Mac mini 2007 - Yamaha receiver - Philips tv. No sound - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 02-29-2012, 02:19 PM - Thread Starter
Newbie
 
mats.olsberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi there.
I just bought a new receiver and tv but can not get the audio working.
My set up is a mac mini from 2007 connected with dvi - hdmi and optical to a Yamaha RX-V371 and that is connected with hdmi to a Philips 46PFL6606H.
I have set the audio input for hdmi 4 to av 4 which is where i connected the optical sound.
I had my mac connected to a older denon before whit sound working.
Tried a new cable, no luck.
Connected my MacBook Pro with thunderbolt to the Yamaha with hdmi and that works.
I do not know what else to try. I really like my mini but this is frustrating.
mats.olsberg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 03-01-2012, 12:56 AM
Senior Member
 
geeji's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 337
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Did you check that "Digital out" (= bitstream) is selected on the Mac, and not "System out" (=PCM) in Audio & Midi Utility or your Application sound preferences ?.
I have a similar configuration which works, but my Yamaha RX-V3800 AVR was somewhat finicky with sound inputs, and while it would upconvert stereo->HDMI, it would not downconvert optical bitstream->stereo.
May be you have a similar compatibility problem, since your MacBook Pro/DVI/HDMI/RX-V371/46PFL6606H works.

You could also try AV1 instead of AV4, in case there is a problem on AV4 reception.
geeji is offline  
post #3 of 4 Old 03-01-2012, 02:57 PM - Thread Starter
Newbie
 
mats.olsberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It is on "Digital out" but on the Yamaha it says PCM on signal info.
I tried to change to HDMI 1 and AV 1 but no luck there either.
I also tried to go with analog audio but that did not work either.
mats.olsberg is offline  
post #4 of 4 Old 03-02-2012, 07:59 AM - Thread Starter
Newbie
 
mats.olsberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did some more testing, this time I connected a speaker to my Yamaha and that seems to work, so it seems to be the output to the tv that is not working.
mats.olsberg is offline  
Reply HTPC - Mac Chat

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off