YOU obligations as well, just like a landowner. I want to be able to purchase these things in secure knowledge that what I purchase will stay purchased unless EXPLICITLY not so.
shah8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 890 Old 05-24-2003, 01:13 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi,

T2 WM9 playback interface sucks, big time.

Windows Media Player 9
- previous chapter jumps only to the movie last chapter!

So the only usable player is the InterActual Player.

NO time search. No fast backward. Fast forward only has speed of around 1.5x I guess. No right click on video to jump to direct chapter.

And the good old layer change delay on the first RSDL T2 DVD is back! And the wait is longer than ever!

The whole movie is in 7 wmv files. Each is around 1G. When ever the playback need to change from 1 file to the other, the screen will go blank for around 8secs! So we have 6 breaks of close to a min blank (black) screen during the whole movie.

Besides, jump between each chapter also takes around 8sec (blank screen) each take. If you want to fool around, prepare to wait in dark!

Btw, someone will ask for subtitle/captioning. Is that possible?

regards,

Li On
Li On is offline  
post #33 of 890 Old 05-24-2003, 01:24 AM
Member
 
DryKid's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Karnis
Li ON, JaM and others:

Could you post your PC system specs please? And how T2 WMP9 HD performed on your system?
TIA!

2.8 GHz P4 here, with ASUS P4S8X, and 512MB DDR 333 RAM, generic GEForce 4 MX 440 card. Playback was smooth 99% of the time (though it got a bit choppy for the last few seconds of each of the seven WM9 parts.)
DryKid is offline  
 
post #34 of 890 Old 05-24-2003, 01:37 AM
Member
 
DryKid's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by amirm
Didn't know folks could buy T2 already and hence the lateness of reply here .

We are trying to see if we can get the time extended beyond 5 days but it is ultimately up to Artisan to make that decision.

Thanks,
Amir
Microsoft

Amir,

Are MS happy with Artisan's checking of network IPs to exclude non-USA / Canada residents, or is this something that you would like to see dropped too? As far as I know there are no plans for a R2 release of this set, so for those of us outside the US, importing this disc is our only chance to see it in HD. (And in the case of Europe, there is no broadcast HDTV or DVHS, so this is our only way of acquiring HD content, which makes the disc even more tempting.)

Thanks for keeping us informed anyway.
DryKid is offline  
post #35 of 890 Old 05-24-2003, 02:27 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi,

The other forum has T2:Ultimate vs T2:Extreme DVD screen shoot. We have DVD vs HD-DVD screen shoot here. I don't need to tell you which is which!

The WM9 is a direct overlay capture at 1440x816. No scale no process. Saved in HyperSnap jpg 90% quality.

The DVD is capture in Sonic Player. Crop the black bars in HyperSnap. Saved as uncompressed tif. Rescale to 1440x734 (keep aspect ratio) in IrfanView using best quality. And finally saved in HyperSnap in jpg 90% quality.

It's NOT the same frame but close. Very hard to match the perfect frame in WM9 playback as fine playback control (frame step) is non-existence.





regards,

Li On
Li On is offline  
post #36 of 890 Old 05-24-2003, 03:48 AM
AVS Forum Special Member
 
jamoka's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Tullahara
Posts: 1,750
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey, something just occurred to me. If Hypersnap can take a perfect capture of 1 frame. And using Hypersnap over and over could take a perfect capture of a series of frames.

Hmmm.


Joe
jamoka is offline  
post #37 of 890 Old 05-24-2003, 04:03 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi joe,

How to do frame advance in WMP9 or InterActual Player? I don't know. Even if there is a frame step function, I bet it only works on I-frame or some sort.

regards,

Li On
Li On is offline  
post #38 of 890 Old 05-24-2003, 04:49 AM
AVS Forum Special Member
 
Karnis's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Frederick MD USA
Posts: 6,653
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 27
Could someone please confirm the need to install the InterActual player to unlock the disc?

The 5-day limitation on the DRM license is bad enough, but the thought of having that POS on my HTPC is almost enough to say "thanks but no thanks".
Karnis is offline  
post #39 of 890 Old 05-24-2003, 05:12 AM
AVS Forum Special Member
 
jamoka's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Tullahara
Posts: 1,750
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
"Even if there is a frame step function, I bet it only works on I-frame or some sort."

Automating that part would probably require another 17 year old Scandinavian.

Joe
jamoka is offline  
post #40 of 890 Old 05-24-2003, 05:19 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi Karnis,

DryKid said the license installation works on WMP9 alone. In my case it only works in InterActual Player. We need a third opinion. ANd yes I hate the InterActual (is it the same as PC UNFriendly?) as much as the next guy.

You need the InterActual Player to play the movie anyway because chapter seeking is broken in WMP9.

Thanks god I don't use software DVD player nowaday so no one needs to compete with the InterActual Player on my system.

regards,

Li On
Li On is offline  
post #41 of 890 Old 05-24-2003, 05:37 AM
Member
 
DryKid's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Li On


DryKid said the license installation works on WMP9 alone. In my case it only works in InterActual Player. We need a third opinion. ANd yes I hate the InterActual (is it the same as PC UNFriendly?) as much as the next guy.

Li On

Well, I installed the Interactual Player, but I couldn't get it to run without crashing, so in the end I acquired the licence with WMP9. I guess it's possible though that installing (as opposed to running) Interactual Player did something that allowed WMP9 to get the licence, so I couldn't say that it'll definitely work without the Interactual player. But if all you have to do is install it to get the licence, and you can watch the movie with WMP9, then it shouldn't matter too much having it on your hard drive...

Nice screen captures, BTW - thanks
DryKid is offline  
post #42 of 890 Old 05-24-2003, 09:14 AM
Senior Member
 
sting0r's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can someone PM me or post where you are able to purchase this???? I would love to watch it this weekend...........
sting0r is offline  
post #43 of 890 Old 05-24-2003, 09:22 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Finally finished the whole movie. I'm impressed. The final scenes in the mill factory actually has a wonderful picture. This WM9 smokes the D-Theater tape! It'll kill D-Theater easily with more titles.

Full use of DVD9 (give us 2-discs set if space is not enough), higher bit rate (I'll get a P4 2.4C with HT and overclock to 3.3G if needed!) and VBR.

Amir, next time you see Bill tell him my $$$ is ready!

regards,

Li On
Li On is offline  
post #44 of 890 Old 05-24-2003, 09:28 AM
Member
 
FDM80's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Silver Spring, MD (DC suburbs)
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Where did you guys buy it? If anyone around DC has it I would appreciate them telling me how they got it.
FDM80 is offline  
post #45 of 890 Old 05-24-2003, 10:23 AM
AVS Forum Special Member
 
Phat Phreddy's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Planet Earth (sometimes)
Posts: 6,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Members that have it seem to be East Asian based so far... HK / Japan / Etc...
Phat Phreddy is offline  
post #46 of 890 Old 05-24-2003, 10:36 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Time Zone exists for a reason. Sorry can't resist!

regards,

Li On
Li On is offline  
post #47 of 890 Old 05-24-2003, 11:28 AM
Newbie
 
jpaddle's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wanted to clarify a few things for everyone.

The registry setting that is being set for user experience purposes only and not security. The registry setting lets the player know that a license has been issued and if the user has accepted the EULA (which isn't complete yet).

After you have acquired the license you shouldn't need to be on-line anymore within those 5 days. After the 5 days, you need to put the DVD back into the drive and a new license will automatically be renewed. This policy is something that can be updated in the future.

I noticed some folks have tried disc #2 on P4 2.4, 2.53 and 2.66 GHz machines. Our testing found that lower end machines played the disc fine as long as the user had a good video card 64M or higher and had a fast read DVD-ROM 16X +.

Lastly, Interactual knows about the issues that have been posted on this thread and will be posting a fix soon.

John
Microsoft
jpaddle is offline  
post #48 of 890 Old 05-24-2003, 11:37 AM
AVS Forum Special Member
 
shah8's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Roswell Ga
Posts: 1,969
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So Li On, how much smearing occured? In all the trailers I've seen, there is alot of smearing at 720p.

Colors in WM9 were more intense than the superbowl trailers, but the trailers were sharper. An odd thing, to those that have seen the matrix reloaded, was the pic quality better than the 720p trailers? When I went to the theater, the T3 trailer was much , much sharper thant he film, and judging by certain scenes, the 720p trailer actually seemed sharper to me (most evident in the Morpheus speech distance shot)...

Darius
shah8 is offline  
post #49 of 890 Old 05-24-2003, 12:13 PM
Senior Member
 
gigatron's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hmm I just saw those two DVD vs wmv9 comparison hmm the picture isnt THAT much improved its still blury. i guess the original source is plain and simple crap :/ It's better sure.. but not THAT much better :/ Post some other scenes maybe its just that scene. None the less I can't wait to get myself a copy, I never knew T2: EE was out :/ how about a scene with a face close up.

Please see the world as it really is...
gigatron is offline  
post #50 of 890 Old 05-24-2003, 12:21 PM
Member
 
BrianCurran's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: UK
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can someone that has this disc please state exactly what resolution the WMP9 version is?

Many thanks
Brian
BrianCurran is offline  
post #51 of 890 Old 05-24-2003, 12:46 PM
AVS Forum Special Member
 
Phat Phreddy's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Planet Earth (sometimes)
Posts: 6,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Brian it has been repeatedly stated that the resolutions is 1440x816p anamoprhiclly encoded to provide a 1920x816p output...

As this is a 2.35 film that is equal to a letterboxed 1920x1080p source if it was on a 16:9 screen.
Phat Phreddy is offline  
post #52 of 890 Old 05-24-2003, 01:10 PM
Member
 
BrianCurran's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: UK
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for explaining this to me. 816p now makes sense.

Has anyone considered the negative effects of displaying this res 1440x816p on a CRT PJ that can only run at 720p?
BrianCurran is offline  
post #53 of 890 Old 05-24-2003, 04:18 PM
Member
 
am1001's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
on the avforums - apparently the theatrical cut is on disk 1 of the extreme edition

Highlight "Sensory Control" and press right 5 times. "The Future is Not Set" will appear. Press Enter and you can play the Theatrical Version!

Any of our american cousins confirms this works?
am1001 is offline  
post #54 of 890 Old 05-24-2003, 04:43 PM
Advanced Member
 
mpenton's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 533
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Two quick questions:
What is being done to make sure that when you need to make a DRM connection you can get one? The Shadows DVD showed that the system did and probably will have glitches.

Why does the T2 data take so much cpu power? I've been encoding OTA HD @ 1280x720 90% quality WM9 and the files play fine over the network (wired) with a 1.8 gHZ laptop. The WM9 playback is so good that I've been pitching the original HD files ;-)
mpenton is offline  
post #55 of 890 Old 05-24-2003, 05:45 PM
Senior Member
 
gigatron's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When playing this on TV what have you guys run it at, 720p how about 1080i

Please see the world as it really is...
gigatron is offline  
post #56 of 890 Old 05-24-2003, 11:27 PM
 
amirm's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Washington State
Posts: 18,829
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1334 Post(s)
Liked: 741
Quote:


Originally posted by gigatron
When playing this on TV what have you guys run it at, 720p how about 1080i

On my CRT Sony XBR set, I ran it at 1080i and it worked just fine. But if you have a fixed panel progressive display device such as DLP/LCD, you are probably better off running at the native resolution of the panel (i.e. 720p for most DLPs).

Amir
Microsoft
amirm is offline  
post #57 of 890 Old 05-24-2003, 11:33 PM
AVS Forum Special Member
 
Gruson's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: DALLAS, TX
Posts: 1,734
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 12
Can someone please PM me if you have found this in Dallas? I have checked a couple Trashmarts but no luck... I really want to watch it in HD!
Gruson is offline  
post #58 of 890 Old 05-25-2003, 01:44 AM
Senior Member
 
VikingBoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: UK and US
Posts: 214
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Thanks for all the good feedback on this thread. However, I must chip in with how annoying it is that the PC that is playing this disk needs an Internet connection, I have just finished building my home theatre room and now look like I'm going to need to drag another cat5 cable through for a net connection. I'm so close to just saying sod it with the whole Microsoft HD-DVD thing. I can appreciate the need to try and combat the whole issue of piracy, but surely there must be a better way. The fact that many HTPCs are, like mine configured to run the bare minimal services in order to devote as much processing power to scaling, running ffdshow and aiding stability that having to enable all the networking stuff is an inconvenience.

feel better after getting that off my chest, thanks for listening!
Ian
VikingBoy is offline  
post #59 of 890 Old 05-25-2003, 03:24 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Li On's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 4,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Okay, I'll tolerate the DRM stuff if Microsoft gives us MORE titles with even better quality. Fair enough, Amir?

I hope some of the InterActual playback interface issues can be resolved when the T2: Extreme meets the official release day. Btw, any progress on the ZoomPlayer and DRM?

And where is that magic box to convert WMA to DD/DTS?

regards,

Li On
Li On is offline  
post #60 of 890 Old 05-25-2003, 03:57 AM
Advanced Member
 
daredevil23's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Niagara Falls, ON, CA, Earth
Posts: 925
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by VikingBoy
... and now look like I'm going to need to drag another cat5 cable through for a net connection.

Might we suggest 802.11b wireless net connections or equivalent. They are practically giving them away these days.

Married Men Live Longer Than Single Men, But Married Men Are More Willing To Die.
All Rights Reserved.
daredevil23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply HDTV Software Media Discussion

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off