2011 Mac mini on Mountain Lion - Freezing when attached displays are power cycled - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 08-03-2012, 01:53 PM - Thread Starter
Newbie
 
audibleBLiNK's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Setup: 2011 i5 Mac mini attached to a Yamaha RX-A700 outputting to a Sharp LE632U

I initially thought this was the "Best resolution for display" setting misinterpreting the res when turning off my AV equipment. In System Preferences, I disabled this and have set it for 1080p, then 1080i. Every time I turn off the AV equipment for a few hours and come back, when I turn it on, it's stuck on that blue screen that flashes when you connect an external display on any Mac. The TV also indicates that it's at 1 resolution lower than what I happened to set it to before I turned it off.

That is to say:
1080p becomes 1080i
1080i becomes 720p

Background processes still work, I can still SSH in. Screen Sharing or vnc DO NOT work, which I find odd.

Anyway, hoping someone else out there has seen something like this. All worked well in Mountain Lion.

Additional Details:
  • No power-saving features are enabled (sleep, etc)
  • No screen-savers are enabled
audibleBLiNK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-11-2012, 05:58 AM
Member
 
HTPC_Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Atlanta
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Are you making sure your TV and receiver are on before you turn on the Mac Mini? I've noticed strange behavior if the Mac Mini is not the last component to turn on.
HTPC_Dude is offline  
post #3 of 3 Old 08-13-2012, 12:22 AM
Member
 
triple_vee's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I had the same problem. Solved it with HDMI Detective. Wasn't very happy that it cost me a not-insignificant amount of money to solve the problem. The apple forums have a few long threads on this issue with absolutely no help from Apple.

See this thread: https://discussions.apple.com/message/11870514#11870514
triple_vee is offline  
Reply HTPC - Mac Chat

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off