PlayStation 4 - Page 682 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!



Forum Jump: 
 1412Likes
Reply
 
Thread Tools
post #20431 of 20947 Old 09-09-2015, 02:23 PM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 27,396
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3875 Post(s)
Liked: 2285
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
I'm finally getting my first PS4 next week and I was wondering since it comes with an HDMI cable, would I really see much difference between this cable and a better one?
I made the mistake of using the included PS4 cable with my 2013 system. It caused issues with 36 bit. I ended up cutting it and throwing it away. And used an inexpensive, monoprice HDMi cable instead. Which has no issues. I rarely use the supplied HDMI cable with devices. But I had done it with my XBOnes without any problems, so I tried it with my PS4. Which was a big mistake for me.

53TB unRAID2--41TB unRAID3--35TB unRAID1a
Sony 65x850C--Samsung UBD-K8500--Sony HT-NT3
XBL/PSN: WormholeXtreme

Last edited by aaronwt; 09-09-2015 at 02:26 PM.
aaronwt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #20432 of 20947 Old 09-09-2015, 05:04 PM
AVS Special Member
 
Cravit8's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Florida
Posts: 3,130
Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1151 Post(s)
Liked: 610
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
I made the mistake of using the included PS4 cable with my 2013 system. It caused issues with 36 bit. I ended up cutting it and throwing it away. And used an inexpensive, monoprice HDMi cable instead. Which has no issues. I rarely use the supplied HDMI cable with devices. But I had done it with my XBOnes without any problems, so I tried it with my PS4. Which was a big mistake for me.

What uses 36 bit?

PSN: Cravit8
XBL: oOo_Crav_oOo
Cravit8 is offline  
post #20433 of 20947 Old 09-09-2015, 05:33 PM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 27,396
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3875 Post(s)
Liked: 2285
Quote:
Originally Posted by Cravit8 View Post
What uses 36 bit?
My PS4 sends 36 bit. So does my XBOnes, BD players etc. Then my Tv is calibrated with 36 bit input. So my video process sends 36 bit. Of course all commercial content is 24 bit, but that hasn't stopped many devices from defaulting to 36 bit output either..

53TB unRAID2--41TB unRAID3--35TB unRAID1a
Sony 65x850C--Samsung UBD-K8500--Sony HT-NT3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline  
post #20434 of 20947 Old 09-09-2015, 06:18 PM
AVS Special Member
 
mbroadus's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Austin, TX & Arlington, VA
Posts: 2,415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 505 Post(s)
Liked: 147
I use Monoprice ultra-slim high speed HDMI cables and they work great.

http://www.monoprice.com/Category?c_...&cs_id=1025508


Sent from my iPad using Tapatalk

Panasonic P60VT60 Calibrated by Chad B
Marantz NR-1504
GoldenEar SuperSat 50s
SVS PC-2000
AppleTV 3
Sony PS4
mbroadus is offline  
post #20435 of 20947 Old 09-10-2015, 08:02 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 242 Post(s)
Liked: 142
Thanks for the info guys. Luckily these things are cheap enough that it won't hurt to just get a better brand.
Tom Imp is offline  
post #20436 of 20947 Old 09-11-2015, 08:13 AM
Senior Member
 
RedLefty's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Olathe, KS
Posts: 235
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
Thanks for the info guys. Luckily these things are cheap enough that it won't hurt to just get a better brand.
Not sure what you mean by better brand. It's a digital cable -- either it passes the signal successfully or it doesn't.

I use the Monoprice redmere HDMI cable for my 25-ft run to the projector, just to make sure the signal passes. So I spent a bit extra, but you should always be able to get it done well under $2 per foot.

RedLefty is offline  
post #20437 of 20947 Old 09-11-2015, 08:41 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 242 Post(s)
Liked: 142
Quote:
Originally Posted by RedLefty View Post
Not sure what you mean by better brand. It's a digital cable -- either it passes the signal successfully or it doesn't.

I use the Monoprice redmere HDMI cable for my 25-ft run to the projector, just to make sure the signal passes. So I spent a bit extra, but you should always be able to get it done well under $2 per foot.
I'm always reading people saying to not use supplied cables as they are cheap. That's what I meant by "better brand."
Tom Imp is offline  
post #20438 of 20947 Old 09-11-2015, 09:18 AM
AVS Special Member
 
Nayan's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Melbourne, FL
Posts: 3,824
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 652 Post(s)
Liked: 1005
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
I'm always reading people saying to not use supplied cables as they are cheap. That's what I meant by "better brand."
I don't use supplied cables. I have had more than my fair share of them not working so I don't even bother. I just keep a nice supply of Amazon ones around, since they are cheap in price but the quality is very good and I've never had an issue with them.
freemeat likes this.

I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient and I will get to you shortly. Crap I say
Nayan is online now  
post #20439 of 20947 Old 09-11-2015, 10:45 AM
AVS Special Member
 
Soulburner's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,279
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 194 Post(s)
Liked: 377
I have also had several HDMI cables go bad. Much more than other types of cables.
Nayan likes this.
Soulburner is offline  
post #20440 of 20947 Old 09-11-2015, 10:53 AM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 27,396
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3875 Post(s)
Liked: 2285
Quote:
Originally Posted by RedLefty View Post
Not sure what you mean by better brand. It's a digital cable -- either it passes the signal successfully or it doesn't.
..............
That's just it. That was not the case with the PS4 cable I used. It would work for a while, then it would work intermittently, then it would be fine, then the audio would go out, then it would be fine for a while, then the video would go out while the audio was fine...etc. It was never an all or nothing scenario. It was a piece of crap cable.

53TB unRAID2--41TB unRAID3--35TB unRAID1a
Sony 65x850C--Samsung UBD-K8500--Sony HT-NT3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline  
post #20441 of 20947 Old 09-11-2015, 10:57 AM
AVS Special Member
 
Abaddon's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: St Louis
Posts: 2,561
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 431 Post(s)
Liked: 340
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
That's just it. That was not the case with the PS4 cable I used. It would work for a while, then it would work intermittently, then it would be fine, then the audio would go out, then it would be fine for a while, then the video would go out while the audio was fine...etc. It was never an all or nothing scenario. It was a piece of crap cable.
I have a cable I use for my PS3 in one of my locations that is like this when I run the output at 1080p. For example the XMB and Minecraft I get occasional dropouts, flickering, etc. But when it runs a game in 720p it is rock solid. I'm really lazy or I would have already replaced the cable. (The main location I use a different cable, so it is also not frequent I see that happening).
Abaddon is offline  
post #20442 of 20947 Old 09-11-2015, 06:12 PM
Member
 
taliababa's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
I've had only good experiences with the basic Amazon HDMI cable.
Nayan likes this.
taliababa is offline  
post #20443 of 20947 Old 09-12-2015, 08:05 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 242 Post(s)
Liked: 142
Tom Imp is offline  
post #20444 of 20947 Old 09-12-2015, 08:48 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 242 Post(s)
Liked: 142
Quick question before Tuesday.

I plan on swapping out the hard drive when I get the new system and know I have to do that USB firmware update thing. My question is should I start up the system first with the stock hd in it so I can properly set up the internet connection or doesn't that matter?
Tom Imp is offline  
post #20445 of 20947 Old 09-12-2015, 09:30 AM
AVS Special Member
 
Epyon415's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,006
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 649 Post(s)
Liked: 393
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
Quick question before Tuesday.

I plan on swapping out the hard drive when I get the new system and know I have to do that USB firmware update thing. My question is should I start up the system first with the stock hd in it so I can properly set up the internet connection or doesn't that matter?
No, everything will be wiped and act as if nothing has been configured before. You'll have to go through and set it all up, so just swap the drive then boot up with USB, initialize/update firmware, then enough PS4.

PSN & XBL: Epyon415
Twitch.tv: http://www.twitch.tv/epyon415
Twitter: @roguengames
YouTube Gameplay Videos

I am the greatest MGO player eva!! - http://www.twitch.tv/epyon415/v/24236420
Epyon415 is offline  
post #20446 of 20947 Old 09-12-2015, 11:51 AM
AVS Special Member
 
Soulburner's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,279
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 194 Post(s)
Liked: 377
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
Better be a good cable, I typically get Bluerigger and spend $5 for 6 feet.
Soulburner is offline  
post #20447 of 20947 Old 09-12-2015, 11:58 AM
Advanced Member
 
clubwerks's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: SoCal
Posts: 584
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 45
Quote:
Originally Posted by Soulburner View Post
Better be a good cable, I typically get Bluerigger and spend $5 for 6 feet.
And just in the name of accuracy, that cable is actually $14.99 from monoprice, not $23.
Nayan likes this.
clubwerks is offline  
post #20448 of 20947 Old 09-13-2015, 07:41 AM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 242 Post(s)
Liked: 142
Quote:
Originally Posted by clubwerks View Post
And just in the name of accuracy, that cable is actually $14.99 from monoprice, not $23.
Actually the $14.99 is for the 10.2 Gbps cable. I got the 18 Gbps one which on Monoprice's site is $17.10. If you add in the $6 shipping to get it to me in the same amount of time, I actually would have spent more going through them instead of Amazon with free 2 day shipping.
Tom Imp is offline  
post #20449 of 20947 Old 09-13-2015, 08:52 AM
Senior Member
 
devilbones's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 357
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 12
Is there any way to keep the Bitstream audio for BRD playback? I have it set under the system settings but it seems to change when I actually play a disk and have to hit options>settings and change it back.

devilbones is offline  
post #20450 of 20947 Old 09-13-2015, 10:55 AM
AVS Special Member
 
Epyon415's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,006
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 649 Post(s)
Liked: 393
Quote:
Originally Posted by devilbones View Post
Is there any way to keep the Bitstream audio for BRD playback? I have it set under the system settings but it seems to change when I actually play a disk and have to hit options>settings and change it back.
In the blu ray movie, press options and go to settings there. You'll find an audio settings that needs to be set to bitstream as well. Both that and the console system settings need to be set to bitstream and should remain.

If it keeps resetting consider reinitializing the console.

PSN & XBL: Epyon415
Twitch.tv: http://www.twitch.tv/epyon415
Twitter: @roguengames
YouTube Gameplay Videos

I am the greatest MGO player eva!! - http://www.twitch.tv/epyon415/v/24236420
Epyon415 is offline  
post #20451 of 20947 Old 09-13-2015, 11:36 AM
Senior Member
 
Vidgamer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Florida
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 85 Post(s)
Liked: 22
Sony has a good sale, although I'm mostly finding stuff for the PS3.

I've only had a problem with one HDMI cable, and it was a cheap Monoprice one...and only with one combination of player and TV. But you can get a dud with anything. For higher bitrate stuff, you need better cables, but I think I might be using the ps4 cable on my PS3 or something. I'm pretty sure I have a nicer cable on the ps4 just in case, but no expensive cables for me.
Vidgamer is online now  
post #20452 of 20947 Old 09-14-2015, 09:06 AM
AVS Special Member
 
Cravit8's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Florida
Posts: 3,130
Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1151 Post(s)
Liked: 610
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
Quick question before Tuesday.

I plan on swapping out the hard drive when I get the new system and know I have to do that USB firmware update thing. My question is should I start up the system first with the stock hd in it so I can properly set up the internet connection or doesn't that matter?
What is Tuesday?

PSN: Cravit8
XBL: oOo_Crav_oOo
Cravit8 is offline  
post #20453 of 20947 Old 09-14-2015, 09:11 AM
AVS Special Member
 
Mikazaru's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2,153
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 127 Post(s)
Liked: 153
http://gematsu.com/2015/09/ape-escap...ted-ps4-europe

Quote:
The Pan European Game Information Board has rated Ape Escape 2, Dark Cloud 2 (Dark Chronicle), and Twisted Metal: Black for PlayStation 4.

Twisted Metal: Black is already available as a PS2 Classic for PlayStation 3 in Europe. It was released in September 2012.

This would appear to be Sony bringing its selection of PS2 Classics from PlayStation 3 to PlayStation 4. If anything, we might find out for sure tomorrow, as Sony is holding its SCEJA Press Conference 2015 in Japan.
Mikazaru is offline  
post #20454 of 20947 Old 09-14-2015, 11:37 AM
AVS Special Member
 
lodolfan's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Miami, FL
Posts: 1,311
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 232 Post(s)
Liked: 162
Quote:
Originally Posted by Cravit8 View Post
What is Tuesday?

It's the day of the week that comes after Monday but before Wednesday....

Sorry Crav, I couldn't resist...
aaronwt, moepoker, Cravit8 and 1 others like this.

PSN:Lodolfan16
XBL: Lodolfan16

LordXarsNexus to Shmoopy- "We're not playing Soccer, we're playing Rocket League!"
lodolfan is offline  
post #20455 of 20947 Old 09-14-2015, 02:41 PM
AVS Special Member
 
Abaddon's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: St Louis
Posts: 2,561
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 431 Post(s)
Liked: 340
DriveClub Discounted

If anyone has been waiting to pick up DriveClub, the main game has just been discounted to $14.99 https://store.playstation.com/#!/en-...XXXXXDRIVECLUB and the Season Pass to $12.99 https://store.playstation.com/#!/en-...IVESEASONPASS1.

Better yet, if you have PS+, there is a new PS+ version that is $19.99 for the whole enchilada https://store.playstation.com/#!/en-...PLUSSEASONPASS. This is an insanely good value!
Abaddon is offline  
post #20456 of 20947 Old 09-14-2015, 03:17 PM
AVS Special Member
 
Mikazaru's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2,153
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 127 Post(s)
Liked: 153
http://www.eurogamer.net/articles/di...chassis-review

The article goes into more depth, but here's Eurogamer's verdict on the new PS4 model, CUH-1200.

Quote:
PlayStation 4 CUH-1200, 'C-Chassis': the Digital Foundry verdict

Two years into its lifespan, the new C-Chassis model PS4 tackles the hardware's most glaring issue: its acoustic signature under load. In terms of noise output, the fans still kick into a high gear with games like Rocket League - and just like the launch PS4, a disc spinning in the drive pushes this decibel reading still higher. However, it's without a doubt a substantial improvement over the launch unit. The heavier rush of air in our CUH-1000 model is replaced with a more bearable hum, at 10dB quieter; a sound that's no longer audible from across an office space. For all intents and purposes, the most grating edge of the PS4's audio signature is taken off.

It's quieter, lighter and around 30W more power efficient during the games tested. But as a sacrifice, peak temperatures are also marginally worse. Given that its APU uses the same 28nm design as a launch PS4, inevitably the C-Chassis' drop in fan speed has a knock-on effect with heat build-up inside the unit. Fortunately, this rarely exceeds the last model by much more than two degrees Celsius overall, which gives an optimistic outlook on the new console's long-term reliability. It's a minor detracting point, and on balance for the improved acoustics, a worthy trade-off.
Mikazaru is offline  
post #20457 of 20947 Old 09-14-2015, 03:38 PM
AVS Special Member
 
Tom Imp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New Jersey
Posts: 2,444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 242 Post(s)
Liked: 142
Quote:
Originally Posted by Cravit8 View Post
What is Tuesday?
The Collector's Edition PS4 with the Destiny bundle. It's also the first of the new PS4 models (CUH-1215).
Tom Imp is offline  
post #20458 of 20947 Old 09-14-2015, 08:17 PM
Advanced Member
 
clubwerks's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: SoCal
Posts: 584
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 45
Quote:
Originally Posted by Tom Imp View Post
Actually the $14.99 is for the 10.2 Gbps cable. I got the 18 Gbps one which on Monoprice's site is $17.10. If you add in the $6 shipping to get it to me in the same amount of time, I actually would have spent more going through them instead of Amazon with free 2 day shipping.
This is the cable you pointed to on Amazon. If you bought a different cable, I was only responding to what you posted. 6' 18 gbps cable for $23.11.

clubwerks is offline  
post #20459 of 20947 Old 09-15-2015, 06:43 AM
AVS Special Member
 
Mikazaru's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2,153
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 127 Post(s)
Liked: 153

SCEJA Conference TGS 2015 (skip to 30:12).

Highlights include:

Nioh by Team Ninja (Koei Tecmo). This was supposed to be a launch PS3 game!!

Bloodborne: The Old Hunters DLC

Gravity Rush 2 (and Gravity Rush Remaster)

Dragon Quest Builders

World of Final Fantasy

Uncharted 4 (we've seen most -- if not all of it before, but it's a cool compilation)

Hot Shots Golf

Also, some pretty interesting Vita games (hopefully they get releases here too).

PlayStationVR (Morpheus) promo.

PS4 promo.

Though Tearaway Unfolded has already been released, the Japanese launch trailer is pretty entertaining.
aaronwt and TeflonSoul like this.

Last edited by Mikazaru; 09-15-2015 at 11:28 AM.
Mikazaru is offline  
post #20460 of 20947 Old 09-16-2015, 10:14 AM
AVS Special Member
 
reddice's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brooklyn, NY
Posts: 2,613
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 546 Post(s)
Liked: 109
Quote:
Originally Posted by Mikazaru View Post
I want Kingdom Hearts 1&2 in remasted HD for the PS4 like they did with Final Fantasy X. Especially before Kingdom Hearts 3 comes out for the PS4.

Cats are the best pets.
reddice is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply PlayStation Area

Tags
Playstation 3 160gb System , Playstation 4 Camera , Playstation 4 Console , Playstation 4 Dualshock 4 Wireless Controller , Playstation 4 Games , Sony

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off