S30 not reading HD in SM??? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 11-20-2011, 12:01 PM - Thread Starter
Senior Member
 
m-heat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hay all my fellow calibrators. I'm running into a little issue that's is troubling me.

I'm using a sencor v401 HDMI/DVI to HDMI on a Panasonic s30 what I'm seeing in the service menu is that the TV is detecting my test pattern @1080 but in format SD is displaying instead of HD for WB???

Any ideas?

Picture without sound is surveillance.
m-heat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 11-21-2011, 12:39 AM
AVS Special Member
 
Chad B's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Piqua, OH
Posts: 2,069
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 57 Post(s)
Liked: 349
Hmm, does it remember those numbers differently than the 480i numbers? Do the numbers hold up outside of the service menu? In other words after you exit the SM are the changes you made sticking? If so then I'd think it's probably nothing to worry about.

touring calibrator
Jeti 1211

Latest reviews:


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Chad B is offline  
post #3 of 7 Old 11-21-2011, 12:18 PM - Thread Starter
Senior Member
 
m-heat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It is but it's still bothering me. I've seen this on several TVs now. I always to SD and HD separate.

Picture without sound is surveillance.
m-heat is offline  
post #4 of 7 Old 12-25-2011, 04:08 PM
Member
 
LA King's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Texas
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by m-heat View Post

Hay all my fellow calibrators. I'm running into a little issue that's is troubling me.

I'm using a sencor v401 HDMI/DVI to HDMI on a Panasonic s30 what I'm seeing in the service menu is that the TV is detecting my test pattern @1080 but in format SD is displaying instead of HD for WB???

Any ideas?

I use the exact same equipment as you and here's what I do. First I change the resolution to 1080i and not p. Sometimes the tv cannot detect that 1080p is an HD signal and it only shows SD. If that doesn't work, I try 720. Usually one of these settings will make the WB format say HD. Hope this helps.

J
ISF Calibrator
Austin, TX
LA King is offline  
post #5 of 7 Old 02-24-2012, 07:13 AM - Thread Starter
Senior Member
 
m-heat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks.

Picture without sound is surveillance.
m-heat is offline  
post #6 of 7 Old 02-24-2012, 07:25 AM
AVS Addicted Member
 
D-Nice's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Columbia, SC
Posts: 14,949
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 218
Quote:
Originally Posted by m-heat View Post

Hay all my fellow calibrators. I'm running into a little issue that's is troubling me.

I'm using a sencor v401 HDMI/DVI to HDMI on a Panasonic s30 what I'm seeing in the service menu is that the TV is detecting my test pattern @1080 but in format SD is displaying instead of HD for WB???

Any ideas?

This is a bug in the 2011 Panasonics when using a HDMI to DVI connection and/or HDMI sources that do not properly do HDCP. You can trick it by playing with the resolutions being sent via your pattern generator but the Panasonic SM can and will switch between the SD and HD tables while making adjustments. The only true resolution I have found is to use a pattern generator that can properly do HDCP or use a BD player as your source for patterns.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

D-Nice is offline  
post #7 of 7 Old 02-24-2012, 10:37 AM - Thread Starter
Senior Member
 
m-heat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by D-Nice View Post

This is a bug in the 2011 Panasonics when using a HDMI to DVI connection and/or HDMI sources that do not properly do HDCP. You can trick it by playing with the resolutions being sent via your pattern generator but the Panasonic SM can and will switch between the SD and HD tables while making adjustments. The only true resolution I have found is to use a pattern generator that can properly do HDCP or use a BD player as your source for patterns.

That's $$$ I don't have for a new generator.
I guess I could burn an av disc and use that if the client has a bd player.

Picture without sound is surveillance.
m-heat is offline  
Reply Display Calibration

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off