Official Samsung BD-P1600 Owners/master thread - Page 100 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2971 of 3602 Old 07-16-2010, 06:15 PM
Member
 
LeeDee's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cplcarlman View Post

Is anyone else having issues playing Warner Home Video Blu Ray movies?

The last two movies that would not play in my BD-P1600 were "Invictus" and "Book of Eli". Both of these disks will play the FBI warning and then the previews on the disk. Then the loading screen (a spinning disk with a red line on it) will spin around for a few seconds and then go into a perpetual hang.

After this, the only way to get the player to do anything is to turn it off.

Is there anyone out there that can confirm, or provide a solution, to this issue?

I do have the latest firmware installed, and I have tried the Samsung "hold FF button to reset" trick.

I have the same problem with Invictus: It gets to the load (spinning disk) screen then locks up. The only way out is to turn off the player. No solution.
LeeDee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2972 of 3602 Old 07-18-2010, 06:32 AM
Member
 
JimtN01's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is the first BD from Netflix that didn't play right. It goes thru the previews and then basically stops the player - says that there's "no signal". The player does not respond to any orders until stopped and restarted. I'm on 2.09.
I have no other discs to try so I've asked Netflix to send another copy.
Everything else seems to work OK.
JimtN01 is offline  
post #2973 of 3602 Old 07-18-2010, 07:10 AM
Senior Member
 
RedZeppelin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
FWIW, I just discovered that the 2.09 firmware seems to have fixed the Snow White BD memory problem. Now when I first put in the disc it says "I see you've finally returned" (or something to that effect) rather than "This is your first visit."
RedZeppelin is offline  
post #2974 of 3602 Old 07-18-2010, 06:18 PM
Newbie
 
jshorr's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello all,

I will add that I seem to have the same problem with new Warner releases from Netflix. In particular Sherlock Holmes and Book of Eli. Both freeze on the spinning disc. Both play fine in my PS3. I'm on the latest firmware. I've sent the info along to Samsung, hopefully they will fix this soon.
jshorr is offline  
post #2975 of 3602 Old 07-18-2010, 07:29 PM
Member
 
hobbes9's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jshorr View Post

Hello all,

I will add that I seem to have the same problem with new Warner releases from Netflix. In particular Sherlock Holmes and Book of Eli. Both freeze on the spinning disc. Both play fine in my PS3. I'm on the latest firmware. I've sent the info along to Samsung, hopefully they will fix this soon.

Interesting. I've been playing Sherlock largely without issue (IIRC) since it came out. At any rate, it's playing well enough right now.
hobbes9 is offline  
post #2976 of 3602 Old 07-18-2010, 08:22 PM
Newbie
 
jshorr's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hobbes9 View Post

Interesting. I've been playing Sherlock largely without issue (IIRC) since it came out. At any rate, it's playing well enough right now.

Are you on the latest firmware and using HDMI? I read a thread on a CNET forum where this guy started getting this problem with Terminator Salvation (Warner) only after applying the latest firmware. And he gets the same thing on Sherlock Holmes.
jshorr is offline  
post #2977 of 3602 Old 07-19-2010, 05:13 PM
Newbie
 
velvet4269's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm having a new issue: I have a Samsung 40" LED TV along with the BD-1600 player. Up until the last month or so, AnyNet+ was working just fine - the TV had no problem recognizing when I turned on the DVD player. Now, all of a sudden, it keeps telling me the AnyNet+ device isn't connected.

AnyNet+ is turned on on both the DVD player & the TV, HDMI cable is connected, Network is connected via the router, both have the most recent firmware. What am I missing?
velvet4269 is offline  
post #2978 of 3602 Old 07-20-2010, 04:23 PM
Member
 
JimtN01's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JimtN01 View Post

This is the first BD from Netflix that didn't play right. It goes thru the previews and then basically stops the player - says that there's "no signal". The player does not respond to any orders until stopped and restarted. I'm on 2.09.
I have no other discs to try so I've asked Netflix to send another copy.
Everything else seems to work OK.

Well, they sent another and it was worse - made the 1600 stop cold after the preview! In the meantime we played a Cirque de Soleil OK from beginning to end.
Something weird about the SONY BD that it didn't like.
JimtN01 is offline  
post #2979 of 3602 Old 07-21-2010, 12:44 AM
Newbie
 
in0wh3r3ul1v3's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone else having issues with Inglorious Basterds? Never had a problem before, but the disc won't even start playing now. I have to shut the player down because it freezes.
in0wh3r3ul1v3 is offline  
post #2980 of 3602 Old 07-21-2010, 08:53 AM
Member
 
milou6's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JimtN01 View Post

Well, they sent another and it was worse - made the 1600 stop cold after the preview! In the meantime we played a Cirque de Soleil OK from beginning to end.
Something weird about the SONY BD that it didn't like.

Try disabling BD-Live. Just a thought.
milou6 is offline  
post #2981 of 3602 Old 07-21-2010, 09:08 AM
Advanced Member
 
cdnscg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Markham, On.
Posts: 761
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JimtN01 View Post

Well, they sent another and it was worse - made the 1600 stop cold after the preview! In the meantime we played a Cirque de Soleil OK from beginning to end.
Something weird about the SONY BD that it didn't like.

I doubt it was the BD. I bought both the 1600 & 3600 because they were competitively priced (inexpensive). Both are erratic, and have the same different problems from time to time. Lip sync issues, scenes that speed up, and just not playing discs that played earlier. They are in different rooms, hooked to different equipment. As I stated earlier, I guess you get what you pay for. Next time I'll shell out the extra $, and buy a higher end unit.
cdnscg is offline  
post #2982 of 3602 Old 07-21-2010, 09:15 AM
AVS Special Member
 
MrHT's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by cdnscg View Post

I doubt it was the BD. I bought both the 1600 & 3600 because they were competitively priced (inexpensive). Both are erratic, and have the same different problems from time to time. Lip sync issues, scenes that speed up, and just not playing discs that played earlier. They are in different rooms, hooked to different equipment. As I stated earlier, I guess you get what you pay for. Next time I'll shell out the extra $, and buy a higher end unit.

Same here. In fact, I sold my 1600, but still kept my 3600 for the bedroom. Never use it anymore ever since I bought a replacement for my 1600. It just sits in my bedroom, lol. But yeah, both my 1600 and 3600 had the same problems and allergic reactions to the firmware updates. This is why the excuse that I got a lemon is VERY questionable.
MrHT is offline  
post #2983 of 3602 Old 07-21-2010, 09:24 AM
Advanced Member
 
cdnscg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Markham, On.
Posts: 761
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MrHT View Post

Same here. In fact, I sold my 1600, but still kept my 3600 for the bedroom. Never use it anymore ever since I bought a replacement for my 1600. It just sits in my bedroom, lol. But yeah, both my 1600 and 3600 had the same problems and allergic reactions to the firmware updates. This is why the excuse that I got a lemon is VERY questionable.

Did you replace the 1600 with the Sony 360, and how to you find it's loading time & stability. I have a 300, but the loading time is terrible.
cdnscg is offline  
post #2984 of 3602 Old 07-21-2010, 09:40 AM
AVS Special Member
 
MrHT's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by cdnscg View Post

Did you replace the 1600 with the Sony 360, and how to you find it's loading time & stability. I have a 300, but the loading time is terrible.

Yes, the Sony BDP-S360 is what I replaced it with. Loading time is slow, but stability is excellent. It's going on 6 months now and I still haven't encountered one problem with it. I use it daily and it never froze, hiccuped, had any lip sync issues, or any other problems. It's been rock solid. And I only had to update the firmware once, which was when I first bought it.

I was going to buy another one to replace the 3600, but then I realized that I really don’t watch much in the bedroom. So going through the hassle of selling it and then buying a new player would be too much and not worth it. I can make do with one player. I’ll probably just use the 3600 as a secondary DVD player or something since it seems to have no problem playing DVDs.
MrHT is offline  
post #2985 of 3602 Old 07-21-2010, 04:48 PM
Newbie
 
stevelion's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cplcarlman View Post

Is anyone else having issues playing Warner Home Video Blu Ray movies?

The last two movies that would not play in my BD-P1600 were "Invictus" and "Book of Eli". Both of these disks will play the FBI warning and then the previews on the disk. Then the loading screen (a spinning disk with a red line on it) will spin around for a few seconds and then go into a perpetual hang.

After this, the only way to get the player to do anything is to turn it off.

Is there anyone out there that can confirm, or provide a solution, to this issue?

I do have the latest firmware installed, and I have tried the Samsung "hold FF button to reset" trick.


I have the exact same issue with "Invictus" and "Book of Eli" in my BDP-3600. Firmware version 2.09. The movies play fine on my Panasonic player. I contacted Samsung a couple weeks ago about Invictus and they were no help...."try reflashing"...followed by "...if that doesn't work, must be your player and you'll have to send in fro repair." I'm calling them again.
stevelion is offline  
post #2986 of 3602 Old 07-24-2010, 10:32 AM
Member
 
div2's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I haven't upgraded the firmware in my BDP-1600 for over one year and I haven't experienced any problems with the playback of any discs. At this point I'm reluctant to rock the boat by upgrading to version 2.09. Any contrary opinions? Thanks!
div2 is offline  
post #2987 of 3602 Old 07-24-2010, 01:42 PM
Advanced Member
 
lmacmil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by stevelion View Post

I have the exact same issue with "Invictus" and "Book of Eli" in my BDP-3600. Firmware version 2.09. The movies play fine on my Panasonic player.

I watched Invictus last week on my 1600 firmware 2.05 and had no problems.
lmacmil is offline  
post #2988 of 3602 Old 07-24-2010, 03:12 PM
Senior Member
 
MarkEHansen's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Sacramento, CA
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by div2 View Post

I haven't upgraded the firmware in my BDP-1600 for over one year and I haven't experienced any problems with the playback of any discs. At this point I'm reluctant to rock the boat by upgrading to version 2.09. Any contrary opinions? Thanks!

I'm in roughly the same boat. I haven't found any reason (yet) to upgrade, so I haven't.
MarkEHansen is offline  
post #2989 of 3602 Old 07-25-2010, 09:17 AM
Member
 
div2's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MarkEHansen View Post

I'm in roughly the same boat. I haven't found any reason (yet) to upgrade, so I haven't.

Thanks for the response; I'm sticking with whatever firmware version that I last installed...
div2 is offline  
post #2990 of 3602 Old 07-25-2010, 10:41 AM
Member
 
cheapie's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by carbon summit View Post

+1

I was looking forward to seeing if the new update would have the new internet stuff that the 2010 line up has. I thought I read the new ones had hulu but I just read some reviews and I guess it doesn't. Thats what I really would like to see added.

What are the odds we'll be getting hulu plus on this machine? If we did, I think I'd cancel my dtv.
cheapie is offline  
post #2991 of 3602 Old 07-25-2010, 01:59 PM
Member
 
hobbes9's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cheapie View Post

What are the odds we'll be getting hulu plus on this machine? If we did, I think I'd cancel my dtv.

Just about nil. Don't even know that any of the latest generation are going to be getting it but the highest end (kind of like what they did with the 25x0 when Netflix first came out). Heck I don't think I've read anything about even the highest end current gen players getting it?
hobbes9 is offline  
post #2992 of 3602 Old 07-28-2010, 07:45 AM
Member
 
JimtN01's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Reading here makes you watch for problems. I've had none except the two tries with Extraordinary Measures. Invictus (from NetFlix) played fine except that you were forced to see all the previews.
Last night we put in August Rush and got picture but no sound. No sound on Netflix streaming either. Turned the player off and back on, and sound was OK. Just hope that doesn't portend some kind of failure!
JimtN01 is offline  
post #2993 of 3602 Old 07-28-2010, 11:35 AM
Senior Member
 
RedZeppelin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I've had the occasional odd issue such as that too that requires a reboot, and my player is still going strong (/knocks on wood). I wouldn't worry about it unless it starts happening frequently.
RedZeppelin is offline  
post #2994 of 3602 Old 07-29-2010, 09:54 PM
Senior Member
 
LowBudget5.1's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: D/FW, Texas
Posts: 211
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Anyone else have trouble with audio sync and playback issues with the new Clash of the Titans Blu-ray? I bought the move brand new yesterday and am having all kinds of problems with the 2.09 firmware. It loses audio when the pull Zeus's statue down at the beginning. And when they first start off on the trek to the witches in the woods the audio gets completely out of sync. I didn't even bother finishing it until I can figure out what the deal is.
LowBudget5.1 is offline  
post #2995 of 3602 Old 08-03-2010, 08:43 AM
Member
 
sauron256's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Minneapolis, MN
Posts: 97
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by LeeDee View Post

I have the same problem with Invictus: It gets to the load (spinning disk) screen then locks up. The only way out is to turn off the player. No solution.

I'm having the same playback issue after "successfully" flashing to 2.09 this weekend via the web portal. My copy of District 9 (Sony Pictures) has always played fine on my P1600 until last night. This latest flash pretty much appears to be the cause of my play-back issues. I get the initial FBI warning message when I run the BD disk followed by no signal to the TV - almost like it's an HDCP handshake issue.

I have tested Avatar on my player and it works fine with the 2.09 firmware. Based on this, it has the be this current firmware version causing my problems.

I will try to re-flash it tonight via ISO file. It looks like the folks who did it that way are having better luck.

Is anyone else having problems with Sony disks - in particular District 9?
sauron256 is offline  
post #2996 of 3602 Old 08-03-2010, 10:05 AM
Senior Member
 
RedZeppelin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by sauron256 View Post

. . .Is anyone else having problems with Sony disks - in particular District 9?

Just saw your post. I have D9 but haven't tried it since I updated to 2.09. I'll try it and post results.
RedZeppelin is offline  
post #2997 of 3602 Old 08-03-2010, 01:36 PM
AVS Special Member
 
samsurd2's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Central Coast of CA
Posts: 3,446
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by LeeDee View Post

I have the same problem with Invictus: It gets to the load (spinning disk) screen then locks up. The only way out is to turn off the player. No solution.

I just received Invictus from Netflix. I saw this post so I popped the disk into my BD-P1590 which has been upgraded to 2.09. I had no problems with it loading and playing.
samsurd2 is offline  
post #2998 of 3602 Old 08-03-2010, 04:25 PM
Newbie
 
j2benz's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by LeeDee View Post

I have the same problem with Invictus: It gets to the load (spinning disk) screen then locks up. The only way out is to turn off the player. No solution.

Have the same problem too. Movies that have the same behavior as what cplcarlman stated are: "Body of Lies" and most recent movie "Clash of Titans"

I just have the spinning discs logo then it would stop. My player would stay like that. Have to turn off player.

All other blue ray movies are playing.

Hope there will be a firmware fix on this.

j2benz
j2benz is offline  
post #2999 of 3602 Old 08-04-2010, 07:25 AM
Member
 
sauron256's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Minneapolis, MN
Posts: 97
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, I tried the last ditch re-flash using the ISO file. It went very smoothly and completed w/o a hitch.

However, D9 still refused to play. Firmware 2.09 is not looking good. I've got a new Oppo BDP 80 on the way to replace this Samsung POS.
sauron256 is offline  
post #3000 of 3602 Old 08-04-2010, 09:46 AM
AVS Special Member
 
MrHT's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by sauron256 View Post

However, D9 still refused to play. Firmware 2.09 is not looking good. I've got a new Oppo BDP 80 on the way to replace this Samsung POS.

That's kinda harsh to say, no?
MrHT is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Samsung , Samsung Bd P1600 Blu Ray Player , Blu Ray Players , Samsung Ln32a330 32 Inch 720p Lcd Hdtv , Xbox 360 Media Remote
Gear in this thread - P1600 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off