ATV 2 and DD 5.1 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-06-2011, 11:15 AM - Thread Starter
Senior Member
 
Mach1_8's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hanford
Posts: 469
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 90
Has any one else had any issues getting movies to playback 5.1 audio after the 4.4.2 update? I have my library of movies (ripped via Handbrake). Each file has a primary AAC track and a secondary 5.1 track. Before the update, everything was working fine...cue up a movie with my iPad remote and it plays back with 5.1 as advertised.

Since the update, video plays back fine, but with the absence of audio. Selecting the stereo track and switching back to the 5.1 track "fixes the glitch" , but it's quite annoying. I've tried a few test encodes swapping the order of the tracks or disabling the stereo track in Subler. These modifications usually break iPad compatibility though. I've posted over at the HB forums, but was curious if anyone over here had seen something similar or had an idea as to how to fix this. Even better, at this point, I would downgrade to 4.3 if I could!

Dyin' ain't much of a living, boy...
Mach1_8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-06-2011, 04:29 PM
Newbie
 
apdv1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I went into Audio, as everything got reset, and changed the setting from Auto to Dolby Digital and all was fine.
apdv1 is offline  
post #3 of 4 Old 11-07-2011, 08:12 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Mach1_8's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hanford
Posts: 469
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 90
Quote:
Originally Posted by apdv1 View Post

I went into Audio, as everything got reset, and changed the setting from Auto to Dolby Digital and all was fine.

I tried this to no avail. Did this fix work for anyone else?

Dyin' ain't much of a living, boy...
Mach1_8 is offline  
post #4 of 4 Old 11-09-2011, 12:53 PM
AVS Special Member
 
ultimate's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Stillwater, OK USA
Posts: 1,128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have an optical cable running my Apple TV 2 into my receiver and have it set to Dolby Digital instead of auto. In addition, I have a coaxial audio cable from my Phillips HDTV that the Apple TV 2 connects to via HDMI running to the same receiver. In that case, Dolby Digital is not passed through, but that's expected because my TV only sends Dolby Digital out when viewing over the air channels.

Dennis

Dennis Whiteman
Check out HDTVOK.COM
ultimate is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply HTPC - Mac Chat

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off