connectivity with crt monitor - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 11 Old 01-31-2009, 12:55 PM - Thread Starter
Member
 
matryx's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a PS3/Xbox360 that I want to play on my CRT monitor. It only has a 15 Pin VGA D-SUB and 5 pin BNC inputs. What can I use to connect my PS3 to my monitor where can I get on of those cables in Canada? Any help would be appreciated.
matryx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 02-02-2009, 07:02 AM - Thread Starter
Member
 
matryx's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone?
matryx is offline  
post #3 of 11 Old 02-04-2009, 06:16 AM
AVS Special Member
 
oktoberrust11's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Sterling Heights, MI
Posts: 3,061
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 21
Well for the 360 you can just pick up the the 360 VGA cable like the one at monoprice.com (http://www.monoprice.com/products/pr...seq=1&format=2).

I don't know much about the PS3 connections..

Xbox Live: oktober rust | Mii: 5207 2388 9861 4135 | Steam ID: detroit820 | Origin ID: oktoberrust11

oktoberrust11 is online now  
post #4 of 11 Old 02-06-2009, 07:23 AM
Newbie
 
m.fox's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Unfortunately, you cannot connect PS3, because your TV doesn't have the necessary inputs. Since I can't post URLs 'cause of 3 posts rule, google "PlayStation 3 accessories" and on Wikipedia under AV Cables you'll find more info.

Have a nice day.
m.fox is offline  
post #5 of 11 Old 02-12-2009, 12:07 PM
Newbie
 
j6044's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
pickup a cheap scan converter. Thats what i do. I just press the button on it to cycle through sources, in my case it is tv / ps3 / or camera ( for baby)
j6044 is offline  
post #6 of 11 Old 02-12-2009, 02:52 PM
AVS Special Member
 
257Tony's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Syracuse
Posts: 2,012
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
You will need a converter that will handle HDMI to VGA conversion. The HD fury would work well, but it is not cheap.
257Tony is offline  
post #7 of 11 Old 02-18-2009, 09:29 PM
Member
 
DarkZero24's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
http://www.gameyeeeah.com/wii-ps3-vga-cable-p-746.html

It's not a true VGA cable (it transcodes a component signal into VGA, basically), but it should do the work. It also works for Wii.
DarkZero24 is offline  
post #8 of 11 Old 03-02-2009, 06:54 AM - Thread Starter
Member
 
matryx's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have another question. Is it possible to connect my PS3 to my CRT monitor by connecting it to my ATI AIW 9800 PRO video card that has input adapter? The video card will be connected to my 21" Sony CRT monitor using a VGA-DVI adapter. The video card has a component input adapter and it has one for composite inputs (yellow,red,white)

Would this be possible and what would I need to do or what programs would I need to get this working?
matryx is offline  
post #9 of 11 Old 03-02-2009, 03:49 PM
 
darklordjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 93
"The video card has a component input adapter and it has one for composite inputs (yellow,red,white)"

You should double check that info. Chances are good that it has a component video output adapter, and composite/svideo input.
darklordjames is offline  
post #10 of 11 Old 03-03-2009, 08:08 PM
Advanced Member
 
WiseGuy2k7's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 533
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
for the money ur gunna spend on cables and hdmi to vga converters.. u might as well have bought an lcd computer monitor or lcd tv.

PSN:The_Wise_Guy
XBL:DirtySanWiseGuy
Steam:The_Wise_Guy
BF4 PC:The_Wise_Guy

WiseGuy2k7 is offline  
post #11 of 11 Old 03-03-2009, 08:19 PM
 
darklordjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 93
Novel idea, WiseGuy! "Buy a modern display."
darklordjames is offline  
Reply General Gaming Help

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off