This is my first Mame HD Set UP!!! - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 41 Old 09-20-2008, 05:31 AM
AVS Special Member
 
Troubleshooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Southern Cowhampshire
Posts: 1,670
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've been on the road since the day after I downloaded it so I haven't spent much time with it...Looked like you have to edit the .ini files to make things correct. (I got the torrent version with everything in there supposedly).
-Trouble
Troubleshooter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 41 Old 09-20-2008, 09:15 AM - Thread Starter
Member
 
EQRoxxx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Kase... you are the MAN!...

Went to MTBS, looked around and came across the IZ3D drivers... all I can say s that now I am truelly seeing in 3D, thoose guys at ddd can rot in hell.

Sure buy your glasses from them... but gett he iz3d drivers. Don't have to pay for them either or the 5 bucks a pop the ddd wants. I can't tell you how much this has improved in the past 2 days of me fiddling with it... been a pure god send.. so thanks again =)



yes, edit the .Ini file... there sould be a area with Mouse, trackball, lightgun... change the 0 to a 1 behind it, then save.
Just added 2 topgun light guns to my mame cab to play house of the dead 3, duck hunt... ect ect. had to change the mame config file to see them.
EQRoxxx is offline  
post #33 of 41 Old 09-21-2008, 07:27 AM
Senior Member
 
Rhoniel Kase's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 339
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
you're welcome

I am glad that IZ3D drivers are working for you. Which games have you tried so far with new drivers? Have you noticed any ghosting with IZ3D drivers?
Rhoniel Kase is offline  
post #34 of 41 Old 09-21-2008, 08:47 AM - Thread Starter
Member
 
EQRoxxx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got house of the dead 3, Spore, crysis, bioshock, any game that runs in Direct X, or Open GL...

Even got my Electric Sheep running in 3D. Didn't notice any ghosting... people that say that didnt spend any time configuring the 3D depth. you have full control on how it looks.

Only problem is Punkbuster kicking peeps in CoD4... It see's the drivers as a hack.

tho i know I am on the right track.

EQRoxxx
EQRoxxx is offline  
post #35 of 41 Old 09-21-2008, 11:22 AM
AVS Special Member
 
Somewhatlost's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: some small blue-green planet thingy...
Posts: 1,793
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by EQRoxxx View Post

yes, edit the .Ini file... there sould be a area with Mouse, trackball, lightgun... change the 0 to a 1 behind it, then save.
Just added 2 topgun light guns to my mame cab to play house of the dead 3, duck hunt... ect ect. had to change the mame config file to see them.

not to sound stupid, but I will anyway...
um where is this .ini file?
the only MAME.ini I have is in Hyperspin's setting folder, and while it does have an entry for Trackball (its a yes/no option?) it doesn't appear to do anything... but I set it to yes anyway... at least it makes me feel better...
did not find anything close in the actual mame folder..

hmm.. light guns... now that sounds cool, maybe I will need to look into that now too... but since I can't find the stupid .ini file, maybe its better not to... yet...

NOTE: As one wise professional something once stated, I am ignorant & childish, with a mindset comparable to 9/11 troofers and wackjob conspiracy theorists. so don't take anything I say as advice...
Somewhatlost is offline  
post #36 of 41 Old 09-22-2008, 01:14 AM - Thread Starter
Member
 
EQRoxxx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
go into your mame folder for your arcade mulator.

Inside that, there should be a mame config file Open that there should be a listing for

ctrlr
mouse 1
joystick 0
lightgun 1 <------------------------
multikeyboard 0
multimouse 0
steadykey 0
offscreen_reload 0
joystick_map auto
joystick_deadzone 0.3
joystick_saturation 0.85


yours would be a 0 change it to a 1

As far as configuring things withen Hyperspin, check out www.hyperspin-fe.com ask in the help section, everyone there is ALOT more knowledable then me... hehe
Good luck =)
EQRoxxx is offline  
post #37 of 41 Old 09-22-2008, 09:28 PM
AVS Special Member
 
Somewhatlost's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: some small blue-green planet thingy...
Posts: 1,793
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 17
Doh!, the reason I could not find MAME.ini is because it doesn't exist... at least not until you create it by running mame with the -createconfig switch...

its amazing what you can find out by reading the instructions

NOTE: As one wise professional something once stated, I am ignorant & childish, with a mindset comparable to 9/11 troofers and wackjob conspiracy theorists. so don't take anything I say as advice...
Somewhatlost is offline  
post #38 of 41 Old 09-30-2008, 05:10 PM
AVS Special Member
 
Sunkist's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have MAME setup on a modded xbox but that setup is def better, especially the front end. A friend of mine makes cabinets which I always wanted but don't really have room for in my house. The OP def has a great setup, best I have seen!

Gamertag: Ikazu
Sunkist is offline  
post #39 of 41 Old 11-02-2008, 07:11 PM
Newbie
 
jojobean86's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi i really want to get a MAME cab for my boyfriend's 21st in january he loves his games an stuff an i know how much he wants one an it'd b perfect. heres the thing wen it comes to building one i think if i could get all the bits in flat pack form with all the wires and monitor and controls it'd be great cos he cud jus put it2gether himself, but at the same time getting it already made would be great too even though im pretty sure he'd enjoy messing around and fixing it up himself!! heres my problem though i want to get this on a budget because as much as i love him im a student!!!!
iv read online that you can get old arcade machines from arcades and that for nothing but i really dont know were2start could some one please help me out and email me with some good advice on sligo_pinkie@yahoo.ie
i check it daily so itd be best to email me!!! thnks guys (n girls!!!)
jojobean86 is offline  
post #40 of 41 Old 11-03-2008, 08:06 AM
AVS Special Member
 
HeadRusch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 9,882
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 50
Quote:
Originally Posted by jojobean86 View Post

hi i really want to get a mame cab for my boyfriend's 21st in january he loves his games an stuff an i know how much he wants one an it'd b perfect. Heres the thing wen it comes to building one i think if i could get all the bits in flat pack form with all the wires and monitor and controls it'd be great cos he cud jus put it2gether himself, but at the same time getting it already made would be great too even though im pretty sure he'd enjoy messing around and fixing it up himself!! Heres my problem though i want to get this on a budget because as much as i love him im a student!!!!
:d iv read online that you can get old arcade machines from arcades and that for nothing but i really dont know were2start could some one please help me out and email me with some good advice on sligo_pinkie@yahoo.ie
i check it daily so itd be best to email me!!! Thnks guys (n girls!!!)

......
:d

Xbox Live / PS3 / Steam: HeadRusch1
Keeping the world safe from the evil antics of Bernie Tanaka and Mel Fujitsu since 1986

HeadRusch is online now  
post #41 of 41 Old 11-09-2008, 07:59 AM
Advanced Member
 
rahimlee54's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Randleman NC
Posts: 929
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
That sir is the most fantastic thing I have seen recently. I wish I knew someone that had something along those lines so I could check it out, I dont think I would use it at my house but, it is really cool. By the way does that thing have cable?

Another question: How do you get the games in higher res?

Rahimlee54

Just turned on my first projector on 17 Aug 2007 and I think I am hooked :).

Why does everyone that comes over ask how much it cost?
rahimlee54 is offline  
Reply HTPC Gaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off