PS3, HDMI, and HDTV compatibilty - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 1373 Old 11-17-2006, 07:34 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
phantomhitman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am now worried to death that my tv will have issues with the PS3. Even though Sony demo'ed the PS3 with the tv that I have, it still means nothing to me until real people post up real info. If you have your PS3 hooked up via HDMI please post your results here. I am looking for a Sony xbr2 (46 inch version if that matters at all) that has tried this. Thanks for any info guys and gals.

Sony
xbr2 60 inches-Displays image fine when it is available but losses image randomly. Blackouts happen and then the image reappears.
xbr2 46 inch-No issues at all, syncs right up.
xbr1 50 inch-only displays at 720p (this could be because this set doesnt support 1080p, more research neeed)
xrd 60 and 50 inches-Randomly loses signal like the 60" Sony xbr2

Samsung
BD-P1000-steady flickering image
other display "sparkly" noise images with 1080p resolution but seems fine with 720p.
4696D-reports no signal found via hdmi sometimes and other times it works great.
HL-S5087W-no issues with hmdi

Panasonic
TH42PX500-Randomly loses signal like the 60" Sony xbr2

Westinghouse
LVM-47w1-Randomly loses signal like the 60" Sony xbr2
42w2-flashing screen and signal loss but works fine via hmdi-dvi
37w3-flashing screen and no signal, turn off the tv and turn it back on and it seems to work.

JVC
JVC HD-61FN97-seems to work fine with everything except 480p via hdmi
phantomhitman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 1373 Old 11-17-2006, 07:44 AM
Super Moderator
 
Kysersose's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Ottawa
Posts: 5,500
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 17
I'll sticky this...
Just make sure to use this thread strictly for HDMI issues. You the other sticky for general setup problems/issues.

Thanks,

Kyser

"Good... Bad... I'm the guy with the gun."

Ash - Army of Darkness
Kysersose is offline  
post #3 of 1373 Old 11-17-2006, 07:50 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
phantomhitman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I appreciate it Kysersose. I figured this deserved something on its on since it is specific to certain tvs. I am anxiously awaiting responses, I only have 2 left on my return policy.
phantomhitman is offline  
post #4 of 1373 Old 11-17-2006, 10:07 AM
Member
 
birdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Dallas
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
well i'll tell you right now. i have the xbr1 50 inch. i got that because i was told by both sony and best buy that when the ps3 did come out. I would have no problem via hdmi acquiring 1080p resolution. well as of right now the highest i can achieve is 720p.

This is very frustrating. I'm going to bb later to demand i get a tv that will do 1080p via hdmi
birdog is offline  
post #5 of 1373 Old 11-17-2006, 10:14 AM
Senior Member
 
speng9's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have Sony XBR2 60 connected through HDMI. I can achieve maximum 1080P resolution.

The probllem I'm having is that periodically the input goes black, akin to when there is no video source for that video input.

It does this for about 2 to 5 minutes, then the screen will come back to where it was. This has happened at the XMB and while creating an online account. Moving the controller button or such has not helped.

I'm not sure what the reasons are as yet. But it is annoying.

Speng.

PSN: Krelic
speng9 is offline  
post #6 of 1373 Old 11-17-2006, 10:16 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 7,920
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 429
Quote:
Originally Posted by birdog View Post

well i'll tell you right now. i have the xbr1 50 inch. i got that because i was told by both sony and best buy that when the ps3 did come out. I would have no problem via hdmi acquiring 1080p resolution. well as of right now the highest i can achieve is 720p.

This is very frustrating. I'm going to bb later to demand i get a tv that will do 1080p via hdmi

Your display never was supposed to recieve 1080P. I have the 60" model and although it is native 1080P, it can only recieve 480I, 480P, 720P and 1080I. When did u buy the display.

The 5.0 is here
mboojigga is offline  
post #7 of 1373 Old 11-17-2006, 10:20 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
phantomhitman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by speng9 View Post

I have Sony XBR2 60 connected through HDMI. I can achieve maximum 1080P resolution.

The probllem I'm having is that periodically the input goes black, akin to when there is no video source for that video input.

It does this for about 2 to 5 minutes, then the screen will come back to where it was. This has happened at the XMB and while creating an online account. Moving the controller button or such has not helped.

I'm not sure what the reasons are as yet. But it is annoying.

Speng.

That is horrible news. We have the same tv but in different sizes (I have 46). Thanks for the post.
phantomhitman is offline  
post #8 of 1373 Old 11-17-2006, 10:31 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
phantomhitman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I updated my first post to show what tvs are currently having issues, which is all of them
phantomhitman is offline  
post #9 of 1373 Old 11-17-2006, 10:39 AM
Newbie
 
WyMerlin's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Mitsubishi WD-Y57 (Similar to the 57732), and it displays 1080p fine through HDMI. I am having audio issues, however, but I am not sure whether it is a problem with HDMI, the PS3, or the TV. I have it set up for the PS3 to send the audio out to the TV via HDMI, and the TV has Digital Coax out to our 7.1 Onkyo receiver. When the PS3 is set to 5.1 or 7.1 the Onkyo flashes to dolby during menus, but when the movie/game starts it switches to stereo, and we only get the left/right channels of the surround (music only, no center means no voices.) The fact that the Onkyo switches at all to Dolby is leaning me toward it being a problem with the PS3, but I don't have any other HDMI devices in that room that put out audio through HDMI so I don't know for sure. I am out of optical inputs on my Onkyo, so right now I have the PS3 set to stereo, I hope that there is a fix for this, because running stereo out of this system is a disservice to my setup.

Greg
WyMerlin is offline  
post #10 of 1373 Old 11-17-2006, 10:43 AM
Member
 
birdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Dallas
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mboojigga View Post

Your display never was supposed to recieve 1080P. I have the 60" model and although it is native 1080P, it can only recieve 480I, 480P, 720P and 1080I. When did u buy the display.

i bought the tv earlier this year, about 6 or so months ago
birdog is offline  
post #11 of 1373 Old 11-17-2006, 10:49 AM
Member
 
TeflonFong's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the xbr1 50" LCOS SXRD and I am getting max res at 1080i...Motorstorm(demo) and Resistance do not support 1080i, but Ridge Racer does.
TeflonFong is offline  
post #12 of 1373 Old 11-17-2006, 12:29 PM
Newbie
 
okas23's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok here we go...picked up my PS3 this morning from gamestop. I too was worried about my CRT RPTV (about 3 yrs old), cuz it was native 1080i, but it does have an internal scaler and DVI/HDCP. Hooked up through DVI, PS3 recognized my max res at 720p, so Resistance and NHL worked fine for the brief period i played it. So i am relieved i guess. BTW my tv is Toshiba 46HX83 Cinema Series. Looks like im lucky i guess.
okas23 is offline  
post #13 of 1373 Old 11-17-2006, 12:30 PM
Member
 
goenkar's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Farmington Hills, Michigan
Posts: 174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have successfully tested the following setups :

1. PS3 connected via HDMI to Anthem AVM-50 pre-amp. TV connected to pre-amp via HDMI-DVI to Hitachi 65SWX20B
Resolutions successfully tested : 1080p, 1080i, 720p, 480p
Resolutions not supported : 480i over HDMI (PS3 did not give me an option)

Played BD (MI III), SACD, CD, Ipod, DVD-R

2. PS3 connected to Vizio 32" LCD directly via HDMI.
Resolutions successfully tested : 1080i, 720p

Played BD (MI III), DVD-R

3. PS3 connected via Component to Denon AVR-3300. Denon connected to Runco DLP via Component
Resolutions successfully tested : 1080i, 720p

Played BD (MI III)

Gripes : Cannot output audio/video on all outputs at the same time. This is no biggie as I just have to switch settings

Picture quality : This is my first look at BD/HD-DVD and was a bit underwhelmed. I felt NFL/NCAAF/TNT-HD basketball games looked a lot better. Its definitely an improvement over DVD.

Bluetooth : Very impressed. I was able to place the PS3 in my theater room closet and control it wirelessly in the other room thru a wall. I have a 25ft HDMI cable (monoprice) feeding the Vizio.

Games : Waiting for my son to get home from school, not a gamer myself.

Overall impressions : I want a second one. This one is for my son to play games. I was floored with its versatility and will use the second one for music and movies in the family room (when I can land a second one ).
goenkar is offline  
post #14 of 1373 Old 11-17-2006, 12:51 PM
Member
 
DEng66's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the Sony Bravia KDL-40XBR2 LCD and so far no issues of any kind with PS3 connected via HDMI. Have tried Resistance (720p), Ridge Racer 7 (1080p), and Genji (720p...what can I say...I'm a sucker for giant enemy crabs!). So far, I am a happy camper.
DEng66 is offline  
post #15 of 1373 Old 11-17-2006, 03:18 PM
Member
 
ttu2301's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've got the HP md6580n. I can't get my hdmi to work. My hdmi works with the oppo dvd player, but no luck thus far with the ps3. I think others have had luck, perhaps I have a defective hdmi on the ps3.
ttu2301 is offline  
post #16 of 1373 Old 11-17-2006, 03:30 PM
Member
 
Dan Mulvihill's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Livonia, Michigan
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Pioneer Elite Pro 520 HD 480p/1080i CRT, with component inputs only.

Call to Duty 3, which states that it supports 1080i, is being passed as 480p 4:3 ratio.

Blu-ray appears to be working fine at 1080i.
Dan Mulvihill is offline  
post #17 of 1373 Old 11-17-2006, 03:57 PM
Member
 
Schmev's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Westinghouse 42w2 and mine didn't like the 1080p from PS3 HDMI. I wound up going to Walmart an hour ago and trying a HDMI-DVI adapter which I hooked up to DVI 1 port and the 1080p is working flawlessly at the moment. Tried Resistence, which stays in HD now, which is all the proof I need that 1080P works well now. Also Talladega Nights is working without all the snowy sparkle effects, or whatever the term is.

Now if only I could get my 360 to play nice with my TV at 1080p I'd be a real happy camper
Schmev is offline  
post #18 of 1373 Old 11-17-2006, 04:47 PM
Senior Member
 
Cyber Chulo's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: NY
Posts: 286
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I need some help. I have the Sammy 4696D and the PS3 does not connect with it's hdmi port. When I switch it to HDMI on the ps3 and go to the Sammy's HDMI video, it says no signal found. Help!

PSN ID Cyber125
Cyber Chulo is offline  
post #19 of 1373 Old 11-17-2006, 05:23 PM
Senior Member
 
Cyber Chulo's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: NY
Posts: 286
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Never mind I got it working. There seems to be some serious handshaking issues

PSN ID Cyber125
Cyber Chulo is offline  
post #20 of 1373 Old 11-17-2006, 05:29 PM
Advanced Member
 
Jerz's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dixie
Posts: 595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Samsung LNS4696D works via hdmi without a glitch.... It's a beautiful thing.

Jerz

Jerz is offline  
post #21 of 1373 Old 11-17-2006, 05:46 PM
Senior Member
 
Sofdec7's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TeflonFong View Post

I have the xbr1 50" LCOS SXRD and I am getting max res at 1080i...Motorstorm(demo) and Resistance do not support 1080i, but Ridge Racer does.

Have you been experiencing problems on this set? I have the same one and seem to be getting mixed responses (some saying it only supports up to 720p from the PS3, others to 1080i), and others seem to have issues with dropouts on the 60" models.
Sofdec7 is offline  
post #22 of 1373 Old 11-17-2006, 09:25 PM
AVS Special Member
 
coneyparleg's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,504
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Panasonic Tau CRT (Panasonic CT 34WX15) and waiting for the PS3 to arrive via UPS.
very nervous about the upscaling/downscaling mess anyone have his tv and a ps3, if not I'll let you guys know once I hook it up via hdmi
coneyparleg is online now  
post #23 of 1373 Old 11-18-2006, 08:25 AM
Senior Member
 
originalprime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm here to ask if anyone has theirs connected through a Yamaha receiver, particularly model RX-V2600?

The Models 1600, 1700, and 2700 should all have similar results...

While I'm at it, I'd like to ask about straight connections to a Mitsubishi WD-62628?

I have my PS3 in hand, but don't want to open it if it won't work with any of my stuff!!!

I heart dinosaurs
originalprime is offline  
post #24 of 1373 Old 11-18-2006, 10:02 AM
AVS Special Member
 
Cysquatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Folsom, CA
Posts: 3,323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by goenkar View Post

I have successfully tested the following setups :

1. PS3 connected via HDMI to Anthem AVM-50 pre-amp. TV connected to pre-amp via HDMI-DVI to Hitachi 65SWX20B
Resolutions successfully tested : 1080p, 1080i, 720p, 480p
Resolutions not supported : 480i over HDMI (PS3 did not give me an option)

Played BD (MI III), SACD, CD, Ipod, DVD-R

2. PS3 connected to Vizio 32" LCD directly via HDMI.
Resolutions successfully tested : 1080i, 720p

Played BD (MI III), DVD-R

3. PS3 connected via Component to Denon AVR-3300. Denon connected to Runco DLP via Component
Resolutions successfully tested : 1080i, 720p

Played BD (MI III)

Gripes : Cannot output audio/video on all outputs at the same time. This is no biggie as I just have to switch settings

Picture quality : This is my first look at BD/HD-DVD and was a bit underwhelmed. I felt NFL/NCAAF/TNT-HD basketball games looked a lot better. Its definitely an improvement over DVD.

Bluetooth : Very impressed. I was able to place the PS3 in my theater room closet and control it wirelessly in the other room thru a wall. I have a 25ft HDMI cable (monoprice) feeding the Vizio.

Games : Waiting for my son to get home from school, not a gamer myself.

Overall impressions : I want a second one. This one is for my son to play games. I was floored with its versatility and will use the second one for music and movies in the family room (when I can land a second one ).

Good to know that the vizio is not having problems. I just purchased the vizio 50" plasma and hope to not have any issues. Soon as I have the PS3 in hand, i'll post my results.
Cysquatch is offline  
post #25 of 1373 Old 11-18-2006, 11:39 AM
Member
 
snyper1982's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I can say the Samsung HL-S5087W has no issues whatsoever with video over HDMI..... Audio on the PS3 is all screwed up. It will only support 2-channel audio over HDMI at this point as far as I can tell. It really sucks, Sony goes on and on about HD and Surround sound, and yet the POS only supports 2 channel over HDMI. I have yet to be able to get a game working in any sort of multi-channel sound.

Any help on the audio issues would be much appreciated.
snyper1982 is offline  
post #26 of 1373 Old 11-18-2006, 12:24 PM
Senior Member
 
Fredster's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by snyper1982 View Post

I can say the Samsung HL-S5087W has no issues whatsoever with video over HDMI..... Audio on the PS3 is all screwed up. It will only support 2-channel audio over HDMI at this point as far as I can tell. It really sucks, Sony goes on and on about HD and Surround sound, and yet the POS only supports 2 channel over HDMI. I have yet to be able to get a game working in any sort of multi-channel sound.

Any help on the audio issues would be much appreciated.

What kind of receiver/amp?
Fredster is offline  
post #27 of 1373 Old 11-18-2006, 01:20 PM
Member
 
Chris7277's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by snyper1982 View Post

I can say the Samsung HL-S5087W has no issues whatsoever with video over HDMI..... Audio on the PS3 is all screwed up. It will only support 2-channel audio over HDMI at this point as far as I can tell. It really sucks, Sony goes on and on about HD and Surround sound, and yet the POS only supports 2 channel over HDMI. I have yet to be able to get a game working in any sort of multi-channel sound.

Any help on the audio issues would be much appreciated.

My Denon 4306 takes the PS3's HDMI signal and automaticly switches to the Multi Channel Input. Though this is not the ideal way to watch movies, it is the only way to get digital sound from Resistance Fall of Man, since optical wont pass the sound from this game. It does sound great though. It's just a pain to switch the menus (PS3 and 4306) to switch to optical so the Denon can use its processors. Man I wish my Denon had v1.3.........
Chris7277 is offline  
post #28 of 1373 Old 11-18-2006, 08:40 PM
Senior Member
 
jpzsports's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 209
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a few questions regarding the Sony KDS-R60XBR2 SXRD HDTV and also the Playstation 3.

1. The Sony HDTV is widescreen. The playstation 3 games play in HD. If I were to play a HD PS3 game on a Sony KDS-R60XBR2 HDTV, it would be widescreen and fill the screen, right? But what if I had a regular 4:3 TV? PS3 would still play it, right? Would it have to have black bars on the top and bottom, or can the PS3 automatically work for both 16:9 and 4:3 aspect ratio?

2. The Sony KDS-R60XBR2 upconverts everything to 1080p. Some PS3 games say on the back that they support full 1080p. But some others say that they support 480i, 720p, and 1080i. First of all, the game that says supports 1080p, also supports 480i too, right? Second, if I have a game that says "Supported HD video output: 480p, 720p, 1080i", will it automatically play in 1080i since my tv is strong enough? Do I select it or is it auto or something else?

3. Also, similar to # 2, since the Sony KDS-R60XBR2 upconverts everything to 1080p, it would still be better to get a game thats 1080i, then 720p or 480p, right? Even though the TV upconverts the 480p image into 1080p, the 1080i converted to 1080p would be better, right?

So, to sum things up, I'm just confused about how PS3 will show widescreen and/or full screen. And also about the resolution and how the Sony upconverts.

Any info regarding this would be greatly appreciated!

Thank You!

BTW - I've been reading the above posts and I'm worried regarding the PS3 working with the Sony KDS-R60XBR2. I was planning on getting the TV this week. Those of you that have this TV and PS3, how is it? Is it working ok and is the PQ really good?
jpzsports is offline  
post #29 of 1373 Old 11-18-2006, 08:59 PM
Senior Member
 
Sofdec7's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jpzsports View Post

I have a few questions regarding the Sony KDS-R60XBR2 SXRD HDTV and also the Playstation 3.

1. The Sony HDTV is widescreen. The playstation 3 games play in HD. If I were to play a HD PS3 game on a Sony KDS-R60XBR2 HDTV, it would be widescreen and fill the screen, right? But what if I had a regular 4:3 TV? PS3 would still play it, right? Would it have to have black bars on the top and bottom, or can the PS3 automatically work for both 16:9 and 4:3 aspect ratio?

That would all depend on the resolution you use: 480i/480p can be either 4:3 fullscreen or 16:9 widescreen ratio. 720p and 1080i are both 16:9 widescreen ratios and would appear with black bars on top/bottom on a 4:3 tv, or "fullscreen" on a 16:9 widescreen tv like the one you're looking at.

Quote:


2. The Sony KDS-R60XBR2 upconverts everything to 1080p. Some PS3 games say on the back that they support full 1080p. But some others say that they support 480i, 720p, and 1080i. First of all, the game that says supports 1080p, also supports 480i too, right? Second, if I have a game that says "Supported HD video output: 480p, 720p, 1080i", will it automatically play in 1080i since my tv is strong enough? Do I select it or is it auto or something else?

I believe the PS3 will be able to DOWNSCALE graphics, but not upscale (from what it sounds like). Meaning a 720p game will play in 720p, 480p, or 480i.. but can't upscale to 1080i/1080p (but if you have a 1080i/1080p tv that accepts 720p, it will upscale it).

Unfortunately it sounds like you need to select your resolution in the PS3 Menu.. so if you select 1080i and play a 720p game you'll need to exit the game and readjust your resolution to 720p (or it will be downscaled)

Quote:


3. Also, similar to # 2, since the Sony KDS-R60XBR2 upconverts everything to 1080p, it would still be better to get a game thats 1080i, then 720p or 480p, right? Even though the TV upconverts the 480p image into 1080p, the 1080i converted to 1080p would be better, right?

People have always fought about the 720p or 1080i issue regarding which is better.. I don't think theres a definitive answer on which is better. 720p should be smoother while 1080i should be higher resolution.
And yes, 480p upscaled to 1080p will not be anywhere near as nice as 1080i upscaled to 1080p. Since the TV would only output that resolution.. it cant add information (as an example, if it outputs 480 lines.. the tv can't magically add the extra 600 that are present in a 1080i output)

I hope this makes sense - I dont have my PS3 yet but thats how I've heard everything works.
Sofdec7 is offline  
post #30 of 1373 Old 11-18-2006, 09:03 PM
Senior Member
 
jpzsports's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 209
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thanks for the help. I understand it better

jpzsports is offline  
Reply PlayStation Area

Tags
Westinghouse , Jvc , Playstation 3 160gb System
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off