PS3 problems and setup issues thread! - Page 98 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2911 of 2925 Old 03-01-2014, 09:17 AM
Advanced Member
 
DVD Freaky's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 966
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tfoltz View Post

Not sure, but have you emailed Sony? They may be able to help you out.

I called up Sony Tech support and they were pretty clueless. Not sure if an email will make any difference.
DVD Freaky is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2912 of 2925 Old 04-23-2014, 08:55 AM
Senior Member
 
lizrussspike's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Quad Cities
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 24
Have a question hoping someone can shed some light. On my PS3 I checked my speed up and down. I have a d/l speed of 8.7 wired and 8.1 wireless.
I have u/l around 2.0 My computer reads 25 d/l and 3.0 u/l. Is this common on the PS3 to have these internet connection speed test readings? thanks Russ

Marantz SR7008
Emotiva XPA5
PS3
PSA XV15se
Sony BDP-370
Toshiba HD-A2
Polk Monitor 70's,Polk CS20,Polk R50's,Polk F/XiA4's,Polk OWM3's
Polk PSW 505's
Sharp 60 LED 640U
Optoma HD25-LV
Belkin PureAV Home Theater Power Console
lizrussspike is offline  
post #2913 of 2925 Old 04-25-2014, 08:16 AM
Advanced Member
 
MPNASCAR24's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Batavia, NY
Posts: 561
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
A Wired Internet connection will always be faster than Wireless because wireless signals can be affected by the weather & other nearby devices like a cordless phone on the same frequency as your wi-fi. The speed difference you're seeing may be caused by other devices using your internet connection while you're doing a speed test on another device. I recommend you do the speed test again & make sure all devices that use your internet are off so they can't affect the results of your speed test. Don't forget to share the results with us.
MPNASCAR24 is offline  
post #2914 of 2925 Old 04-25-2014, 11:25 AM
Senior Member
 
tenguru's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Las Vegas
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
How do you do a download speed test on PS3?
tenguru is offline  
post #2915 of 2925 Old 04-25-2014, 12:14 PM
Senior Member
 
lizrussspike's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Quad Cities
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by MPNASCAR24 View Post

A Wired Internet connection will always be faster than Wireless because wireless signals can be affected by the weather & other nearby devices like a cordless phone on the same frequency as your wi-fi. The speed difference you're seeing may be caused by other devices using your internet connection while you're doing a speed test on another device. I recommend you do the speed test again & make sure all devices that use your internet are off so they can't affect the results of your speed test. Don't forget to share the results with us.
I will try that this weekend, and secure the other devices. The upload was only .1 difference between wired and wireless. I am having trouble with the speedtest.net, and my PS3 does not have a flash player thru the webbrowser. I found a website, but that was somewhat time consuming. Do you have a better way to check? Thanks Russ

Marantz SR7008
Emotiva XPA5
PS3
PSA XV15se
Sony BDP-370
Toshiba HD-A2
Polk Monitor 70's,Polk CS20,Polk R50's,Polk F/XiA4's,Polk OWM3's
Polk PSW 505's
Sharp 60 LED 640U
Optoma HD25-LV
Belkin PureAV Home Theater Power Console
lizrussspike is offline  
post #2916 of 2925 Old 04-25-2014, 02:06 PM
Advanced Member
 
MPNASCAR24's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Batavia, NY
Posts: 561
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by lizrussspike View Post

I will try that this weekend, and secure the other devices. The upload was only .1 difference between wired and wireless. I am having trouble with the speedtest.net, and my PS3 does not have a flash player thru the webbrowser. I found a website, but that was somewhat time consuming. Do you have a better way to check? Thanks Russ

On your PS3 go to settings, network settings & click on internet connection test or go to one of the sites below on your PS3's web browser. I've used them both on my console just fine.
http://www.cnet.com/internet-speed-test/
http://home.mcafee.com/Speedometer/Default.aspx?culture=en-US
MPNASCAR24 is offline  
post #2917 of 2925 Old 04-26-2014, 08:48 AM
Senior Member
 
lizrussspike's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Quad Cities
Posts: 218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by MPNASCAR24 View Post

On your PS3 go to settings, network settings & click on internet connection test or go to one of the sites below on your PS3's web browser. I've used them both on my console just fine.
http://www.cnet.com/internet-speed-test/
http://home.mcafee.com/Speedometer/Default.aspx?culture=en-US
Those sites gave me horrible results, but I did manage to find some insight on-line about changing some settings for my router.
I now have 22.2 on d/l and 2.2 on u/l so way better. Lag completely gone during gaming! Thanks for all the help Russ

Marantz SR7008
Emotiva XPA5
PS3
PSA XV15se
Sony BDP-370
Toshiba HD-A2
Polk Monitor 70's,Polk CS20,Polk R50's,Polk F/XiA4's,Polk OWM3's
Polk PSW 505's
Sharp 60 LED 640U
Optoma HD25-LV
Belkin PureAV Home Theater Power Console
lizrussspike is offline  
post #2918 of 2925 Old 04-26-2014, 01:42 PM
Advanced Member
 
MPNASCAR24's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Batavia, NY
Posts: 561
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by lizrussspike View Post

Those sites gave me horrible results, but I did manage to find some insight on-line about changing some settings for my router.
I now have 22.2 on d/l and 2.2 on u/l so way better. Lag completely gone during gaming! Thanks for all the help Russ

Good to hear your speed problem is resolved. The sites i posted are the only ones i know will work in the ps3 web browser. What site did you use to re-test your ps3 speed?
MPNASCAR24 is offline  
post #2919 of 2925 Old 05-08-2014, 10:39 AM
Newbie
 
jmarchitect's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Forgive me if you've already solved this. Sounds to me like your unit is feeding 2 of 5 channels to the two speakers in your TV. Movie dialogue (as well as major portions of the rest of the sound track) is directed mostly at the center channel. If your TV is only receiving the FL and FR portions of a soundtrack, it will be far lower in volume than expected. Can you change the 5.1 channel source setting to 2 channels? I'm not sure how to do that in your particular setup, but low audio output over two channels is often due to mismatching of output modes. Are you using an AVR or other component between the PS3 and the TV? Are the PCM settings you mention from your TV or the PS3?
jmarchitect is offline  
post #2920 of 2925 Old 05-10-2014, 05:29 PM
AVS Special Member
 
caloyzki's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: NYC
Posts: 2,032
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 64 Post(s)
Liked: 42
Hi guys I nees some help. I have a ps3 slim, not the new slim model. And I am using the denon 2112ci avr. I just purchased ps3 games and its says on the covers that it is dts surround and dolby. How come when I play the games my avr says only 7.1. Not dts or dolby? What is the right settings for audio for the ps3? Im also using hdmi. Thanks

Energy RC 70 fronts
Energy RC LCR center
Energy RC LCR surrounds
Rythmik LV12R and Mirage Omni 12 subwoofers
Denon 2112CI
caloyzki is offline  
post #2921 of 2925 Old 05-10-2014, 10:18 PM
Advanced Member
 
brakel's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Illinois
Posts: 817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by caloyzki View Post

Hi guys I nees some help. I have a ps3 slim, not the new slim model. And I am using the denon 2112ci avr. I just purchased ps3 games and its says on the covers that it is dts surround and dolby. How come when I play the games my avr says only 7.1. Not dts or dolby? What is the right settings for audio for the ps3? Im also using hdmi. Thanks

Are you sending the audio in bitstream or pcm?

PSN brakel

brakel is offline  
post #2922 of 2925 Old 05-11-2014, 06:06 AM
AVS Special Member
 
caloyzki's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: NYC
Posts: 2,032
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 64 Post(s)
Liked: 42
Quote:
Originally Posted by brakel View Post

Are you sending the audio in bitstream or pcm?
where i can find that settings? thanks

Energy RC 70 fronts
Energy RC LCR center
Energy RC LCR surrounds
Rythmik LV12R and Mirage Omni 12 subwoofers
Denon 2112CI
caloyzki is offline  
post #2923 of 2925 Old 05-12-2014, 08:56 AM
AVS Special Member
 
DarrellG's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Nu JeRzY
Posts: 1,229
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 63
So my PS3 fat is overheating a lot. I can't even watch Netflix for more than a few minutes before it turns off.

I am going to open her up and replace the power supply and fan and attempt the re-flow and replace the thermal compound.

This will be a nice weekend project.
DarrellG is offline  
post #2924 of 2925 Old 05-12-2014, 10:56 PM
Advanced Member
 
brakel's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Illinois
Posts: 817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by caloyzki View Post

where i can find that settings? thanks

In the video setup. I'll look tomorrow for the exact location if you don't find it. Basically bitstream sends the raw audio to your receiver and your receiver decodes it and will show you what kind of audio it is. With PCM the PS3 is doing the decoding and sending the audio in the channels appropriate for your receiver leaving your receiver not knowing what the original audio type was. Either one should sound the same but many people like to have their receiver display the audio type.

PSN brakel

brakel is offline  
post #2925 of 2925 Old 05-13-2014, 06:16 AM
AVS Special Member
 
caloyzki's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: NYC
Posts: 2,032
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 64 Post(s)
Liked: 42
Quote:
Originally Posted by brakel View Post

In the video setup. I'll look tomorrow for the exact location if you don't find it. Basically bitstream sends the raw audio to your receiver and your receiver decodes it and will show you what kind of audio it is. With PCM the PS3 is doing the decoding and sending the audio in the channels appropriate for your receiver leaving your receiver not knowing what the original audio type was. Either one should sound the same but many people like to have their receiver display the audio type.
Hi thanks. Mine was set up to Bitstream and Bitstream mix. Is that okay?

Energy RC 70 fronts
Energy RC LCR center
Energy RC LCR surrounds
Rythmik LV12R and Mirage Omni 12 subwoofers
Denon 2112CI
caloyzki is offline  
Reply PlayStation Area

Tags
Playstation 3 160gb System
Gear in this thread - 160gb by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off