VIZIO e26OVA Razor / trouble with calibrating - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 05-13-2012, 11:38 AM - Thread Starter
Newbie
 
OnenessNC's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, folks. I'm new to the "new" tvs and need calibration help. Here's the background:

1. My six-week old Vizio 26" Razor is hooked up to cable; not through a cable box, just the cable line coming into the house. I do not have digital service (too expensive), just Basic from Time Warner
2. Colors vary widely from station to station, both on HD and analog.
3. Too much purple tint no matter what I do with custom TV picture settings, so have been trying to work with the "Gain" and "Offset" settings.

Not knowing what else you'd need to know, I'll just say I'm frustrated after working with this for this amount of time and will appreciate someone with the same exact TV sharing Gain and Offset settings, along with any other settings you'd care to post. Many thanks.
OnenessNC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-13-2012, 01:25 PM
AVS Special Member
 
GeorgeAB's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Denver, CO
Posts: 3,287
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 95
Welcome to the forum. Check the 'LCD Flat Panel Displays' section elsewhere in the forum. There may be other owners of your make and model of TV there who consider it worthwhile to share their settings. Also, check this "sticky" thread from the 'Links to this forum's popular threads' at the top of this area of the forum:

'Sharing display menu settings?'

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1055906
GeorgeAB is offline  
post #3 of 3 Old 05-17-2012, 05:44 AM
Member
 
Monitorman's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: New York, NY
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by OnenessNC View Post

Hi, folks. I'm new to the "new" tvs and need calibration help. Here's the background:

1. My six-week old Vizio 26" Razor is hooked up to cable; not through a cable box, just the cable line coming into the house. I do not have digital service (too expensive), just Basic from Time Warner
2. Colors vary widely from station to station, both on HD and analog.
3. Too much purple tint no matter what I do with custom TV picture settings, so have been trying to work with the "Gain" and "Offset" settings.

Not knowing what else you'd need to know, I'll just say I'm frustrated after working with this for this amount of time and will appreciate someone with the same exact TV sharing Gain and Offset settings, along with any other settings you'd care to post. Many thanks.

Hio OnenessNC,

Your problem is not the TV but the way you are hooked up to your cable. If you want good results you will need a cable box hooked up via HDMI. Then put the TV in Movie Mode. That would be a good start.

Kevin Miller
ISF Technician
Co-Instructor ISF Level I & II Seminars
Display Product Development Consultant
kevin@isftv.com
Co-founder tweaktv.com
Monitorman is offline  
Reply Display Calibration

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off