Sony BDP-S360 and BDP-S560 Blu-ray players (and BDP-BX2) - Page 40 - AVS Forum

AVS Forum > Blu-ray & HD DVD > Blu-ray Players > Sony BDP-S360 and BDP-S560 Blu-ray players (and BDP-BX2)

Blu-ray Players

egruber's Avatar egruber
01:00 PM Liked: 10
post #1171 of 1365
09-29-2010 | Posts: 110
Joined: May 2005
Quote:
Originally Posted by gbynum View Post

The universal remote furnished with my Sony 46E2000 set controls my S360 fine.

Yes, but the remotes that Sony includes with the TV only control the TV and maybe the Blu Ray player. The $20 Sony remote I bought at Best Buy also controls my receiver and other equipment. You would think that Sony would include one of these with their TVs, but they don't. You spend a lot on a TV but get a very cheap remote.

I'm looking for a newer Sony remote that would control the TV, Blu Ray, FIOS box, Audio Receiver, etc. The one I have does not have codes for the Blu Ray player. I was hoping someone here had bought one and could share the model number.
MrHT's Avatar MrHT
01:46 PM Liked: 11
post #1172 of 1365
10-01-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Again I ask.....what title(s) does Version 008 supposedly fix? Surely, someone here has that information.
DarthPrime's Avatar DarthPrime
04:00 PM Liked: 10
post #1173 of 1365
10-01-2010 | Posts: 27
Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by MrHT View Post

Again I ask.....what title(s) does Version 008 supposedly fix? Surely, someone here has that information.

Not sure. I haven't updated yet. This player has played everything I've tried with 007 firmware. I haven't tried Iron Man 2 yet (I heard it locks up on some players).
MrHT's Avatar MrHT
04:35 PM Liked: 11
post #1174 of 1365
10-01-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by DarthPrime View Post

Not sure. I haven't updated yet. This player has played everything I've tried with 007 firmware. I haven't tried Iron Man 2 yet (I heard it locks up on some players).

It works perfectly on mine with the 007 firmware. So, the 008 firmware is not for that.

Should I trust Sony and update my player? I'm a little scared. You see, I'm a former owner of a Samsung BD-P1600 and firmware updates were a nightmare for me. And those nightmares still haunt me from time to time. Is Sony good with releasing stable firmwares? I can only imagine they are since PS3 owners have been ok with firmware updates.
MrHT's Avatar MrHT
05:09 PM Liked: 11
post #1175 of 1365
10-01-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
The hell with it. I just updated. I doubt I'll notice any difference as these updates are only minor enhancements anyway.
prerunnerv6's Avatar prerunnerv6
06:44 AM Liked: 10
post #1176 of 1365
10-08-2010 | Posts: 570
Joined: Jan 2006
I have an opportunity to get a BDP-S360 for $60. Used but in great condition. Only thing is I notice the rear fan doesn't seem to come on. Is this supposed to be on all of the time or does it only come on when needed? I have a Walmart Magnavox blu-ray and the fan is on all of the time.

Just want to know what normal fan operation is supposed to be. Thanks.
ericgarvin's Avatar ericgarvin
08:23 PM Liked: 10
post #1177 of 1365
10-08-2010 | Posts: 82
Joined: Dec 2005
Is anybody else having issues with this update? It won't even load "bugs life" and it had a helluva time loading ironman2. It worked with everything on previous firmware. Anyway to revert bake to previous firmware?
Thank
Eric
MrHT's Avatar MrHT
10:03 PM Liked: 11
post #1178 of 1365
10-08-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Odd. Iron Man 2 works just as fine on this firmware. It didn't seem any different to me.
ericgarvin's Avatar ericgarvin
10:38 PM Liked: 10
post #1179 of 1365
10-08-2010 | Posts: 82
Joined: Dec 2005
Ironman2 did work but it took about 60-80 seconds for it to load. Bugs life never did load thought
MrHT's Avatar MrHT
12:28 AM Liked: 11
post #1180 of 1365
10-09-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Just tested IRON MAN 2 again just to verify. Loads fine to me. Loads just the way it did when I had firmware 007.

I don't own A BUG'S LIFE, so I can't help you there. Maybe someone else with that title can help you out.

Are those 2 titles the ONLY titles giving you trouble since the update?
ericgarvin's Avatar ericgarvin
08:14 AM Liked: 10
post #1181 of 1365
10-09-2010 | Posts: 82
Joined: Dec 2005
I will try more titles today. Thank you
Eric
joeye328's Avatar joeye328
10:25 PM Liked: 10
post #1182 of 1365
10-09-2010 | Posts: 25
Joined: Apr 2008
I have a S360 with 008 firmware, loaded Iron Man 2 just fine, took about 45s to do it. Tried Avatar as well w/o problems. Will try more titles later. So far I haven't noticed any differences.
MrHT's Avatar MrHT
10:34 AM Liked: 11
post #1183 of 1365
10-10-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Yeah, Firmware 008 seems fine to me. I've been busy watching "Bones: Season 5" on it since the update. So, that's the only thing I've fully tested since I updates. Seems ok to me.
karrank%'s Avatar karrank%
02:02 PM Liked: 11
post #1184 of 1365
10-11-2010 | Posts: 41
Joined: Jul 2007
We'd already viewed Iron Man 2 prior-- Didn't notice any difference with the "update"

BUT... I have a problem with the audio on cds not kicking in for the first fraction of a second (update independent)

Anyone know where to direct me to start looking to solve this?

Sony support solution (adjusting player audio delay) didn't work.

Handshake issues with my receiver? (pioneer vsx519--you can stop laughing now)

thanks for looking.
karrank%'s Avatar karrank%
02:05 PM Liked: 11
post #1185 of 1365
10-11-2010 | Posts: 41
Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by prerunnerv6 View Post

I have an opportunity to get a BDP-S360 for $60. Used but in great condition. Only thing is I notice the rear fan doesn't seem to come on. Is this supposed to be on all of the time or does it only come on when needed? I have a Walmart Magnavox blu-ray and the fan is on all of the time.

Just want to know what normal fan operation is supposed to be. Thanks.

My manual says if you have quick start enabled the power consumption goes up and the fan may be engaged depending on ambient temp.

Hope that helps.
prerunnerv6's Avatar prerunnerv6
12:38 PM Liked: 10
post #1186 of 1365
10-12-2010 | Posts: 570
Joined: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by karrank% View Post

My manual says if you have quick start enabled the power consumption goes up and the fan may be engaged depending on ambient temp.

Hope that helps.

Thanks for the info. I might give it a shot.
nikknightt's Avatar nikknightt
02:01 PM Liked: 23
post #1187 of 1365
10-16-2010 | Posts: 765
Joined: Nov 2004
I've searched this thread and seen answers both ways ~ Will the s360 play mp3's from the usb flash drive? formatted to fat?

I just want a unit that will playback avchd disc and usb mp3's.
Thanks.
MrHT's Avatar MrHT
08:53 PM Liked: 11
post #1188 of 1365
10-16-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by nikknightt View Post

I've searched this thread and seen answers both ways ~ Will the s360 play mp3's from the usb flash drive? formatted to fat?

No
ericgarvin's Avatar ericgarvin
12:18 PM Liked: 10
post #1189 of 1365
10-23-2010 | Posts: 82
Joined: Dec 2005
Well, I have an update. A week ago I was has having a problem loading Disney discs. Notably "a bugs life" and "monsters Inc.". Chatted with somebody at Sony via echat. 20 mins and no help.
Decided to do a reset and erase the local cache. BINGO!!! Now the films load fast and correctly.
Just posting this to help other users out.
Eric
vitod's Avatar vitod
11:06 AM Liked: 10
post #1190 of 1365
10-30-2010 | Posts: 3,099
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Dockrock11 View Post

Has anyone had a problem with there 360 player of losing the Suround , Mine only play in 2.1 all of sudden ? At first I thought my amp was to blame but even with amp off it displays 2.1 . I got it last Dec , so it's not that old . I this point i'm clueless thanks Dock

I'm having the same issue. Any solution is appreciated.

S360 audio out via Coaxial and not HDMI. The 360 is mated to an Integra DTC-9.8. Thanks.
bigfafa's Avatar bigfafa
03:26 PM Liked: 10
post #1191 of 1365
10-31-2010 | Posts: 6
Joined: Jan 2009
Hi guys,
Anybody with issues reading "rocky horror picture show" and "romeo+juliette" on s360 firmware 008 ? These are the very first discs I have problems with (over 60 blu-rays owned), both pal edition and released by 20th century fox.
Thanx
bigfafa's Avatar bigfafa
03:47 PM Liked: 10
post #1192 of 1365
10-31-2010 | Posts: 6
Joined: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by bigfafa View Post

Hi guys,
Anybody with issues reading "rocky horror picture show" and "romeo+juliette" on s360 firmware 008 ? These are the very first discs I have problems with (over 60 blu-rays owned), both pal edition and released by 20th century fox.
Thanx

And yes it works like a charm on my old S300, for both discs
MrHT's Avatar MrHT
05:04 PM Liked: 11
post #1193 of 1365
10-31-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Well, the S360 (at least the one I have) does NOT support PAL, only NTSC. So that may explain your issue.
bigfafa's Avatar bigfafa
10:31 AM Liked: 10
post #1194 of 1365
11-01-2010 | Posts: 6
Joined: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by MrHT View Post

Well, the S360 (at least the one I have) does NOT support PAL, only NTSC. So that may explain your issue.

Well, I have a PAL S360 since I live in France, but I was wondering if anyone has the same issue with NTSC version of thoses discs.
3db's Avatar 3db
05:18 AM Liked: 21
post #1195 of 1365
11-03-2010 | Posts: 797
Joined: Oct 2008
How many firmware upgrades does one have to the S360 player? Every Bluray I tossed at it in the past year plays fine. For my player, I'm taking the attitude, if it ain't broke, don't fix it.
bigfafa's Avatar bigfafa
07:17 AM Liked: 10
post #1196 of 1365
11-06-2010 | Posts: 6
Joined: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by bigfafa View Post

Well, I have a PAL S360 since I live in France, but I was wondering if anyone has the same issue with NTSC version of thoses discs.

Some news : I de-activated internet access in S360 setup (i.e. BD-Live) and now it works like a charm
MrHT's Avatar MrHT
09:03 AM Liked: 11
post #1197 of 1365
11-06-2010 | Posts: 1,112
Joined: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by 3db View Post

How many firmware upgrades does one have to the S360 player? Every Bluray I tossed at it in the past year plays fine. For my player, I'm taking the attitude, if it ain't broke, don't fix it.

There was one released a couple of months ago. That was the first firmware update released in a year. So, for a player like this, you won't have to update very often.

So far, I don't find any difference with this new firmware update. The player is still the same as it's always been. My guess is that the firmware updates are just DRM updates, so if a studio uses the latest DRM for their titles, there's a chance that the old firmware might not work with it.

But yeah, if it ain't broke, you don't have to fix it. If you want to wait until you encounter a problem and then update, that's fine. The choice is yours. Though, based on my experience with this unit, the chances of encountering any issue with a particular title is VERY slim.
SmartAV's Avatar SmartAV
07:16 AM Liked: 11
post #1198 of 1365
11-08-2010 | Posts: 27
Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by MrHT View Post

There was one released a couple of months ago. That was the first firmware update released in a year. So, for a player like this, you won't have to update very often.

So far, I don't find any difference with this new firmware update. The player is still the same as it's always been. My guess is that the firmware updates are just DRM updates, so if a studio uses the latest DRM for their titles, there's a chance that the old firmware might not work with it.

But yeah, if it ain't broke, you don't have to fix it. If you want to wait until you encounter a problem and then update, that's fine. The choice is yours. Though, based on my experience with this unit, the chances of encountering any issue with a particular title is VERY slim.

Once I had an issue with a bluray disc: 2012. The BDP-S360 did not accept it at all and said 'Invalid'. I think the disc was fine but I still have to get a different copy to verify.
Otherwise it has played every bluray disc I tried.

However I think this player is not very tolerant if a disc (DVD or bluray) is not according to spec. I have some DVDs that play just fine in other players but not in this one. Go figure...
SmartAV's Avatar SmartAV
06:32 AM Liked: 11
post #1199 of 1365
11-11-2010 | Posts: 27
Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by SmartAV View Post

Once I had an issue with a bluray disc: 2012. The BDP-S360 did not accept it at all and said 'Invalid'. I think the disc was fine but I still have to get a different copy to verify.
Otherwise it has played every bluray disc I tried.

However I think this player is not very tolerant if a disc (DVD or bluray) is not according to spec. I have some DVDs that play just fine in other players but not in this one. Go figure...

Finally I was able to obtain another copy of the 2012 bluray disc and this one played flawlessly Now it is clear that the first disc had an issue and the player reliably plays bluray discs.

So, the BDP-S360's honor is restored
audioNeil's Avatar audioNeil
12:49 PM Liked: 10
post #1200 of 1365
11-20-2010 | Posts: 393
Joined: Oct 2004
I just had my first problem play a blu-ray on my S360, in over 150 disks watched.

It was the Avatar Collector's edition. I have the latest firmware update. Is this likely a problem with the disk (i.e. data goes to the edge of the disk, and the player can't read it), or is it something with the DRM scare from earlier in the year?

The player shows the "this needs the latest firmware warning", and then does nothing for 10 minutes. The extras disks play, but also take minutes before working.

Will resetting the system help? Should I just get a new copy of the disk?

I have my machine connected to the internet, with a 1GB stick in the back.
Tags: Blu Ray Players , Sony Bdp S360 1080p Blu Ray Disc Player Accessory Kit , Sony Bdp S560 1080p Blu Ray Disc Player , Sony , Sony Bdv T11 Home Theater System

Gear in this thread - S560 by PriceGrabber.com
Reply Blu-ray Players

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3