Poor video quality with VGA - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 09-08-2007, 11:27 AM - Thread Starter
Member
 
JetSnake's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramsey MN
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
I wanted to get better video with my 360 while playing standard DVD's. So, I bought the VGA cable. But, the picture is not better, it's worse. My TV (Mitsubishi WS-55511) is a few years old and I notice at the VGA port it says it supports resolution 640X480, 60Hz. To me, that seems low. Is it possible that connection my 360 to my TV with VGA is not going to work? Or, am I doing something wrong with the settings?
JetSnake is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 09-09-2007, 10:48 AM
Senior Member
 
joey791's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 382
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How did you have it set up before?
joey791 is offline  
post #3 of 6 Old 09-09-2007, 11:40 AM
AVS Special Member
 
oktoberrust11's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Sterling Heights, MI
Posts: 3,054
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 21
It sounds like 640x480 is going to be the max resolution on the VGA port. If so then yes indeed, the PQ will be sub-par.

Xbox Live: oktober rust | Mii: 5207 2388 9861 4135 | Steam ID: detroit820 | Origin ID: oktoberrust11

oktoberrust11 is offline  
post #4 of 6 Old 09-09-2007, 12:43 PM - Thread Starter
Member
 
JetSnake's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramsey MN
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
I had it running through the component, as I do now after trying the VGA.

What do you guys know about the Mitsubishi XX733 and the XX734 TV's? They are both rear projections DLP's. How will these perform while hooked to the 360, or is there something better for playing games on?
JetSnake is offline  
post #5 of 6 Old 09-09-2007, 04:39 PM
Senior Member
 
joey791's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 382
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I dont know jet unfortunately, sorry
joey791 is offline  
post #6 of 6 Old 09-10-2007, 01:37 PM
Newbie
 
bubba2121's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi everyone. First post for me.

You need to go into the display setup in the 360 dashboard and choose your TV's native resolution. For some reason, when you first hook up the VGA cable it defaults to 640 x 480. I have used the VGA cable with my Samsung LNS 4692D and it works fine at 1366 x 768.

Hope this helps.
bubba2121 is offline  
Reply General Gaming Help

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off