XBox 360 storage Question - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 15 Old 07-22-2013, 06:33 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Ripeer's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Canada
Posts: 2,033
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 46
I just dipped below 70gb free on my 360, I was wondering what options I have? I have a new xbox 360 slim. Am going to have to pick and choose my installed games or can I use an external HDD like (I believe, been awhile since I had one) a PS3?
Ripeer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 07-22-2013, 06:57 AM
AVS Special Member
 
pcweber111's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: In a van, down by the river.
Posts: 3,567
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 264
Quote:
Originally Posted by Ripeer View Post

I just dipped below 70gb free on my 360, I was wondering what options I have? I have a new xbox 360 slim. Am going to have to pick and choose my installed games or can I use an external HDD like (I believe, been awhile since I had one) a PS3?

What size HDD do you have? If you have the largest size, 320GB, you're either in pick and choose mode or if you have other media on the drive move it to an external drive and save the internal drive for just games/dlc. Unfortunately the 360 doesn't allow external drives for games. Neither does the PS3 though. The PS3 allows you to use your own drive which I wish MS would implement. The One will allow an external drive to function as a game drive though which will be nice.
Ripeer likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

pcweber111 is offline  
post #3 of 15 Old 07-22-2013, 05:48 PM
AVS Special Member
 
emartins's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Rhode Island
Posts: 3,794
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 273 Post(s)
Liked: 416
You can use external drives for games on demand and arcade games, if you have any of those you can always move them over.

Hapi -"Lazy......cuz he's a boss like that"

mphfrom77 - "I'm an idiot."

benjamin-benjami -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
emartins is offline  
post #4 of 15 Old 07-22-2013, 08:00 PM
AVS Special Member
 
pcweber111's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: In a van, down by the river.
Posts: 3,567
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 264
How do you get around the 16GB limit? I mean there are ways to make it work but for all intents and purposes I'm correct. MS really doesn't want you adding storage willy nilly to the 360, something they've rectified with the One.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

pcweber111 is offline  
post #5 of 15 Old 07-22-2013, 08:27 PM
AVS Special Member
 
emartins's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Rhode Island
Posts: 3,794
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 273 Post(s)
Liked: 416
Quote:
Originally Posted by pcweber111 View Post

How do you get around the 16GB limit? I mean there are ways to make it work but for all intents and purposes I'm correct. MS really doesn't want you adding storage willy nilly to the 360, something they've rectified with the One.

Its 32GB now they allow. I just go to the game and hit move. It moves it over for me just fine. I have yet to try the install from game discs so I am not sure if that works or not.

Hapi -"Lazy......cuz he's a boss like that"

mphfrom77 - "I'm an idiot."

benjamin-benjami -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
emartins is offline  
post #6 of 15 Old 07-23-2013, 06:56 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 7,981
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 442
http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/accessories/storage

half way down you can see what all your options are for storage. The USB drive is the same function as the hardrive excluding music and original xbox games.
Ripeer likes this.

The 5.0 is here
mboojigga is offline  
post #7 of 15 Old 07-23-2013, 07:04 AM
AVS Special Member
 
pcweber111's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: In a van, down by the river.
Posts: 3,567
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 264
Quote:
Originally Posted by emartins View Post

Its 32GB now they allow. I just go to the game and hit move. It moves it over for me just fine. I have yet to try the install from game discs so I am not sure if that works or not.
Quote:
Originally Posted by mboojigga View Post

http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/accessories/storage

half way down you can see what all your options are for storage. The USB drive is the same function as the hardrive excluding music and original xbox games.

Huh that's cool, didn't know that. I was working off old information. Good to know they made it somewhat easier.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

pcweber111 is offline  
post #8 of 15 Old 07-23-2013, 11:08 AM
AVS Special Member
 
JuiceRocket's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manhattan Beach, California
Posts: 4,701
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by emartins View Post

Its 32GB now they allow. I just go to the game and hit move. It moves it over for me just fine. I have yet to try the install from game discs so I am not sure if that works or not.

Do you have to use the specific Xbox 360 flash drives, and if so, do they have 32gb flash drives?

-JR


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
JuiceRocket is offline  
post #9 of 15 Old 07-23-2013, 11:10 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 7,981
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 442
Quote:
Originally Posted by JuiceRocket View Post

Do you have to use the specific Xbox 360 flash drives, and if so, do they have 32gb flash drives?

-JR

Not at all. Just about any flash drive will do.

The 5.0 is here
mboojigga is offline  
post #10 of 15 Old 07-23-2013, 11:24 AM
AVS Special Member
 
JuiceRocket's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manhattan Beach, California
Posts: 4,701
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by mboojigga View Post

Not at all. Just about any flash drive will do.

Awesome, thanks!

-JR


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
JuiceRocket is offline  
post #11 of 15 Old 07-23-2013, 12:54 PM
AVS Special Member
 
onlysublime's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,688
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 497
I have a 32GB drive and a 16GB drive installed in addition to the 250GB and on-board 512MB. They're okay for playing games from. But man, installing game discs to them is probably the most painful gaming experience ever because of how long it takes to write to typical flash drives.
onlysublime is offline  
post #12 of 15 Old 07-23-2013, 02:38 PM
AVS Special Member
 
JuiceRocket's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manhattan Beach, California
Posts: 4,701
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by onlysublime View Post

I have a 32GB drive and a 16GB drive installed in addition to the 250GB and on-board 512MB. They're okay for playing games from. But man, installing game discs to them is probably the most painful gaming experience ever because of how long it takes to write to typical flash drives.

Do you have them just plugged in at all times? I've got a whopping 2.5 gigs left on my Xbox (120gb HD), and it'd be great to move a few of my games on demand loads off the HD.

-JR


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
JuiceRocket is offline  
post #13 of 15 Old 07-23-2013, 04:07 PM
AVS Special Member
 
onlysublime's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,688
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 497
Quote:
Originally Posted by JuiceRocket View Post

Do you have them just plugged in at all times? I've got a whopping 2.5 gigs left on my Xbox (120gb HD), and it'd be great to move a few of my games on demand loads off the HD.

-JR

yes, they both are connected 24/7 to the front USB ports of my 360 Jasper. which means I have no free ports anymore since the Kinect takes up the rear USB. So if I ever need to plug something in, I do have to remove one of them and thus lose those games until I plug the stick back in. That's why all my saves are in the cloud or the hard drive.

Luckily, I think the only wired controller I have is the old Guitar Hero white Xplorer. And that only comes out with a full party as I have a couple wireless guitars.
onlysublime is offline  
post #14 of 15 Old 07-23-2013, 04:39 PM
AVS Special Member
 
emartins's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Rhode Island
Posts: 3,794
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 273 Post(s)
Liked: 416
Quote:
Originally Posted by onlysublime View Post

yes, they both are connected 24/7 to the front USB ports of my 360 Jasper. which means I have no free ports anymore since the Kinect takes up the rear USB. So if I ever need to plug something in, I do have to remove one of them and thus lose those games until I plug the stick back in. That's why all my saves are in the cloud or the hard drive.

Luckily, I think the only wired controller I have is the old Guitar Hero white Xplorer. And that only comes out with a full party as I have a couple wireless guitars.


You dont have any USB ports in the back? I have 3 extra ones in the back. Does the kinect block the other 2?

Hapi -"Lazy......cuz he's a boss like that"

mphfrom77 - "I'm an idiot."

benjamin-benjami -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
emartins is offline  
post #15 of 15 Old 07-23-2013, 04:49 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Ripeer's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Canada
Posts: 2,033
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 46
Quote:
Originally Posted by emartins View Post

You dont have any USB ports in the back? I have 3 extra ones in the back. Does the kinect block the other 2?

He has an older Xbox that only has 3 ports. 2 front 1 rear.
Ripeer is offline  
Reply Xbox Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off