The Elder Scrolls V: Skyrim - Official Trailer - Page 8 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #211 of 223 Old 02-10-2012, 09:03 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 7,957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 434
Quote:
Originally Posted by WiseGuy2k7 View Post

Skyrim is a steamworks game so take a look on there.

What does that mean in relation to having a retail version not bought through Steam? I have Steam and games throught it. Thanks for the reply.

I think I found somthing. I can add non steam games to the library.

The 5.0 is here
mboojigga is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #212 of 223 Old 02-10-2012, 11:49 AM
AVS Special Member
 
mhufnagel's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,030
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 89
Quote:
Originally Posted by mboojigga View Post

What does that mean in relation to having a retail version not bought through Steam? I have Steam and games throught it. Thanks for the reply.

I think I found somthing. I can add non steam games to the library.

Since Skyrim is a Steamworks game (i.e it has to be installed through Steam), all patches are available through Steam. When you open Skyrim, Steam will automatically patch the game, unless you've turned off autopatching. But all patches for Steamworks games are there at Steam.
mhufnagel is offline  
post #213 of 223 Old 02-10-2012, 01:56 PM
 
darklordjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 93
"Non-Steam Skyrim" is code for "I pirated it", or "I paid for a pirated version thinking I was getting a good deal".
darklordjames is offline  
post #214 of 223 Old 02-24-2012, 09:12 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
DaveFi's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Natick MA
Posts: 17,174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26
Finally finished the main dragonquest storyline, very close to breaking the 200hr mark.

XBOX Live: Wagmman
PSN: Wagg
BFBC2: Wagman
Steam: Wag

My Second Life character looks and acts exactly like me except he can fly.
DaveFi is offline  
post #215 of 223 Old 02-24-2012, 11:03 PM
AVS Special Member
 
HeadRusch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 9,843
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 41
Anyone have an opinion on the best "bang for your buck" visuals improvement mod for Skyrim. I tried ENB and it destroyed framerates. I tried the "better visuals without modding" one and didn't care for what it did. Finally tried the Enhanced HDR and FXAA shaders by Lalaa and has almost no framerate hit, has a super-sharp FXAA built in (can be softened by using the standard FXAA as well) and really, really helps the colors...its like a different game now, like there are times where you stop and go "wow, boxcover screenshot"....

Xbox Live / PS3 / Steam: HeadRusch1
Keeping the world safe from the evil antics of Bernie Tanaka and Mel Fujitsu since 1986

HeadRusch is offline  
post #216 of 223 Old 02-25-2012, 08:31 AM
Advanced Member
 
Hawkwing's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 35
I got Nexus mod manager installed running several mods:
-SKSE with the TESVAL plugin
-stock HD texture package from Bethesda.
-Enhanced blood textures.
-Realistic water textures (ultra). The newest update is really cool, they redid a bunch of the waterfalls and it looks great
-Lush grass and lush trees
-Skyrim flora overhaul
-Realistic lighting, for some more realistic, darker nights. Really brings out the stars and 'norther lights'
-Enhanced night sky
-Serious HD landscape retexture
-Kerplunk watery rocks
-Sounds of Skyrim (changes the ambient sounds inside caves and dungeons)
-SkyUI user interface
-Enhanced Distance Terrain

I don't run FXAA, AF, or AA in the Skyrim setup menu. I force AA and AF in my ATI setup. To me it looks better. I have a 5870 card and at 1080P i am usually at the locked 60 fps, but areas that are dense trees and flora will dip down to around 33 FPS. Sometimes when running around, I will catch the scenery at a certain vista and a certain time of day, and it reminds me of a Thomas Kinkade painting.
Hawkwing is offline  
post #217 of 223 Old 02-26-2012, 02:23 AM
AVS Special Member
 
Arutha_conDoin's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 2,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 164
Quote:
Originally Posted by HeadRusch View Post

Here's a dumb one..is this a known issue? If you alt-tab out of the game, do you need to Alt-Tab TWICE to get back into it? EG: You Alt-tab out of the game, to check an email or perhaps look at some nice pr0n, then you alt-tab back until you get the SKYRIM black screen and let go. You get a black screen with a border around it. So then you alt-tab again, go through the screens you have open until you get BACK to Skyrim again and THEN it will let you back into the game?

That "just me" or is that everyone....

And question 2: This whole running with AA turned off but turing it on in the console, for us Nvidia users can we turn on FXAA in the console, I've never tried. I'm running right now at 2xaa with FXAA turned on and I have no aliasing issues....although with 8xAF I am seeing blurring on the cobblestone streets. No, i'm not using any texture mods yet.

Thanks in advance for your warm loving replies.

Sorry for the late reply on this, have been missing this thread since I have been playing another game (STar Wars Old Republic)and have not played this one in awhile. I to also have to double ALT TAB to get back into the game. I usually have a Skyrim Wiki site open on my laptop Monitor, but play the game on my Dell 23" Ultrasharp Monitor. If I mouse over to the Laptop screen to scroll down I will then need to doublt ALT TAB to get the game back. I think I have Windowed mode turned off.

I do not have this problem when I am playing Star Wars the Old Republic. If I leave that screen and look on the Laptop Monitor then switch back it goes right to the game with no problems.

Xbox Live: DaBeavers
PSN- Arutha_conDoin
Steam- An0mander
"Too much knowledge never makes for simple decisions."
-Ghanima Atreides
Arutha_conDoin is online now  
post #218 of 223 Old 02-26-2012, 04:06 PM
AVS Special Member
 
pcweber111's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: In a van, down by the river.
Posts: 3,567
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 264
I solved this double tab issue by just using the TES wiki on my phone lol.
pcweber111 is offline  
post #219 of 223 Old 02-26-2012, 04:56 PM
AVS Special Member
 
HeadRusch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 9,843
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 41
Quote:
Originally Posted by Hawkwing View Post

-Lush grass and lush trees

This one looked great, but i could not believe the framerate hit that I took because of it. If you read up on the mod's forum on SkyrimNexus, people were posting like "How can you say there is no FPS impact!?". With the grass mod I lost about 2-4 fps, but with the TREES I lost anywhere from 10-20 frames in some cases, it was shocking.

And while the trees looked great, they completely blocked the view in some places when I was fighting enemies who could see me but I couldn't see them because of the forest trees, like dragons, etc...had to remove it.

Quote:


I don't run FXAA, AF, or AA in the Skyrim setup menu. I force AA and AF in my ATI setup. To me it looks better. I have a 5870 card and at 1080P i am usually at the locked 60 fps, but areas that are dense trees and flora will dip down to around 33 FPS. Sometimes when running around, I will catch the scenery at a certain vista and a certain time of day, and it reminds me of a Thomas Kinkade painting.

Yeah it can be very impressive. With the texture packs installed you can use FXAA for almost no performance hit, and still get sharp looking textures....in fact playing the game without FXAA on but with the 8k texture packs installed (not stock, SKYRIM 2K) you almost WANT fxaa blurring things up a bit, things can look too sharp.

My only problem is that the texture packs seem to cause some funny pop-in problems. Example I'm walking towards a wall....and a few hundred feet out I see the detail-level of the wall change. On the standard packs the transition is more seamless, but on the re-done packs the wall actually changes...eg: big corner stones appear that are not modeled in the 'distance texture'......so I think thats a flaw you get when using 3rd party textures. I can live with it.

Xbox Live / PS3 / Steam: HeadRusch1
Keeping the world safe from the evil antics of Bernie Tanaka and Mel Fujitsu since 1986

HeadRusch is offline  
post #220 of 223 Old 02-26-2012, 08:42 PM
Advanced Member
 
Hawkwing's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by HeadRusch View Post

This one looked great, but i could not believe the framerate hit that I took because of it. If you read up on the mod's forum on SkyrimNexus, people were posting like "How can you say there is no FPS impact!?". With the grass mod I lost about 2-4 fps, but with the TREES I lost anywhere from 10-20 frames in some cases, it was shocking.

And while the trees looked great, they completely blocked the view in some places when I was fighting enemies who could see me but I couldn't see them because of the forest trees, like dragons, etc...had to remove it.



Yeah it can be very impressive. With the texture packs installed you can use FXAA for almost no performance hit, and still get sharp looking textures....in fact playing the game without FXAA on but with the 8k texture packs installed (not stock, SKYRIM 2K) you almost WANT fxaa blurring things up a bit, things can look too sharp.

My only problem is that the texture packs seem to cause some funny pop-in problems. Example I'm walking towards a wall....and a few hundred feet out I see the detail-level of the wall change. On the standard packs the transition is more seamless, but on the re-done packs the wall actually changes...eg: big corner stones appear that are not modeled in the 'distance texture'......so I think thats a flaw you get when using 3rd party textures. I can live with it.


I haven't tried the Skyrim 2K textures yet. I read that they take away from the original art direction/style of the game. Is there any truth to that?
Hawkwing is offline  
post #221 of 223 Old 02-27-2012, 05:45 AM
AVS Special Member
 
HeadRusch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 9,843
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 41
Quote:
Originally Posted by Hawkwing View Post

I haven't tried the Skyrim 2K textures yet. I read that they take away from the original art direction/style of the game. Is there any truth to that?

Well they are someone else's textures, so I can't argue that point but the default textures were so weak, adding in a texture pack really does change the game visually. Wood looks like wood, etc...you don't look at something and go "texture problems", which I think you do on the default game.

I've noticed a problem however that I am assuming is with the texture pack and not with the default game, where you walk up on something like a stone wall and you see it change its detail level from "distance texture" to "full texture" and it changes the rocks completely. Noticed it for the first time yesterday and now am kind of distracted by it.

Xbox Live / PS3 / Steam: HeadRusch1
Keeping the world safe from the evil antics of Bernie Tanaka and Mel Fujitsu since 1986

HeadRusch is offline  
post #222 of 223 Old 02-27-2012, 05:11 PM
Advanced Member
 
Hawkwing's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by HeadRusch View Post

Well they are someone else's textures, so I can't argue that point but the default textures were so weak, adding in a texture pack really does change the game visually. Wood looks like wood, etc...you don't look at something and go "texture problems", which I think you do on the default game.

I've noticed a problem however that I am assuming is with the texture pack and not with the default game, where you walk up on something like a stone wall and you see it change its detail level from "distance texture" to "full texture" and it changes the rocks completely. Noticed it for the first time yesterday and now am kind of distracted by it.


Are you certain that you have AF 16X enabled? You maybe could try the different modes of AF and see if one works better than the other (eg. Super-sample AF, Adaptive Multi-sample AF). To me, AF makes a big difference in this game.
Hawkwing is offline  
post #223 of 223 Old 02-27-2012, 05:19 PM
AVS Special Member
 
HeadRusch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 9,843
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 41
This isn't an AF issue, this is a texture fade issue....maybe I can make a youtube video and post it to show you what i mean...Hmmmmm..

Xbox Live / PS3 / Steam: HeadRusch1
Keeping the world safe from the evil antics of Bernie Tanaka and Mel Fujitsu since 1986

HeadRusch is offline  
Reply HTPC Gaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off