PS3 20GB and Wireless Connections - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 66 Old 10-01-2008, 06:21 PM
AVS Special Member
 
steven975's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,574
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
that's right. Or unless your WiFi chip broke after the warranty expired.
steven975 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 66 Old 10-02-2008, 04:50 AM
AVS Special Member
 
bryansj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 6,296
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 179
I had my PS3 40GB connected to a wireless bridge instead of using the built in wireless. I did this since I had my Xbox360, HD DVD player, and DirecTV HD-DVR already connected to the bridge.

I now have the home theater as the main hub so that wireless bridge is now the main router and my network printer is connected to the bridge (I deactivated my desktop pc and moved to a laptop).

bryansj is offline  
post #63 of 66 Old 10-02-2008, 09:06 AM
AVS Special Member
 
chad473's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Comcast-Lancaster, PA
Posts: 2,269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mondo3 View Post

so theres no reason to have a bridge unless you own the 20g model?

some of us have found that a bridge or gaming adapter gives much better speeds than the internal wireless. not really sure why, but download speeds are drastically different.

xbox live/PSN: Chad473
chad473 is offline  
post #64 of 66 Old 10-02-2008, 10:11 AM
AVS Special Member
 
steven975's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,574
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
that may very well be. The PS3's wifi has a pretty bad antenna...and I'm not sure how they connect it to the motherboard...I'm sure it's probably an internal USB thing. The only other internal connection options are PCI or PCI Express, and the PS3 has neither.
steven975 is offline  
post #65 of 66 Old 10-02-2008, 12:16 PM
Advanced Member
 
Durbo20vT's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hmm i dont see how this would work since the ps3 doesnt have the drivers, but if you set it up on a PC first, like the gaming bridges (as it states) then this might be possible.

here is a pic of the ps3 wifi/bluetooth antenna


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


Ps3 500gb & Ps3 250gb
Xbox 360 Elite
Durbo20vT is offline  
post #66 of 66 Old 10-02-2008, 03:32 PM
AVS Special Member
 
steven975's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,574
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
the product in the link above merely becomes an access point when you plug it into a PC.

The PS3's internal wifi connects to the product above and uses the PC's internet connection. Basically, it's for people without a wireless router (which is WHO?).
steven975 is offline  
Reply PlayStation Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off