The Official Xbox One thread... - Page 439 - AVS Forum
Forum Jump: 
 176Likes
Reply
 
Thread Tools
post #13141 of 16888 Old 02-15-2014, 05:32 AM
Advanced Member
 
Soycrema's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Framingham, MA USA
Posts: 548
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by browerjs View Post

I saw something where Major Nelson said to hit the back button for the battery indicator to show up.
You mean the Xbox button (there is no back button on the Xbox One controller) and yes I tried and nothing happens
Soycrema is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #13142 of 16888 Old 02-15-2014, 05:34 AM
AVS Special Member
 
browerjs's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Beavercreek, OH
Posts: 1,994
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by Soycrema View Post

You mean the Xbox button (there is no back button on the Xbox One controller) and yes I tried and nothing happens

Yea that's what I meant, for some reason I thought it said back when I originally read it. I have yet to try mine. I have the update, but haven't powered on a controller.

XBL GT: DMBFiredancer
browerjs is offline  
post #13143 of 16888 Old 02-15-2014, 05:55 AM
Advanced Member
 
Soycrema's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Framingham, MA USA
Posts: 548
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Soycrema View Post

Got the update this morning, no problems except that the battery indicator does not show up. I tried a reboot after the update and still nothing. I then connected the controller to the console via USB and it appeared right away but if I disconnect the cable it goes away.

I wonder if it has to do with the fact that I'm not using the original batteries on the controller? I bought the energizer charging station which comes with its own batteries which you have to use instead of the MS ones.....

Nevermind, left console off for a couple of hours, just turned it back on and now the battery indicator is working. Love the fact that I can see my storage and bluray lipsync issue seems resolved. Very happy!biggrin.gif
Soycrema is offline  
post #13144 of 16888 Old 02-15-2014, 05:56 AM
AVS Special Member
 
Nickff's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Brownsburg, IN
Posts: 1,541
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 80 Post(s)
Liked: 106
I did not see the battery level indicator after the update either. So, I turned the console completely off and then back on. After everything loaded, I turned on the controller and then tapped the Xbox box button....and there she was.

Mathematics is the reason for the season.

 

http://www.teacherspayteachers.com/Store/Ogive

Nickff is online now  
post #13145 of 16888 Old 02-15-2014, 08:51 AM
AVS Special Member
 
jasonstiller's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: NW Las Vegas
Posts: 2,054
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
I tried all of the above and nothing, what a pain in this AS*!!!!!!!!!!!
jasonstiller is offline  
post #13146 of 16888 Old 02-15-2014, 08:54 AM
AVS Special Member
 
spid's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 362
Quote:
Originally Posted by Arutha_conDoin View Post

Does anyone know if there is a way to filter the Friends app to show who is following you? I have 74 friends 75 people following me, but I can not seem to find that "1" person who is following me....

After the update you can now go to the Followers list and see when some added you to their list. This might help you figure out that one missing follower.
spid is online now  
post #13147 of 16888 Old 02-15-2014, 09:07 AM
Member
 
bwalker36's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26

So they separate apps and games but Netflix and Amazon are listed as games same as blu-ray.  Who thinks of this stuff, its like they put no thought into it.  

bwalker36 is offline  
post #13148 of 16888 Old 02-15-2014, 09:32 AM
AVS Special Member
 
jhoff80's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,028
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 56 Post(s)
Liked: 151
Quote:
Originally Posted by bwalker36 View Post

So they separate apps and games but Netflix and Amazon are listed as games same as blu-ray.  Who thinks of this stuff, its like they put no thought into it.  

Uh, not like that here.

XBL/Steam: JHoff80
jhoff80 is online now  
post #13149 of 16888 Old 02-15-2014, 09:55 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 7,966
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 434
Quote:
Originally Posted by bwalker36 View Post

So they separate apps and games but Netflix and Amazon are listed as games same as blu-ray.  Who thinks of this stuff, its like they put no thought into it.  

All of mine are appropriately seperated. Games in Games & Apps in Apps.

The 5.0 is here
mboojigga is offline  
post #13150 of 16888 Old 02-15-2014, 10:01 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
RemoWilliams84's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntsville, AL
Posts: 1,972
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 254
Little off topic, but are the times messages were posted on these forums messed up for anyone else? For example, the post above mine said it was made 6 hours ago but that's definitely not right.

Xbox Gamertag/PSN ID: RemoWilliams84

"I started out with nothing, and I still got most of it." -Seasick Steve

RemoWilliams84 is online now  
post #13151 of 16888 Old 02-15-2014, 10:04 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 7,966
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 434
Quote:
Originally Posted by RemoWilliams84 View Post

Little off topic, but are the times messages were posted on these forums messed up for anyone else? For example, the post above mine said it was made 6 hours ago but that's definitely not right.

Shows me 9 minutes ago and 2 minutes ago with your post.

The 5.0 is here
mboojigga is offline  
post #13152 of 16888 Old 02-15-2014, 10:07 AM
Member
 
bwalker36's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by mboojigga View Post


All of mine are appropriately seperated. Games in Games & Apps in Apps.

I will have to look again.  Maybe it needs to be refreshed or something.  

bwalker36 is offline  
post #13153 of 16888 Old 02-15-2014, 10:07 AM
AVS Special Member
 
smithfarmer's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Palm Beach, Fl
Posts: 2,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by RemoWilliams84 View Post

Little off topic, but are the times messages were posted on these forums messed up for anyone else? For example, the post above mine said it was made 6 hours ago but that's definitely not right.

Go in and edit your profile/settings. You must be using an incorrect time zone
smithfarmer is offline  
post #13154 of 16888 Old 02-15-2014, 10:17 AM
Member
 
bwalker36's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26

I removed the apps and reinstalled them and they went under apps, Now COD is alone in the games category lol.  Wonder why mine were showing in games though, that was weird.  

bwalker36 is offline  
post #13155 of 16888 Old 02-15-2014, 10:49 AM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,894
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 79
What the heck no update yet here in Chicago.
bori is online now  
post #13156 of 16888 Old 02-15-2014, 11:16 AM
AVS Special Member
 
newfmp3's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NFLD, Canada
Posts: 3,888
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 116
I really do not like the way they are doing updates with the one. It should be as simple as I turn it on, I get update - done. Having it depend on what power mode you keep it set on is dumb.
newfmp3 is offline  
post #13157 of 16888 Old 02-15-2014, 11:22 AM
AVS Special Member
 
Arutha_conDoin's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 2,065
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 167
Quote:
Originally Posted by spid View Post

After the update you can now go to the Followers list and see when some added you to their list. This might help you figure out that one missing follower.
Thanks! I did it the hard way before the update and went through a few contacts that looked new and to see if had them as a friend. Just when I thought I had them all someone new popped up.smile.gif

Xbox Live: DaBeavers
PSN- Arutha_conDoin
Steam- An0mander
"Too much knowledge never makes for simple decisions."
-Ghanima Atreides
Arutha_conDoin is online now  
post #13158 of 16888 Old 02-15-2014, 11:25 AM
AVS Special Member
 
Arutha_conDoin's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 2,065
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 167
Quote:
Originally Posted by newfmp3 View Post

I really do not like the way they are doing updates with the one. It should be as simple as I turn it on, I get update - done. Having it depend on what power mode you keep it set on is dumb.
Did you check your settings? I Know I have the option checked for Standby mode to receive the update then.

Xbox Live: DaBeavers
PSN- Arutha_conDoin
Steam- An0mander
"Too much knowledge never makes for simple decisions."
-Ghanima Atreides
Arutha_conDoin is online now  
post #13159 of 16888 Old 02-15-2014, 12:03 PM
AVS Special Member
 
jhoff80's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,028
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 56 Post(s)
Liked: 151
Quote:
Originally Posted by newfmp3 View Post

I really do not like the way they are doing updates with the one. It should be as simple as I turn it on, I get update - done. Having it depend on what power mode you keep it set on is dumb.

Well the idea is that for most people it'll update without them even noticing if it's set to instant-on. I know it's a pain sometimes for those of us who want it immediately as soon as they put it out, but I can understand the reasoning.

XBL/Steam: JHoff80
jhoff80 is online now  
post #13160 of 16888 Old 02-15-2014, 02:23 PM
AVS Addicted Member
 
michaeltscott's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: San Diego, CA, USA
Posts: 16,648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 307 Post(s)
Liked: 515
Seems to me that 360 was always listening for and downloading updates when it was in off state. Less so in recent years but certainly at first you'd start the machine and it would tell you that there was an update and if you took it it would install it immediately without a download. Lately it seems as though they do wait for you to request the upgrade before downloading; maybe they got complaints about standby power consumption; Xbox One uses a remarkable amount of power in that hot standby state, more than my TiVo Roamio does when recording from all four tuners. To its credit, it draws an outstandingly minuscule amount of power in power-saving standby.

Mike Scott (XBL: MikeHellion, PSN: MarcHellion)

"Think of the cable company as a group of terrorist (sic)." -- hookbill
michaeltscott is online now  
post #13161 of 16888 Old 02-15-2014, 02:31 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,894
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 79
Finally got update. No battery meter.
bori is online now  
post #13162 of 16888 Old 02-15-2014, 02:33 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,894
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 79
Never mind got the meter.
bori is online now  
post #13163 of 16888 Old 02-15-2014, 03:06 PM
AVS Special Member
 
jhoff80's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,028
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 56 Post(s)
Liked: 151
Quote:
Originally Posted by michaeltscott View Post

Seems to me that 360 was always listening for and downloading updates when it was in off state. Less so in recent years but certainly at first you'd start the machine and it would tell you that there was an update and if you took it it would install it immediately without a download. Lately it seems as though they do wait for you to request the upgrade before downloading; maybe they got complaints about standby power consumption; Xbox One uses a remarkable amount of power in that hot standby state, more than my TiVo Roamio does when recording from all four tuners. To its credit, it draws an outstandingly minuscule amount of power in power-saving standby.

Pretty sure that the 360 just did a check when the box was turned on/connected to Live, which is the same thing that will happen on the One in a few days when the update becomes mandatory. I"m almost positive it didn't have auto-check and especially not auto-download like the One has when the update is available.

This page explains the two update states better in case anyone is curious: http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/system/system-update-overview

XBL/Steam: JHoff80
jhoff80 is online now  
post #13164 of 16888 Old 02-15-2014, 03:54 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,894
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 79
Did this update release the gpu power from kinect?
bori is online now  
post #13165 of 16888 Old 02-16-2014, 08:17 AM
Newbie
 
Tomsti's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
So.. I toss in LOTR last night into the XB1 and the movie looks like a box on the TV. The left and right side of the TV have black bars.. I yank the DVD and put it into my BD player, comes up and looks fine. Did I miss a setting somewhere which caused the XB1 to look so horrible?
Tomsti is offline  
post #13166 of 16888 Old 02-16-2014, 09:59 AM
AVS Special Member
 
Arutha_conDoin's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 2,065
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 167
Quote:
Originally Posted by Tomsti View Post

So.. I toss in LOTR last night into the XB1 and the movie looks like a box on the TV. The left and right side of the TV have black bars.. I yank the DVD and put it into my BD player, comes up and looks fine. Did I miss a setting somewhere which caused the XB1 to look so horrible?
hmmm I will have to check this out later when I get home. Getting ready to run some errands.

Xbox Live: DaBeavers
PSN- Arutha_conDoin
Steam- An0mander
"Too much knowledge never makes for simple decisions."
-Ghanima Atreides
Arutha_conDoin is online now  
post #13167 of 16888 Old 02-16-2014, 11:07 AM
AVS Special Member
 
barrelbelly's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,695
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 61 Post(s)
Liked: 231
Quote:
Originally Posted by Tomsti View Post

So.. I toss in LOTR last night into the XB1 and the movie looks like a box on the TV. The left and right side of the TV have black bars.. I yank the DVD and put it into my BD player, comes up and looks fine. Did I miss a setting somewhere which caused the XB1 to look so horrible?

You didn't specify whether LOTR was a pure DVD or a Blu-Ray Version. So I will assume it is a DVD version. Your XB1 is probably displaying it in "Native" setting. While your Blu-Ray player is set to play everything at widescreen. I don't have an XB1. But if it works like my XB 360, you can adjust the settings to play any DVD at Widescreen.
barrelbelly is offline  
post #13168 of 16888 Old 02-16-2014, 12:42 PM
AVS Special Member
 
WilliamR's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,958
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 76 Post(s)
Liked: 174
Forgive me is this has been asked/answered. So with my Xbox One set to automatically download updates and such. When I turned it on there was no notice or anything. How does one tell if the Xbox is updated, do I have to keep a manual track of the system version and compare to hand writing notes? Is there anywhere that says last updated, etc. etc.

This brings up the second question, same for games, how do I know I actually got a game update automatically except by manually tracking every game's version?

Any thoughts/tips other then turning off auto udpates?

WilliamR is offline  
post #13169 of 16888 Old 02-16-2014, 01:08 PM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 21,206
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 506 Post(s)
Liked: 665
I think the recent update is supposed to help with keeping track of those things.

For me with the XBOne update, it had turned the power supply light Orange and I had to manually start it from that state. For me normally the power supply light is white so I can turn it on by voice.

39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
LED DLP
XBL/PSN: WormholeXtreme

aaronwt is offline  
post #13170 of 16888 Old 02-16-2014, 01:51 PM
AVS Addicted Member
 
michaeltscott's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: San Diego, CA, USA
Posts: 16,648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 307 Post(s)
Liked: 515
Quote:
Originally Posted by WilliamR View Post

Forgive me is this has been asked/answered. So with my Xbox One set to automatically download updates and such. When I turned it on there was no notice or anything.

When I turned mine on a green progress bar popped up, with no text or markings of any kind, just a growing green line in the middle of the screen. When it finished it booted the machine and I had the update.

Mike Scott (XBL: MikeHellion, PSN: MarcHellion)

"Think of the cable company as a group of terrorist (sic)." -- hookbill
michaeltscott is online now  
Reply Xbox Area

Tags
Monoprice , Xbox One Console Day One Edition

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off