XBOX360 Sends No Signal After Switching to HDMI - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 05-02-2013, 12:09 PM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
grigorianvlad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 120 Post(s)
Liked: 611
Hi, XBOX gurus. I have a problem. I have been using the composite cable to connect my XBOX360 to my receiver. It is the cable that is supplied with XBOX, with the HD/Standard switch, green, blue and red plugs. I tried to switch to HDMI but it outputs no signal - audio or video. Here is what I tried so far:

1) Restarted XBOX
2) Connect directly to TV, bypassing the receiver
3) Tried restart all equipment
4) Tried a new cable

Nothing works. I can switch it back to composite, but HDMI does not work.
Thanks.

DAC: Wyred4Sound DAC1LE || Processor: Marantz AV8801 11.2 Ch || Power Amps: Audio Research VS110 (100W tube) || Emotiva XPR-2 (600W), Emotiva XPA-5 Gen 2 & UPA-500 (200W/80W) || L/R Speakers: Eminent LFT-8b , Magnepan 2.7, Center : Polk LSiM-704C, Sur: Polk LSiM-703 || Sub 1: Rythmik F25 (800W). Sub 2: Sunfire True Signature TS-EQ12 (2,700W) || Cables: MIT terminator 2 Biwire, 4, Exp; Cardas Crosslink || Power: Panamax M5300 || HP: HifiMan HE560
grigorianvlad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-06-2013, 01:12 AM
 
darklordjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 8,026
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 94
http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/settings-and-initial-setup/image-on-your-tv-is-unclear

Read "Reset the console display settings". Chances are you are trying to spit out 1080p to an input that supports 720p/1080i as it's max, or something similar.

Also too, try changing the order in which you turn things on. HDMI is a format that hates the consumer and wants to make life as difficult for you as possible. Turn on the TV first, wait, then turn on the 360.
darklordjames is offline  
Old 05-06-2013, 02:16 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
grigorianvlad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 120 Post(s)
Liked: 611
Thanks darklordjames

DAC: Wyred4Sound DAC1LE || Processor: Marantz AV8801 11.2 Ch || Power Amps: Audio Research VS110 (100W tube) || Emotiva XPR-2 (600W), Emotiva XPA-5 Gen 2 & UPA-500 (200W/80W) || L/R Speakers: Eminent LFT-8b , Magnepan 2.7, Center : Polk LSiM-704C, Sur: Polk LSiM-703 || Sub 1: Rythmik F25 (800W). Sub 2: Sunfire True Signature TS-EQ12 (2,700W) || Cables: MIT terminator 2 Biwire, 4, Exp; Cardas Crosslink || Power: Panamax M5300 || HP: HifiMan HE560
grigorianvlad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off