Grand Theft Auto IV Gameplay Discussion Thread - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 1111 Old 04-28-2008, 08:19 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
Dubz4lif3's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 625
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Post all GTA IV gameplay discussion here.
Post all GTA IV reviews in the GTA IV review sticky.





Just got it!

Dubz4lif3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 1111 Old 04-28-2008, 08:20 PM
AVS Special Member
 
Slacker George's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 33
So pretty....

2 more hours for me.
Slacker George is offline  
post #3 of 1111 Old 04-28-2008, 08:20 PM
AVS Special Member
 
like.no.other.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles
Posts: 1,560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Me too.. I like the how the logo is contoured. Waiting for 7 minutes to install the game.

There is always someone out there that gives you opinion of a product that they don't even own.
like.no.other. is offline  
post #4 of 1111 Old 04-28-2008, 08:21 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
Dubz4lif3's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 625
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
what sucks is my PS3 is at Sony but i should get it this week so....
Dubz4lif3 is offline  
post #5 of 1111 Old 04-28-2008, 08:24 PM
AVS Special Member
 
JE3146's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Oregon
Posts: 1,530
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can you please take a pic of the back cover!

Thankyou!

59 Blu-rays and counting...
JE3146 is offline  
post #6 of 1111 Old 04-28-2008, 08:33 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
Dubz4lif3's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 625
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
lol my camera is dead

its 2-16 players online

3344MB install (7mins)

supports 720p, 1080i and 1080P

Runs at 720p 30FPs Native.

has Chat and headset support.
Dubz4lif3 is offline  
post #7 of 1111 Old 04-28-2008, 09:05 PM
Member
 
thestaton's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does it support 7.1?
thestaton is offline  
post #8 of 1111 Old 04-28-2008, 09:06 PM
AVS Special Member
 
like.no.other.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles
Posts: 1,560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thestaton View Post

Does it support 7.1?

No. Dolby Digital 5.1. It's multiplatform not PlayStation 3 exclusive.

There is always someone out there that gives you opinion of a product that they don't even own.
like.no.other. is offline  
post #9 of 1111 Old 04-28-2008, 09:11 PM
Senior Member
 
TXBDan's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
installing!

blockbuster had 15 instock for nopreorderers. only 5 ppl in line. woot.
TXBDan is offline  
post #10 of 1111 Old 04-28-2008, 09:13 PM
AVS Special Member
 
stevesns69's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,001
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Oh man, 3 more hours!!!
stevesns69 is offline  
post #11 of 1111 Old 04-28-2008, 09:27 PM
Member
 
mjcoffey's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 111
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I will be leaving shortly for Gamestop to pick my copies up for the PS3 and the 360.

"I believe there is something out there watching us. Unfortunately, it's the government." -- Woody Allen
mjcoffey is offline  
post #12 of 1111 Old 04-28-2008, 10:08 PM
Member
 
pHaZmaTis's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Cincy, OH
Posts: 166
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got it. Lovin it.

PSN id: phazmatis
pHaZmaTis is offline  
post #13 of 1111 Old 04-28-2008, 10:20 PM
AVS Special Member
 
bdoyledimou's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Markham, Ont
Posts: 1,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
I got it, installed it, got the Romans place of business and then locked up.. the audio is working, but the video isn't..

This is on a launch 60GB system using DS3 on a 720p output over hdmi.

Anyone else having this issue?

PSN: Wrassle
360: Burnt of Wrassl
bdoyledimou is offline  
post #14 of 1111 Old 04-28-2008, 10:22 PM
AVS Special Member
 
JE3146's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Oregon
Posts: 1,530
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Dubz4lif3 View Post

lol my camera is dead

its 2-16 players online

3344MB install (7mins)

supports 720p, 1080i and 1080P

Runs at 720p 30FPs Native.

has Chat and headset support.

DS3 support?

59 Blu-rays and counting...
JE3146 is offline  
post #15 of 1111 Old 04-28-2008, 10:23 PM
AVS Special Member
 
Slacker George's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 33
Well that was a little surprising. There were around 75 people lined up at the GS I went to and this isn't a particularly big town. They handled it well though, very quick.
Slacker George is offline  
post #16 of 1111 Old 04-28-2008, 10:34 PM
AVS Special Member
 
Anthony1's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Posts: 5,995
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Liked: 148
Quote:
Originally Posted by stevesns69 View Post

I have both consoles, but I'm choosing the PS3 because of uncompressed audio


I've heard alot of people wondering if the PS3 version would have uncompressed audio, but I've never seen any confirmation of that. As much raw audio that's in GTA 4, I would doubt it's uncompressed.
Anthony1 is offline  
post #17 of 1111 Old 04-28-2008, 10:41 PM
Senior Member
 
iamitman's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
what are your first impressions people.. please post that this game is insane.. i get my copy after exam so won't be playing it till wedensday nite.........
iamitman is offline  
post #18 of 1111 Old 04-28-2008, 10:45 PM
AVS Special Member
 
stevesns69's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,001
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anybody know if they have their register up and running because I just heard from a friend that people were supposed to pay earlier this evening at 6PM and pick it up at midnight? I didn't get any message either. I'm paying in cash and was busy at that time anyway and had no knowledge of this setup, so will I have to wait until tomorrow? Maybe they can just take the cash and ring it up tomorrow and keep the change.
stevesns69 is offline  
post #19 of 1111 Old 04-28-2008, 10:58 PM
Senior Member
 
Chodite's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 451
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've got the PS3 and 360 version.

Where to I post my comparisons?!?

XBL:  B Klip

PSN:  Chodite

Chodite is offline  
post #20 of 1111 Old 04-28-2008, 11:02 PM
AVS Special Member
 
JE3146's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Oregon
Posts: 1,530
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by stevesns69 View Post

Here comes the trolls. I have both consoles, but I'm choosing the PS3 because of uncompressed audio and no loading times in the game. That is more important than a few downloadable things that XBOX Live will charge for anyway.

I'm getting the PS3 version cus my 360 gave up the ghost (RROD) 4 flipping days before the release of GTAIV....

59 Blu-rays and counting...
JE3146 is offline  
post #21 of 1111 Old 04-28-2008, 11:03 PM
AVS Special Member
 
Conspiracy*'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Omaha, Ne
Posts: 2,219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by bdoyledimou View Post

I got it, installed it, got the Romans place of business and then locked up.. the audio is working, but the video isn't..

This is on a launch 60GB system using DS3 on a 720p output over hdmi.

Anyone else having this issue?

30 mins and locked up 2x. Same spot as you first time...in Roman's apartment. Second time went into the diner, went upstairs for 5 mins came back, locked up. Had to reboot both times.

Third time, went back in diner, froze up on me again.

"Damn, you can't get black levels like that on your projector!"
- My brother, just before he realized his LED display had died.

Link to my Basement build

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Conspiracy* is offline  
post #22 of 1111 Old 04-28-2008, 11:09 PM
Advanced Member
 
GR1MM's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: New Jersey
Posts: 713
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 14
I'm having a problem with the multiplayer.I can't get into a game(keeps getting disconnected),and when I do get into a game,it's with no more than 3 people.How can you play team deathmatch with only 3 people?

XBOX: xxx GR1MM xxx
PS3: GR1MM
GR1MM is offline  
post #23 of 1111 Old 04-28-2008, 11:12 PM
Member
 
utgotye's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My sense of responsibility is making me wait until after finals are over next week.
utgotye is offline  
post #24 of 1111 Old 04-28-2008, 11:12 PM
Advanced Member
 
wierdo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 936
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GR1MM View Post

I'm having a problem with the multiplayer.I can't get into a game(keeps getting disconnected),and when I do get into a game,it's with no more than 3 people.How can you play team deathmatch with only 3 people?

Dude, patience. There are like 12 people in the entire country that have it at this point, most of whom are probably going to bed. The folks on the west coast haven't even gotten their copies yet. I won't have mine until tomorrow morning...
wierdo is offline  
post #25 of 1111 Old 04-28-2008, 11:29 PM
Advanced Member
 
GR1MM's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: New Jersey
Posts: 713
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by wierdo View Post

Dude, patience. There are like 12 people in the entire country that have it at this point, most of whom are probably going to bed. The folks on the west coast haven't even gotten their copies yet. I won't have mine until tomorrow morning...

Your right...i'll try multiplayer again tomarow night.I have both consoles and I feel a little crappy about not getting it on the 360,but i'm happy I got it for the PS3,i'm lookin forward to multiplayer matches.

XBOX: xxx GR1MM xxx
PS3: GR1MM
GR1MM is offline  
post #26 of 1111 Old 04-29-2008, 12:27 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 52
Until there is an official thread for this game, I'll ask this here.

Does anyone else have problems seeing when it gets dark and there are minimal lights around? Granted, I know it's supposed to be dark, but it's annoying when you lose Niko and can't find where he is or what direction he's facing.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Tom Imp is offline  
post #27 of 1111 Old 04-29-2008, 12:32 AM
Member
 
hardg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone find that when driving the camera isn't stable? I have to keep adjusting the camera as I drive, and it's a pain in the ass. Is this how it's supposed to function??
hardg is offline  
post #28 of 1111 Old 04-29-2008, 12:37 AM
AVS Special Member
 
bdoyledimou's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Markham, Ont
Posts: 1,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by wierdo View Post

Dude, patience. There are like 12 people in the entire country that have it at this point, most of whom are probably going to bed. The folks on the west coast haven't even gotten their copies yet. I won't have mine until tomorrow morning...

Yeah and about 6 of those 12 people can't play due to the freezing issues


Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post

Does anyone else have problems seeing when it gets dark and there are minimal lights around? Granted, I know it's supposed to be dark, but it's annoying when you lose Niko and can't find where he is or what direction he's facing.

You can go into the game menu and adjust the brightness contrast and saturation to fix this... i had to bump up the brightness by about 5 notches, my saturation down by 3 to be able to see. in both dark and bright areas.

PSN: Wrassle
360: Burnt of Wrassl
bdoyledimou is offline  
post #29 of 1111 Old 04-29-2008, 12:54 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by bdoyledimou View Post

You can go into the game menu and adjust the brightness contrast and saturation to fix this... i had to bump up the brightness by about 5 notches, my saturation down by 3 to be able to see. in both dark and bright areas.

I know all three start at 5, so I bumped them all to 6. It made it a little better, but not much. I really don't want to go so high that the screen looks washed out.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Tom Imp is offline  
post #30 of 1111 Old 04-29-2008, 12:58 AM
AVS Special Member
 
stevesns69's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,001
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Anthony1 View Post

I've heard alot of people wondering if the PS3 version would have uncompressed audio, but I've never seen any confirmation of that. As much raw audio that's in GTA 4, I would doubt it's uncompressed.


Well unless there is something wrong with my Onkyo 905 receiver, I just played GTA with 7.1 PCM. Thanks for the information.
stevesns69 is offline  
Reply PlayStation Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off