Ps2 no image - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-06-2010, 03:44 AM - Thread Starter
Newbie
 
TalkingDog's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When I turn my Ps2 on I get this reaction from my console:
&fs=1" width="644" height="390">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&fs=1" />[ATTN POSTER: YouTube Insert Error: Something went wrong. Please make sure you added the video correctly. Click here to see how YouTube videos should be embedded. There could also be a technical issue that's not your fault. Click PG9iamVjdCB3aWR0aD0iNDI1IiBoZWlnaHQ9IjM0NCI+PHBhcmFtIG5hbWU9Im1vdmllIiB2YWx1ZT0iaHR0cDovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS92LzdvRk5yOWhUc3o4JmFtcDtobD1lbl9VUyZhbXA7ZnM9MSZhbXA7Y29sb3IxPTB4MmI0MDViJmFtcDtjb2xvcjI9MHg2YjhhYjYiPjwvcGFyYW0+PHBhcmFtIG5hbWU9ImFsbG93RnVsbFNjcmVlbiIgdmFsdWU9InRydWUiPjwvcGFyYW0+PHBhcmFtIG5hbWU9ImFsbG93c2NyaXB0YWNjZXNzIiB2YWx1ZT0iYWx3YXlzIj48L3BhcmFtPjxlbWJlZCBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vdi83b0ZOcjloVHN6OCZhbXA7aGw9ZW5fVVMmYW1wO2ZzPTEmYW1wO2NvbG9yMT0weDJiNDA1YiZhbXA7Y29sb3IyPTB4NmI4YWI2IiB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi94LXNob2Nrd2F2ZS1mbGFzaCIgYWxsb3dzY3JpcHRhY2Nlc3M9ImFsd2F5cyIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiB3aWR0aD0iNDI1IiBoZWlnaHQ9IjM0NCI+PC9lbWJlZD48L29iamVjdD4=" target="_blank">here to view the video on YouTube's site. If this link doesn't work, you did something wrong.]
It is a SCPH77004 PAL model (no mod chips on it) that is connected to the TV trough a component cable (that came with the console). The problem first started about 3 days ago when I opened the console and the screen was green-ish (the main menu and the games) and then the screen got darker and darker and it started to flicker and finally this morning there was no image and no sound (before the image disappeared completely the sound was present)
If anyone could help me I would appreciate it.
TalkingDog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-07-2010, 02:20 AM
AVS Special Member
 
steven975's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,574
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
is it an official Sony cable?

I have not had good luck with 3rd party component cables
steven975 is offline  
post #3 of 5 Old 01-07-2010, 04:52 AM - Thread Starter
Newbie
 
TalkingDog's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, it is the original cable that came with the console. I had no problems with it since I got it.
TalkingDog is offline  
post #4 of 5 Old 01-07-2010, 09:27 AM
Senior Member
 
PublicSectorTech's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Houston, TX
Posts: 208
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sometimes the A/V out pins can get bent, you might look at them with a magnifing glass. That happened with my PS2. Check both the external pin on the A/V cable and the internal pins on the console itself.

Twitter: Gizzmonic
PSN: Gizzmonic
PublicSectorTech is offline  
post #5 of 5 Old 01-07-2010, 01:25 PM - Thread Starter
Newbie
 
TalkingDog's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've tried that, and nothing.
When this whole thing started, the picture on the screen was green, witch I understand it is a protection thing that Sony put on the Ps2 to prevent piracy when playing movie DVD's ( I haven't played any of these DVD's ). After the green screen, the picture got darker and darker and finally the sound and image disappeared. Is it possible that these two things to be related?

(please forgive my bad English)
TalkingDog is offline  
Reply PlayStation Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off