Samsung BD-P4600 - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 110 Old 12-25-2009, 11:11 PM
Member
 
phatpat's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just received a Samsung 4600 player from my girlfriend for Christmas. Its up and running good, just have one question. Is the outside portion of the player itself to light up red, or is it just the buttons light up?? It really dont matter to me if it does or doesnt but kinda looks like it is suppose to according to the box, but thats box. Thanks Again!!
phatpat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 110 Old 12-28-2009, 01:48 PM
Newbie
 
davidtu's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Many places have this unit for $249 w/ free shipping right now. Crutchfields has a deal if you purchase w/ a 46"+ Samsung flat panel you get another $100 (technically off the TV, but it's like getting this unit for $149) which ain't too bad. So I've got one of these on the way... hope it works well... I also have the PN50B650 coming so both have the "touch of color" design element.
davidtu is offline  
post #63 of 110 Old 12-28-2009, 02:18 PM
Member
 
HDMI4Logan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
In case anyone needs help getting through Samsung Tech Support:1-888-751-4086
This takes you right to the service center. Rick will help you out. He quoted me $165. flat for parts and labor for an out of warranty unit.
HDMI4Logan is offline  
post #64 of 110 Old 12-28-2009, 10:20 PM
Member
 
Samsunging's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Boston, MA
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I been dealing with problems with my Samsung BD -P2550 and I'm just about ready to abort. Constant occurring freezing and more.

I'm considering picking up a 4600.

1. If anyone has any experience with the p2550, it tends to take a while to load BD's. Is this resolved in this player?

2. Anyone have freezing issues with this player?

3. How is the upconverting for DVD's on this model

Thanks in advance
Samsunging is offline  
post #65 of 110 Old 12-29-2009, 12:12 PM
Member
 
Sirsilent's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does the player still come with the original 1.0 firmware which allowed changing the region code?
Sirsilent is offline  
post #66 of 110 Old 12-29-2009, 03:49 PM - Thread Starter
Member
 
Dstone001's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've had a 4600 for about a year, although I don't use it a lot. I never had problems with BR or DVD. I started using it to watch Netflix, and after a while, it started freezing. Apprently, Samsung is working on a firmware patch. I just unplugged it while holding down the on/off button for 15-20 seconds and that seemed to work.
Dstone001 is offline  
post #67 of 110 Old 12-29-2009, 06:38 PM
Member
 
DesertFlyer's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tempe, AZ
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I picked up a 4600 last night from Best Buy. It seems quick to load and I'm really happy with it so far, but Netflix bugs are bothering me a bit. It doesn't ever remember the right location I'm at in the movie. Also it is freezing (as others have mentioned). Besides that, BR playback seems solid and quick.

It would be nice if YouTube would play in HD. Also it would be cool if there was a screensaver when listening to Pandora (being a Samsung plasma TV owner).
DesertFlyer is offline  
post #68 of 110 Old 12-30-2009, 02:32 PM
Member
 
Samsunging's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Boston, MA
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone tell me with the differences are of the bd-p3600 and the bd-p4600.

I'm going to buy one of these models within a couple days.

Thanks
Samsunging is offline  
post #69 of 110 Old 12-31-2009, 09:47 PM
Member
 
buster6070's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by adam320 View Post

The 1500 was my first blu-ray and it works fine for blu ray. When I had my 58a650 calibrated (by a guy i found on this site) he had to calibrate it for dvds through my xbox b/c he said samsung is terrible at dvd players (he tried doing it through the 1500 but just couldn't get it set right), and sure enough I can tell a drastic difference when comparing the 1500 w/ the xbox. So for the last year and a half i have been watching all my dvds on the xbox. Now that I am looking at upgrading to a blu ray with more features I am drawn to the 4600 b/c it matches my tv and it has pandora (does any other brands have pandora), but I am reminded by the guy who calibrated my tv that Samsung sucks at dvd players. So my questions are:

- Does the 4600 have an improved dvd player or is it the same that is in the 1500? This would be a deal breaker because I want my new player to be able to play dvds as good as the xbox.

- Is the load time for blu ray improved? While I think the 1500 plays bluray fine it does seem to take a long time to load.

- When people talk about being able to stream videos from their laptop to the tv with this player are you able to play songs from your itunes library?

- Is it compatible with MAC?

Thanks for any guidance yall can give me.

I would not purchase this player to play DVD's on. I've owned my unit for for over a month now and have yet to play a dvd fully. They become very choppy and eventually freeeze. Blu-ray play flawlessly on the other hand. But for DVD's I still use my Xbox 360.
buster6070 is offline  
post #70 of 110 Old 01-02-2010, 10:16 AM
Member
 
EvL OnE's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Unit will not load disc motor just humming, then reports no disc, if forced damage to outer edging of B-ray disc. Going to return, but BB has no stock.
EvL OnE is offline  
post #71 of 110 Old 01-04-2010, 01:08 PM
Newbie
 
SongFrog's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Cackalacky
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Dstone001 View Post

I've just started having problems with Netflix on the 4600. I hadn't used mine in a month. I watched a few episodes of a tv show, but when I started watching movies, they would freeze. I called Netflix, which said it's a Samsung problem. Samsung acknowledged the problem and said they're working on a firmware update. Anyone else have this problem?

Yes. I've had Netflix streaming freeze on a few programs, usually after watching several episodes in sequence. The first couple of times I could get past the freeze by stopping and then resuming, but then it seemed to become both more frequent and then more difficult to overcome, so I gave up. The next evening I was able to watch that episode from beginning to end without problem.

I didn't know whether it was a Netflix problem or a Samsung problem, so I'm glad to hear that Samsung is working on fixing it.

I also had one Netflix Blu-Ray disc freeze in several places, so I reported it to Neteflix and obtained a replacement. the second disc also froze, but less frequently and in different places then the first one. Since this was an animated film that was targeted at children, I presume that discs are more likely to be mistreated. I won't fault the 4600 unless and until I find other problems in this area.

I've had my 4600 about 6 months at this point and am generally pleased with it. As others have commented here, I don't see any point in subscribing to Blockbuster, but I do use and like both Netflix and Pandora and would be delighted to have Hulu added.

My one big disappointment is that DLNA does not work over a wireless network bridge.
SongFrog is offline  
post #72 of 110 Old 01-07-2010, 08:21 AM
Member
 
ozshadow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How can I tell if I am upconverting to 1080p on a DVD playback?

I watched a DVD last night and it looked excellent, played perfectly all the way though. The only issue I had was when I hit the info button on the TV, it showed it at 720x480 standard definition playback.

The movie looked better than that. I would have guessed that it was upconverting. I just want to make sure.

The DVD loaded and played quickly. Far quicker than Bluray which seems to take 10 seconds or so.

I am running the latest firmware. So far everything has worked. I even got a HD Netflix movie to play with only 1 hiccup (you must have a very fast internet connection).

We got the player for $199 with our TV and really like it. It was even cheaper than the 3600. Wireless was even relatively easy to setup.

I did have to update the firmware via usb drive. Wireless froze on that every time around 75-80%
ozshadow is offline  
post #73 of 110 Old 01-07-2010, 03:15 PM
AVS Special Member
 
Stanton's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Plano, TX USA
Posts: 1,273
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 22
The TV doesn't lie: if it doesn't say 720p (or 1080p), it isn't. You didn't say how it was connected, but my Samsung 2550 doesn't upconvert standard DVD via the component outputs (only HDMI).

Yamaha DSP-A1 Integrated Amp
(4) Polk Monitor 10B's w/SoniCaps and Mills resistors (R/L F/R)
(2) Polk Monitor 4's w/peerless tweets (dual centers)
B&O TX2 Turntable
Nakamichi Cassette Deck 1
Pioneer CLD-99 Elite LD
Samsung BD-P2550 Blu-Ray/DVD
Princeton AF3.0HD Monitor
Optoma HD65 Projector
Stanton is offline  
post #74 of 110 Old 01-09-2010, 11:24 PM
AVS Special Member
 
zapper's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Michigan.
Posts: 1,402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Well mine is on the way, bought the 3 years warranty and just found this site bought specialy for the Netflix & Pandora have a PS3 no problems after 2 years.

Let see what happens when I hook up the 4600.

Ralph
zapper is online now  
post #75 of 110 Old 01-10-2010, 03:03 PM
Newbie
 
HypnoWookiee's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've seen a few posts about this player (and Samsung in general) having DVD playback issues. I bought mine around Christmas (one of the $249 shipped specials) and have played a dozen or so DVD's without any issues (except one stutter in Raider's of the Lost Ark from Blockbuster which had a HUGE scratch on it). Love this player! Great PQ over HDMI.

------

AVR - Denon 3310CI
TV - Samsung PN50A550
Blu Ray - Samsung BD-4600
DVR - Motorola 3416 (Cox)
Xbox 360
HypnoWookiee is offline  
post #76 of 110 Old 01-10-2010, 03:56 PM
AVS Special Member
 
zapper's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Michigan.
Posts: 1,402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by HypnoWookiee View Post

I've seen a few posts about this player (and Samsung in general) having DVD playback issues. I bought mine around Christmas (one of the $249 shipped specials) and have played a dozen or so DVD's without any issues (except one stutter in Raider's of the Lost Ark from Blockbuster which had a HUGE scratch on it). Love this player! Great PQ over HDMI.

------

AVR - Denon 3310CI
TV - Samsung PN50A550
Blu Ray - Samsung BD-4600
DVR - Motorola 3416 (Cox)
Xbox 360

Hi, HypnoWookiee and welcome to the forum I am hoping that will get the same results out of the player as you have.

Ralph
zapper is online now  
post #77 of 110 Old 01-15-2010, 03:48 PM
AVS Special Member
 
zapper's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Michigan.
Posts: 1,402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Well but mine for $214 with free shipping from Amazon as of 1/8/10 and have not been shipped, HM, HM wondering if they will ever ship at this price already received the warranty but no player, trying to find out on how to contact them to no avail.

Ralph
zapper is online now  
post #78 of 110 Old 01-16-2010, 07:02 AM
AVS Special Member
 
robertc88's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Central NJ
Posts: 3,639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Any difference with P3600 for PQ?
robertc88 is offline  
post #79 of 110 Old 01-25-2010, 02:21 PM
Newbie
 
newsuper's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone have a way to make it multi region on firmware 2.05?
newsuper is offline  
post #80 of 110 Old 03-01-2010, 02:53 PM
Senior Member
 
Mr. Goodcat's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: IA
Posts: 396
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Okay, I'm at a loss here with my father in-laws 4600. We got everything hooked up but it will not connect to his router nor an unsecured router. Anyone have any suggestion? cause I fresh out of ideas.
Mr. Goodcat is offline  
post #81 of 110 Old 03-08-2010, 02:56 PM
Newbie
 
hlsrlh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Danvers, IL
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does it even see the wireless network? If it doesn't I would plug the wireless adapter into the other USB port and see if it does. If not I would get a replacement.

If you can see the network try to set your router to a different channel. Maybe that might help.
hlsrlh is offline  
post #82 of 110 Old 03-09-2010, 05:41 PM
AVS Special Member
 
joebloggs13's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 1,090
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Samsunging View Post

Can anyone tell me with the differences are of the bd-p3600 and the bd-p4600.

I'm going to buy one of these models within a couple days.

Thanks

Quote:
Originally Posted by robertc88 View Post

Any difference with P3600 for PQ?

The main difference between these two models is the appearance. The fact that it is much sleeker looking and wall mountable. The 3600 offers exactly the same features as the 4600, and costs less. You are paying for looks and the style here.

I own the 3600 and have not had one issue with it. But, like other posters have said, there are other players out there that will upscale SDs better. For me, I think the 3600 does a good job with SDs, but I got it for the BDs, not SDs, and I am very happy with it.
joebloggs13 is offline  
post #83 of 110 Old 03-09-2010, 05:53 PM
AVS Special Member
 
zapper's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Michigan.
Posts: 1,402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Have the sleek model and the std dvd look great almost HD quality the HD is just like any other BD player, my .02 cents.

Ralph
zapper is online now  
post #84 of 110 Old 03-11-2010, 11:27 AM
Senior Member
 
Mr. Goodcat's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: IA
Posts: 396
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hlsrlh View Post

Does it even see the wireless network? If it doesn't I would plug the wireless adapter into the other USB port and see if it does. If not I would get a replacement.

If you can see the network try to set your router to a different channel. Maybe that might help.


The player does see their router and even the neighbors unsecured router. The problem is that it says it cannot connect. It will not even connect to the unsecured router next door. We have tried changing router IP addresses and DHCP to no avail.
It's a linksys wrt54g router.
Mr. Goodcat is offline  
post #85 of 110 Old 03-21-2010, 07:47 AM
Newbie
 
Irish_Kaiju's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,
I've noticed something about my BD-P4600 when it comes to streaming movies that are over 4G in file size. It can't. It seems that I experience some sort of cache overload or lack of a cache effect. I'll loose the sound and the picture gets choppy. Holding the pause button on the remote works for a bit but the issues return in time. Anyone else experience this? My PC is wireless and the BD-P4600 is not. I wonder if that might be it?

Kaiju
Irish_Kaiju is offline  
post #86 of 110 Old 03-28-2010, 10:22 PM
Senior Member
 
atrac's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 290
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If you haven't already noticed, there is a new firmware for this player as of the 25th of March. V 2.07. Should be downloadable directly within the player's menu.

Not sure what it fixes/adds.
atrac is offline  
post #87 of 110 Old 03-29-2010, 09:21 AM
Newbie
 
hlsrlh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Danvers, IL
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by atrac View Post

If you haven't already noticed, there is a new firmware for this player as of the 25th of March. V 2.07. Should be downloadable directly within the player's menu.

Not sure what it fixes/adds.

It looks like it adds some compatibility fixes for certain movies. I know I was having some problems with some recent Disney movies and those seem to be fixed.
hlsrlh is offline  
post #88 of 110 Old 04-02-2010, 05:09 PM
Newbie
 
Speakerclinic's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Kennesaw, GA
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok, I have a pickle. I have a client with a BD-P4600 Blu-Ray and a Samsung LN52B750. I have a single HDMI from the AV receiver to the TV. DirecTV and Blu-Ray in on the receiver via HDMI. IF you are watching the Blu-Ray and change sources to watch DirecTV it is fine, switch back from DirecTV to the Blu-Ray and it has locked up. I know what you are thinking. Anynet CEC is on. It is off on the DVD and the TV. When the receiver changes inputs, the DVD will pause. when you switch back to the DVD input, it will not un-pause, it will not re-establish a connection and the only way around it is to turn off the DVD. The latest software update went in this morning. Called Sammy support and of course this was news to them.

I can also replicate this by hooking the DVD to the monitor cable direct. When it is playing, if I disconnect the HDMI and reconnect it, same scanario. She is all locked up like an amish prom date. my apologies to the amish who may read transcriptions of this....

Anyone ever had an issue like this? I have installed countless samsung TV and DVD combinations but have never had these two.
Speakerclinic is offline  
post #89 of 110 Old 04-19-2010, 05:05 AM
Member
 
bytown rick's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
Does anyone else have audio sync issues with Sherlock Holmes? Doing a chapter back seems to fix it, but it is annoying.

Rick
bytown rick is offline  
post #90 of 110 Old 04-26-2010, 10:16 PM
AVS Special Member
 
zapper's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Michigan.
Posts: 1,402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Thanks for that info, I dont well not yet but others could have and the info will help them.

Ralph
zapper is online now  
Reply Blu-ray Players

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off