Definitive PS3 Streaming Guide - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 159 Old 08-22-2009, 12:09 PM
Senior Member
 
pdp7's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: boston, ma
Posts: 345
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
can i get some help with ps3ms?
the pictures arent there, so i might be missing a step, but my ps3 doesnt show up in the app. just a giant red X regardless of how many times im saving and restarting http server

ps3- pdp7 ### avs folding team- 55280
pdp7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 159 Old 08-25-2009, 05:33 PM
Senior Member
 
Bozster's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 486
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know if the new PS3 Slim will be able to passthrough our M2TS file containers with TrueHD and DTS-MA directly to our receiver now since the Slim does bitstreaming?

XBL: Bozster | PSN: Bozster
Bozster is offline  
post #33 of 159 Old 08-27-2009, 09:38 AM
Member
 
has123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 96
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bozster View Post

does anyone know if the new ps3 slim will be able to passthrough our m2ts file containers with truehd and dts-ma directly to our receiver now since the slim does bitstreaming?

+1
has123 is offline  
post #34 of 159 Old 09-03-2009, 10:47 AM
Member
 
4ta23's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: In a house...
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pdp7 View Post

can i get some help with ps3ms?
the pictures arent there, so i might be missing a step, but my ps3 doesnt show up in the app. just a giant red X regardless of how many times im saving and restarting http server

Can you get Windows Media Player 11 to work? if not for some odd reason the PS3 is not being seen over you network. I have an issue with my desktop becuase my wireless is junk and it just does not want to sync up but my laptop works great. Also keep in mind that if you start ps3ms and just X out of it it will continue to stay in your active tasks down below, make sure you quit all running apps for ps3ms this caused me a problem as well until I figured it out as simple as it was. Try to get Windows Media Player to sync up see if you can get that.
4ta23 is offline  
post #35 of 159 Old 09-06-2009, 01:21 PM
Advanced Member
 
brakel's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Illinois
Posts: 817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 44
This is probably a dumb question but is it possible to stream an online source to the PS3 from my PC? I've streamed video from files off my PC but it would be cool to be able to play netflix online on my PC and then stream that to the PS3 so I could watch in the room with the big tv.

PSN brakel

brakel is offline  
post #36 of 159 Old 09-14-2009, 05:11 PM
Newbie
 
Matthew9559's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Great list! Thanks.

Gamertag: Matthew9559
Matthew9559 is offline  
post #37 of 159 Old 09-18-2009, 10:56 AM
Member
 
giderac's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Lawrenceville, NJ
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone know of any way to play vc-1 video on the ps3? I know you can put it in wmv container but then you have to downgrade the audio to wma which sucks balls, im trying to stick with ac3..
giderac is offline  
post #38 of 159 Old 09-18-2009, 12:55 PM
Advanced Member
 
Mounta1n's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 673
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by brakel View Post

This is probably a dumb question but is it possible to stream an online source to the PS3 from my PC? I've streamed video from files off my PC but it would be cool to be able to play netflix online on my PC and then stream that to the PS3 so I could watch in the room with the big tv.

PlayOn

Enjoying BF4 on the PS4, bugs and all.
Mounta1n is online now  
post #39 of 159 Old 09-21-2009, 09:27 AM
Advanced Member
 
brakel's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Illinois
Posts: 817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by Mounta1n View Post

PlayOn

Thanks! PlayOn works pretty well. Good for TV shows and other stuff that great quality of picture and sound is not needed.

PSN brakel

brakel is offline  
post #40 of 159 Old 09-21-2009, 12:53 PM
Member
 
TimPFla's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 140
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have just purchased a PS3. With that said I downloaded Playon.. Evidentally my laptop isn't powerfull enough to run it... What would I need to correctly run this?? What size Processor.. I see it say 2.8 Ghz but I can't see many of those without spending in the thousands... I need a new laptop anyways as mine is a Pentium M 1.6ghz IBM
TimPFla is offline  
post #41 of 159 Old 09-26-2009, 08:53 AM
Member
 
Prolab's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brampton, ON
Posts: 160
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
^^ Just to give you an idea:

Im running this:

AMD X4 Phenom 965 BE (3.2 ghz) quad core
4 GB RAM
500 GB HD
Vista Premium 64-bit

Using DVD shrink and Handbrake. Handbrake takes about 40mins - 01h:30mins (depends on the movie) and uses all 4 cores (98-100%).

The better the CPU hardware you have, the faster the encoding. And the X4 phenom is now slower compared to the new i5 and i7 intel CPU thats around now.
Prolab is offline  
post #42 of 159 Old 10-06-2009, 09:08 PM
Member
 
matryx's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone know when streaming MKV files with the PS3 does it do Dolby TrueHD and DTS-MA?
matryx is offline  
post #43 of 159 Old 11-01-2009, 06:04 PM
Member
 
ScottFern's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Hey guys, have a question regarding PS3 Media Server and my Pioneer VSX-815 receiver.

Every now again I have been having issues where the sound is soft streaming an HD movie with PS3 media server I turn the volume to clearly hear the voices of the people and when there is an explosion the receiver ends up turning itself off. It briefly displays the word "OVERLOAD" and turns itself off. Now I realize this is to protect the speakers from getting blown out, but this is frustrating.

Do I just need a better receiver with Dynamix volume EQ? I was looking at the Denon 2310ci......thanks any tips, hints, advice, or explanation why this is happening would be great.
ScottFern is online now  
post #44 of 159 Old 11-09-2009, 04:51 PM
Senior Member
 
seplant's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Fort Wayne, IN, USA
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by matryx View Post

anyone know when streaming MKV files with the PS3 does it do Dolby TrueHD and DTS-MA?

I believe the answser is no, but would be nice if someone could confirm.
seplant is offline  
post #45 of 159 Old 11-13-2009, 10:36 AM
AVS Special Member
 
Sonies's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 1,645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Question, will ESPN360 work on my PS3?
Sonies is offline  
post #46 of 159 Old 12-03-2009, 08:49 AM
Member
 
MrDowntown's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I need help getting PS3 media server to work. I have a macbook and i downloaded media link a long time before i found this thread. Its worked great except i dont wanna pay. So i came across this thread. I followed your guide and did exactly what you said but everytime i try to play a file on my ps3 i get a media server error message. Medialink still plays the file so idk why ps3 media server won't. are there some settings i need to change?

Bona Fide
MrDowntown is offline  
post #47 of 159 Old 12-03-2009, 07:24 PM
Member
 
Chrys7's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by matryx View Post

anyone know when streaming MKV files with the PS3 does it do Dolby TrueHD and DTS-MA?

never been able to get mkv to stream thru ps3 off my nas so i run mkv2vob on the mkv file and copy the mpg to my nas works flawless
Chrys7 is offline  
post #48 of 159 Old 12-06-2009, 08:11 AM
Member
 
c_mack9's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: paducah KY
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone know of any good websites to stream vids from other than youtube. it sucks, all its vids are 2 mins long. i found mpora.com its pretty cool but i would also like something like hulu for tv shows that actually works on the ps3.
c_mack9 is offline  
post #49 of 159 Old 12-06-2009, 02:40 PM
Advanced Member
 
moothemagiccow's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
http://fancast.com

All youtube videos are 2 minutes? Is this your first time on the internet?
http://www.youtube.com/shows

WiiU: moothemagiccow

PSN: moothemagiccow (duh)

moothemagiccow is offline  
post #50 of 159 Old 12-14-2009, 09:50 AM
AVS Special Member
 
CDLehner's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Dark Side of the Moon-Right Side of the Bay, MD
Posts: 8,998
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 295
Quote:
Originally Posted by Bozster View Post

Does anyone know if the new PS3 Slim will be able to passthrough our M2TS file containers with TrueHD and DTS-MA directly to our receiver now since the Slim does bitstreaming?

+2...did we ever get an answer on this? I replaced my PS3 60G for a slim recently...because I was hoping for less fan noise, upgraded whatever...and I actually made money on the switch. Then I see slim supports TrueHD and DTS-HD MA, which was always a point of contention (and one of the things that lead me not to use the PS3 much as a streamer) with my older model. So...it'll work with BDs, but will slim stream TrueHD and DTS-HD MA (from m2ts files btw)?

CD

Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything. -Plato
CDLehner is offline  
post #51 of 159 Old 12-14-2009, 10:05 AM
Advanced Member
 
Dan C OSG's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 585
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
QUESTION!

I have a Mac and a PC. My mac is leopard and my PC is windows 7.

Is their an ideal way to share media with my 2 ps3's and stream as well?

Which program will allow both?

Any advice is greatly appreciated.

PSN: onemoretry

add me fools
Dan C OSG is offline  
post #52 of 159 Old 12-14-2009, 07:09 PM
Senior Member
 
seplant's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Fort Wayne, IN, USA
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by CDLehner View Post

+2...did we ever get an answer on this? I replaced my PS3 60G for a slim recently...because I was hoping for less fan noise, upgraded whatever...and I actually made money on the switch. Then I see slim supports TrueHD and DTS-HD MA, which was always a point of contention (and one of the things that lead me not to use the PS3 much as a streamer) with my older model. So...it'll work with BDs, but will slim stream TrueHD and DTS-HD MA (from m2ts files btw)?

CD

I haven't been able to get the slim to play TrueHD or DTS-HD MA from m2ts files. I end up using tsMuxeR GUI to demux the audio, then use eac3to GUI to convert the hi-def audio to LPCM, then mux back with the video using tsMuxeR GUI to create a new m2ts file. This works great and retains the lossless audio.
seplant is offline  
post #53 of 159 Old 12-15-2009, 03:47 AM
Member
 
wavest's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 106
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I recently installed tversity and it is working fine, but when I added g4 to the list neither the ps3 or xbox 360 can tell it is there. Youtube works o.k. and is located in the library under video/rss podcasts. G4 is in sources under media rss feeds and is not detected. What do I need to do to let the consoles see it?

Thanks!
wavest is offline  
post #54 of 159 Old 12-15-2009, 06:49 AM
AVS Special Member
 
CDLehner's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Dark Side of the Moon-Right Side of the Bay, MD
Posts: 8,998
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 295
Quote:
Originally Posted by seplant View Post

I haven't been able to get the slim to play TrueHD or DTS-HD MA from m2ts files. I end up using tsMuxeR GUI to demux the audio, then use eac3to GUI to convert the hi-def audio to LPCM, then mux back with the video using tsMuxeR GUI to create a new m2ts file. This works great and retains the lossless audio.

Ugh...sounds exactly like why I went away from PS3 (and to PCH and now HTPC) as a streamer in the first place. I was just hoping the slim would pass TrueHD and DTS-HD from .m2ts now.

CD

Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything. -Plato
CDLehner is offline  
post #55 of 159 Old 12-15-2009, 07:28 AM
Advanced Member
 
Dan C OSG's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 585
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dan c osg View Post

question!

I have a mac and a pc. My mac is leopard and my pc is windows 7.

Is their an ideal way to share media with my 2 ps3's and stream as well?

Which program will allow both?

Any advice is greatly appreciated.

anyone?

PSN: onemoretry

add me fools
Dan C OSG is offline  
post #56 of 159 Old 12-15-2009, 09:47 AM
AVS Addicted Member
 
zoro's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 10,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by Dan C OSG View Post

anyone?

tversity/or tversity pro and ps3 mediaserver
zoro is offline  
post #57 of 159 Old 12-15-2009, 01:56 PM
Advanced Member
 
Dan C OSG's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 585
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thanks more info than i started with...

PSN: onemoretry

add me fools
Dan C OSG is offline  
post #58 of 159 Old 12-21-2009, 08:02 AM
Member
 
monsieur_paul's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As I understand it, streaming from a PC requires that the PC does the decoding of video and audio. Therefore, one needs a powerful PC, especially for HD MKV.
Is there a way to stream the files as is and let the PS3 do the decoding? Will it work with MKV?
monsieur_paul is offline  
post #59 of 159 Old 12-27-2009, 05:40 PM
Member
 
upriverpaddler's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The lastest handbrake update removed the PS3 profile. Any chance of a PS3 from scratch tutorial (GUI, not commandline)?
upriverpaddler is offline  
post #60 of 159 Old 12-27-2009, 08:02 PM
Member
 
TimPFla's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 140
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Guys,
I am having a issue.. A while ago I tried playon as it was a free trial.. It really didn't work because of my computer spec plus my router so I deleted the Playon and Media server tab on my Ps3 "main page" I thought the media server tab was part of playon... Since then I have gotten a new computer and a Wireless N+ router.. I downloaded Playon again and Tversity but now my Ps3 won't pick anything up.. Can I get the media server tab back or am I screwed?? Any help will be greatly appreciate
TimPFla is offline  
Reply PlayStation Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off