Getting error messages using Chromasurf to profile??? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 03-31-2017, 04:26 AM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 17,878
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1467 Post(s)
Liked: 606
Getting error messages using Chromasurf to profile???

I'm trying to profile my K10A to a CR250 using chromasurf and CRI APP on a 65B6 OLED and keep getting the error messages that I didn't use to get on other displays.

This all started about the time I switched to an OLED display but at about that time, I updated chromasurf and possibly CRI App.

Can't really tell if its the display or one of the two programs that I use.

Has anyone else come across this and knows what's happening.

Klein K-10A, CR250, i1D3, i1Pro2, Calman Enthusiast, LG 65B6P, Panasonic 65VT50, and a great wife that puts up with all this.:)
JimP is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 04-04-2017, 12:56 PM
AVS Forum Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 4,796
Mentioned: 31 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1233 Post(s)
Liked: 1757
Quote:
Originally Posted by JimP View Post
I'm trying to profile my K10A to a CR250 using chromasurf and CRI APP on a 65B6 OLED and keep getting the error messages that I didn't use to get on other displays.

This all started about the time I switched to an OLED display but at about that time, I updated chromasurf and possibly CRI App.

Can't really tell if its the display or one of the two programs that I use.

Has anyone else come across this and knows what's happening.
Hi Jim, have you solved the problem using earlier versions of ChromaSurf I send you? I haven't checked out the latest ChromaSuft.

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS / CalMAN ColorChecker / HCFR
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, ControlCAL
V/P: eeColor 3D LUT Box - P/G: DVDO AVLab TPG
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is online now  
post #3 of 7 Old 04-04-2017, 03:01 PM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 17,878
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1467 Post(s)
Liked: 606
Quote:
Originally Posted by ConnecTEDDD View Post
Hi Jim, have you solved the problem using earlier versions of ChromaSurf I send you? I haven't checked out the latest ChromaSuft.
I'm traveling and wont be back for. A few days. Someone else is having the same problem who sent the iMessage.
I'm looking forward to getting a chance to try it out. I did write klein support about this. For whatever reason, I'm not able to log into my email account with my mobile device. So I don't know if Itheyve replied.
JimP is online now  
 
post #4 of 7 Old 04-12-2017, 02:39 PM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 17,878
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1467 Post(s)
Liked: 606
I've been in contact with Klein about this and it turns out that the current and first previous versions of ChromaSurf has a problem where if you manually enter the values for the reference meter, it'll report an error when you click on the accept button.

They're working on a new release but if you're in a jam, give them a call and see what they can do for you.

Another solution would be to check your downloads and see if you happen to still have Version 5.29.232. I think that's the version that fell between versions that had other problems I was dealing with.

Klein K-10A, CR250, i1D3, i1Pro2, Calman Enthusiast, LG 65B6P, Panasonic 65VT50, and a great wife that puts up with all this.:)
JimP is online now  
post #5 of 7 Unread Yesterday, 01:07 PM
AVS Forum Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 4,796
Mentioned: 31 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1233 Post(s)
Liked: 1757
Quote:
Originally Posted by JimP View Post
I've been in contact with Klein about this and it turns out that the current and first previous versions of ChromaSurf has a problem where if you manually enter the values for the reference meter, it'll report an error when you click on the accept button.

They're working on a new release but if you're in a jam, give them a call and see what they can do for you.

Another solution would be to check your downloads and see if you happen to still have Version 5.29.232. I think that's the version that fell between versions that had other problems I was dealing with.
Hi Jim,

Thanks for the info, I had no issues using Klein ChromaSurf 5.37.557 (17 February 2016) so far, I haven't checked the latest version Klein ChromaSurf 5.43 (04 January 2017).

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS / CalMAN ColorChecker / HCFR
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, ControlCAL
V/P: eeColor 3D LUT Box - P/G: DVDO AVLab TPG
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is online now  
post #6 of 7 Unread Yesterday, 04:05 PM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 17,878
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1467 Post(s)
Liked: 606
Quote:
Originally Posted by ConnecTEDDD View Post
Hi Jim,

Thanks for the info, I had no issues using Klein ChromaSurf 5.37.557 (17 February 2016) so far, I haven't checked the latest version Klein ChromaSurf 5.43 (04 January 2017).
Lets compare.

Windows 7 operating system
Manually entering reference values?

Klein K-10A, CR250, i1D3, i1Pro2, Calman Enthusiast, LG 65B6P, Panasonic 65VT50, and a great wife that puts up with all this.:)
JimP is online now  
post #7 of 7 Unread Today, 12:59 AM
AVS Forum Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 4,796
Mentioned: 31 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1233 Post(s)
Liked: 1757
Quote:
Originally Posted by JimP View Post
Lets compare.

Windows 7 operating system
Manually entering reference values?
Windows 10 here and the values I enter manually are coming from an excel file JETI is exporting, they have 4 demicals.

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS / CalMAN ColorChecker / HCFR
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, ControlCAL
V/P: eeColor 3D LUT Box - P/G: DVDO AVLab TPG
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Display Calibration



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off