Can't reconnect Xbox to Windows Media Center 7 - AVS Forum

AVS Forum > Gaming & Content Streaming > Home Theater Gaming > Xbox Area > Can't reconnect Xbox to Windows Media Center 7

Xbox Area

leebo's Avatar leebo
03:20 PM Liked: 154
post #1 of 4
11-23-2012 | Posts: 2,008
Joined: May 2002
I'm having a problem getting a family members Xbox set up as an extender. If I'm posting in the wrong place let me know, but I thought some of you have experience with it so I'm giving it a shot.

This system was working fine up until yesterday, when my brother made several changes to the win 7 pc that is recording the programming from the Prime.

The Xbox started saying it could not connect to Windows Media Server. I ended up doing a roll back to a point last week when I knew everything was working.

The Xbox still had the same problem.

I removed the extender from WMC and started over with the Xbox. I got the 8 digit code from the Xbox and entered it into WMC.

WMC complained that the code was incorrect and to try again, which I did. After about five tried, I gave up and went to bed.

WMC fails during extender set up at step three - configuring extender.
I then get a configuration error, and am prompted to enter a new, 8 digit code (which ultimately fails).

So my question is, how do I trouble shoot this?

Thanks.

Sent from my Nexus 7
leebo's Avatar leebo
04:55 PM Liked: 154
post #2 of 4
11-23-2012 | Posts: 2,008
Joined: May 2002
I should have proof read before posting above. The "prime"I am referring to is an outboard tuner called HDhomerun Prime. It has nothing to do with my issue.

I had the Xbox set up as an extender to Windows Media Center 7. The Xbox can play just about any media located on the pc.

My issue is that I can not get the Windows Media center pc to add the Xbox as an extender, even though before my brother touched it, it worked fine.

Sent from my Nexus 7
kevin g.'s Avatar kevin g.
10:06 AM Liked: 59
post #3 of 4
11-24-2012 | Posts: 1,449
Joined: Jun 2005
I'm not so sure this isn't related to the new dash and the rollout of Win8...I have the exact same issue on my upstairs setup...(except that I rarely use the connection...) I finally gave up, expecting an update of some sort to fix...
mikepaul's Avatar mikepaul
11:56 PM Liked: 22
post #4 of 4
11-24-2012 | Posts: 1,755
Joined: Jan 2004
Check the firewall. Norton blocked WMC7 on my laptop, because once the free trial ran out, it got through again...
Reply Xbox Area

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3