Wii Controls Delayed on my HDTV - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 06-21-2011, 12:37 PM - Thread Starter
Newbie
 
mcpoyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When I play any Wii game, the controls are delayed a bit.
Here's my equipment.

Wii > component cable > Pioneer Elite VSX 32 > HDMI > Samsung UN55C8000

I've put the TV into 'Game Mode' which reduces the delay slightly, but it is still present.

I decided to try and set it up with the Wii going directly into the TV, and it worked perfectly as long as I was in game mode.

Is there any setting I can change on my receiver to fix the delay? Would using a different connection help? Thanks!
mcpoyle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-21-2011, 02:12 PM - Thread Starter
Newbie
 
mcpoyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I decided to go out and pick up a component cable because I want 480p over 480i anyways, and that has fixed the problem. It can now run through my receiver without any problems as long as my TV is in Game Mode. Looks like the receiver doesn't like 480i.
mcpoyle is offline  
Reply Nintendo

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off