Replacing my aging fat PS3, but I want to keep my 500 gig HDD. Question... - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 01-20-2013, 02:38 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
blklightning's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,167
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 62
Looking to grab the UC3 bundle off Amazon with its 320 gig HDD. Can I backup my current PS3, swap drives, and then restore that data to the new PS3 with the 500 gig drive from the old PS3. Or will it not work because of configuration conflicts or something like that?

500 gigs FTW.
blklightning is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-20-2013, 02:53 PM
AVS Special Member
 
TornadoTJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 3,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 34
That will work just fine.
TornadoTJ is offline  
post #3 of 6 Old 01-23-2013, 06:03 AM
AVS Special Member
 
Mr. Hanky's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6,074
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 31
I thought that would not work as simple as a backup/restore. The new PS3 will not recognize the backup file of the old PS3 (at least, not in its entirety, as far as protected video/audio/game content).

You would have use that special migrate function (where you connect the old PS3 to the new PS3 with a USB cable), then de-authorize the old PS3, then authorize the new PS3, then backup the new PS3 to an external hdd, then swap the 500 GB drive into the new PS3, format as new upon startup (when it doesn't recognize the drive), then restore from the backup file you just made...right?

I need your sweet love, Rosetta Stone girl!
Mr. Hanky is offline  
post #4 of 6 Old 01-23-2013, 06:08 AM
AVS Special Member
 
TornadoTJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 3,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 34
The only issue I had with restoring to a new system was with Sing Star.
TornadoTJ is offline  
post #5 of 6 Old 01-25-2013, 06:16 AM
AVS Special Member
 
Brian Hampton's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 6,840
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 129 Post(s)
Liked: 79
Did you know you can trade in your old (fat) PS3 for a 160GB PS3 for $99?

Before trading it in ... back up all your data. Then, if possible put back the PS3's original hard drive... that way you can keep the 500GB hard drive to put in the 160GB PS3.

My 60GB got the YLOD after 3 years. I got it exchaged free because I bought extended warranty. Then it YLOD-ed again after 3 years so this time I'm exchanging for the 160GB for $99.

The 160GB is a slim and those don't have a yellow light so there is no chance of YLOD. smile.gif
Brian Hampton is offline  
post #6 of 6 Old 01-28-2013, 10:28 AM
Member
 
Wagon Man's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: WA
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
YLOD just happened to me last Friday, it is a 20GB bought at launch and has been serving me well. Spent an hour on the web tryng to look for fix... finally bumped into a YouTube video when the guy mentioend about the replacement offer!!!

I have just initiated the replacement process.. for $99 (+ tax, free shipping) I'm getting a refurb 160GB Slim.. to me, this is a fantastic deal.. 20GB (no WLAN) to 160GB with WLAN smile.gif

especially Street price for refurb is $160+ shipping. My lucky day!
Wagon Man is offline  
Reply PlayStation Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off