Insignia NS-BRDVD3 - Netflix & BD-Live - Want Your Opinions - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 1008 Old 10-21-2009, 09:31 AM
Member
 
The Big Bad's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is this a Profile 2.0 player?
The Big Bad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 1008 Old 10-21-2009, 01:00 PM
Senior Member
 
johnny15's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kewaskum, WI
Posts: 451
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Is this a Profile 2.0 player?

It does say that it supports BD-Live, so yes.

http://insigniaproducts.com/products...NS-BRDVD3.html

Also, I picked one of these up at lunch and the in-store price is listed at $179.99. After some back and forth, they finally decided to give me the $149.99 price and then the $50 coupon. Not sure if all stores will give this or just the $50 off of the in-store price. At that point you might as well get the player with Wi-Fi built in because that one is on sale and listed at the correct price.
johnny15 is offline  
post #33 of 1008 Old 10-21-2009, 03:23 PM
Member
 
wvuwhat's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dx31698 View Post

So I just got the wireless version of this player. Everything works great except I cant get it to connect to my wireless network. It detects it, but it fails everytime to connect to it.

Anyone else having this problem??

I'm having the exact same problem. It recognizes the network, says connected at the top right. Tried to go to Netflix and said I wasn't connected and now I'm running the Network Test and it's been "obtaining ip address" for going on 20 minutes? No idea?
wvuwhat is offline  
post #34 of 1008 Old 10-21-2009, 03:35 PM
Senior Member
 
dx31698's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 386
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wvuwhat View Post

I'm having the exact same problem. It recognizes the network, says connected at the top right. Tried to go to Netflix and said I wasn't connected and now I'm running the Network Test and it's been "obtaining ip address" for going on 20 minutes? No idea?

So no one on their service phone number could help me, they couldnt figure it out. They told me to take it back to the store and have them test out the wifi capabilites. They told me they couldnt test it out there, and just exchanged it for me. I take it home and its the exact same problem
dx31698 is offline  
post #35 of 1008 Old 10-21-2009, 03:46 PM
Member
 
wvuwhat's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dx31698 View Post

So no one on their service phone number could help me, they couldnt figure it out. They told me to take it back to the store and have them test out the wifi capabilites. They told me they couldnt test it out there, and just exchanged it for me. I take it home and its the exact same problem

I ran into the same problem. Called and the guy on the phone had no idea what I was talking about. It's gotta be an ip problem, I'm going to try and manually enter my address's and see how it goes from there. In all honesty I'm too fed up to deal with it tonight and I'm itching to watch Transformers 2, so I'll deal with it tomorrow, but it looks like it may just be returned to Best Buy.
wvuwhat is offline  
post #36 of 1008 Old 10-21-2009, 03:57 PM
Senior Member
 
dx31698's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 386
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wvuwhat View Post

I ran into the same problem. Called and the guy on the phone had no idea what I was talking about. It's gotta be an ip problem, I'm going to try and manually enter my address's and see how it goes from there. In all honesty I'm too fed up to deal with it tonight and I'm itching to watch Transformers 2, so I'll deal with it tomorrow, but it looks like it may just be returned to Best Buy.

I manually entered all that info, still a no go. Its pretty ridiculous.. Its a great freaking deal to get this player for 149, but I want it to work
dx31698 is offline  
post #37 of 1008 Old 10-21-2009, 04:18 PM
Member
 
TTgowings's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hastings, MI
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I picked mine up today (wired one) had a little bit of a problem getting connected but I think that was my network just finished the firmware update and watching a movie from Netflix now.

I too had a time at the register, took 2 clerks then finally a manager to get it rung up at $99. Thanks to all who posted this.
TTgowings is offline  
post #38 of 1008 Old 10-21-2009, 04:31 PM
Senior Member
 
SQUIDWARD360's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm glad I'm not the only one with the wireless problem. I was beginning to think I wasted $50 that the wireless player was over the wired. I was able to connect via wi-fi once I took the security down from my router but I'm not going to keep it that way just for a bedroom blu-ray player.
SQUIDWARD360 is offline  
post #39 of 1008 Old 10-21-2009, 05:18 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by The Big Bad View Post

Is this a Profile 2.0 player?

Since it has WiFi, yes.
GizmoDVD is offline  
post #40 of 1008 Old 10-21-2009, 06:37 PM
Newbie
 
Tenexus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought the "no wifi" model today and I'm going to return it:

It has a very annoying IR code conflict - it seems to think that volume down on my receiver's remote (a Harman Kardon) should be interpreted as "step backward" (a button that isn't even on the Insignia remote.) This means that if I try and lower the volume while playing a movie, the player starts stepping backwards.

I called their tech support; once they understood the issue they recommended returning it to the store.
Tenexus is offline  
post #41 of 1008 Old 10-21-2009, 07:40 PM
Advanced Member
 
Sonyad's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 862
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by johnny15 View Post

It does say that it supports BD-Live, so yes.

Also, I picked one of these up at lunch and the in-store price is listed at $179.99. After some back and forth, they finally decided to give me the $149.99 price and then the $50 coupon. Not sure if all stores will give this or just the $50 off of the in-store price. At that point you might as well get the player with Wi-Fi built in because that one is on sale and listed at the correct price.

Seems to be universal. If the coupon hadn't specifically given the regular price, everyone would have lost a $30 savings.
Sonyad is offline  
post #42 of 1008 Old 10-21-2009, 09:51 PM
Member
 
azali's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How are load times on this player? Anyone willing to post a video on youtube to demonstrate?
azali is offline  
post #43 of 1008 Old 10-21-2009, 10:02 PM
Member
 
wvuwhat's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by azali View Post

How are load times on this player? Anyone willing to post a video on youtube to demonstrate?

Transformers 2 was pretty quick loading. I'd say on par with my PS3 fat and slim. I'd like to keep this player, I mean for 149.99 with wireless it's probably the best deal going, but we'll see if I can get my wireless to connect...
wvuwhat is offline  
post #44 of 1008 Old 10-22-2009, 06:46 AM
Senior Member
 
johnny15's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kewaskum, WI
Posts: 451
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by azali View Post

How are load times on this player? Anyone willing to post a video on youtube to demonstrate?

I agree with the other prior post. Load times are pretty good. Probably not quite as quick as the PS3, but very close (even though I'd say that's not a fair comparison). It also boots very quickly when turning on the power. I'm quite happy with the player.

I picked up the non-wireless version of this player. I hooked it up to an access point I already had kicking around. Turned on the player and it immediately hooked up to my network/internet and told me there was a firmware update. 5 minutes later, the firmware was updated and I was hooked into my netflix account. All-in-all, a really good deal!

One other thing...it looks like the internet price has now been dropped to $149 (was $179). I'm guessing the stores will reflect this as well and people will have less of a hassle getting this deal.

Thanks to the original OP!
johnny15 is offline  
post #45 of 1008 Old 10-22-2009, 07:43 AM
Member
 
InVinoVeritas's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 99
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thinking real hard about getting the wireless version of this - got a coupon from Netflix in a DVD delivered this week for $50 off - looks like that would be ~150 net for the wireless one, and based on the comments here and on the BestBuy site, seems like a solid unit now that the firmware update is available. The BestBuy specs online say that it does not have optical or digital audio out, which I found to be pretty hard to believe, so fortunately they have a pic of the back of the unit. Sure enough: optical and digital audio out.

Assuming I get this, I'll set it up different than I have with my current equipment. I don't have anything connected with HDMI at the moment, and I will with this. I assume I can use HDMI to the TV, and then optical audio out to the AV receiver. Is there something in the DVD setup where I tell it not to send audio via HDMI? Or do I need to just make sure the speakers are turned off on the TV when on the DVD input?
InVinoVeritas is offline  
post #46 of 1008 Old 10-22-2009, 09:19 AM
Newbie
 
Mcal15's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For those who have had issues with the wireless connection with no answers, I had the same problem and was able to fix it. The player does not connect to a WEP encrypted network. If you have a WEP setup it will see it, but you will never be able to connect. I had to change my setup to a WPA protected network. Its a simple setting change in your router and once I made the change I entered my SSID and WPA password in the manual entry selection of the wireless networking section and it connected and works great. It even offeres Netflix HD moveis. I was surprised by that. I did call Insignia when I was unable to connect via WEP and a networking specialist did confirm the player not working on WEP protected networks. Hope this helps.
Mcal15 is offline  
post #47 of 1008 Old 10-22-2009, 09:44 AM
 
KFelon's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mcal15 View Post

It even offeres Netflix HD moveis. I was surprised by that.

Thanks for confirming this, I just bought the NS-BRDVD3 and that makes me feel a little better.

Anyone know if your Netflix account can be tied to both a Xbox 360 & the NS-BRDVD3?
KFelon is offline  
post #48 of 1008 Old 10-22-2009, 09:45 AM
Senior Member
 
SQUIDWARD360's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mcal15 View Post

For those who have had issues with the wireless connection with no answers, I had the same problem and was able to fix it. The player does not connect to a WEP encrypted network. If you have a WEP setup it will see it, but you will never be able to connect. I had to change my setup to a WPA protected network. Its a simple setting change in your router and once I made the change I entered my SSID and WPA password in the manual entry selection of the wireless networking section and it connected and works great. It even offeres Netflix HD moveis. I was surprised by that. I did call Insignia when I was unable to connect via WEP and a networking specialist did confirm the player not working on WEP protected networks. Hope this helps.

I can just remove the security all together to get it to work also but I'm not going to do that. I shouldn't have to rework all of my security and my components to connect to something that should work out of the box already. It has a selection for WEP in the settings.
SQUIDWARD360 is offline  
post #49 of 1008 Old 10-22-2009, 09:46 AM
Senior Member
 
SQUIDWARD360's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by KFelon View Post

Thanks for confirming this, I just bought the NS-BRDVD3 and that makes me feel a little better.

Anyone know if your Netflix account can be tied to both a Xbox 360 & the NS-BRDVD3?

You will need to update the firmware to access Netflix and yes but maybe not at the same time.
SQUIDWARD360 is offline  
post #50 of 1008 Old 10-22-2009, 10:02 AM
Newbie
 
Mcal15's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SQUIDWARD360 View Post

It has a selection for WEP in the settings.

It has a Shared WEP option. When this is activated on my router I cant connect with anything. Changing it to WPA was very simple and I have 2 iphones, an Xbox 360, PS3, Wii and two laptops that i needed to adjust the connection settings on for WPA. All that only took me 10 minutes. I did feel the same way, that it should work with WEP and i shouldnt have to change anything, but once I bit the bullet it was really fast to make the change.
Mcal15 is offline  
post #51 of 1008 Old 10-22-2009, 06:20 PM
Member
 
tender's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mcal15 View Post

It has a Shared WEP option. When this is activated on my router I cant connect with anything. Changing it to WPA was very simple and I have 2 iphones, an Xbox 360, PS3, Wii and two laptops that i needed to adjust the connection settings on for WPA. All that only took me 10 minutes. I did feel the same way, that it should work with WEP and i shouldnt have to change anything, but once I bit the bullet it was really fast to make the change.

After changing from WEP to WPA+TKIP, the player was able to connect. WPA is better than WEP anyways, so it was a welcome change.

Now I am testing Netflix streaming. I dont own and Blu-Ray, so I cant test that yet.
tender is offline  
post #52 of 1008 Old 10-22-2009, 06:21 PM
Member
 
SteveMc's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
just picked up the wired version with the coupon for $99. My first foray in to BlueRay and am super excited that i no longer need to get a Roku to do netflix. So far i have no audio with my HDMI cable, but the RCA is OK. I'll pick up a new HDMI cable and see if it solves my issue. The firmware update was easy as can be. The biggest down side so far is that the remote B L O W S. You really have to press the buttons to get it to respond, but thankfully i have a universal remote i can heopfully program instead. Will be going back to netflix soon to try out the streaming feature.

Crashball

"I don't even own A gun, let alone many guns that would necessitate an entire rack..."
SteveMc is offline  
post #53 of 1008 Old 10-22-2009, 06:59 PM
Member
 
tender's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tender View Post

After changing from WEP to WPA+TKIP, the player was able to connect. WPA is better than WEP anyways, so it was a welcome change.

Now I am testing Netflix streaming. I dont own and Blu-Ray, so I cant test that yet.

Just tested and I am not happy with the player. I get lots of static on the screen. Using the same TV, DVD and HDMI cable with another DVD player, I don't get static on the screen. I am going back to Best Buy to exchange this and hope it works. Anyone else with static on the screen? I am guessing I have a bad unit.
tender is offline  
post #54 of 1008 Old 10-22-2009, 07:09 PM
 
Awesomeness's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How does Netflix streaming look on this player? That is the only reason I am thinking of buying it.
Awesomeness is offline  
post #55 of 1008 Old 10-22-2009, 07:11 PM
Advanced Member
 
ilsiu's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Minnesota
Posts: 867
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got the wired version. My previous/current player is a Memorex. Insignia shows much better loading time; for The Dark Knight:~1 min 20 sec from load to start movie on the Insignia and ~2 min 20 sec on the Memorex.

Also, power-on to open tray is instantaneous; had to wait ~30 sec after power-on to open the tray on the Memorex.

Just started to play with Netflix streaming. To be honest, not very impressed. About the same as DVD quality, and I think there was some jerkiness - definately not very smooth. Not sure if it's my connection (Comcast cable modem) or what.

I got this primarily as a Blu-ray player. I'm very satisfied with it in that respect so far (considering the price). I'm not a regular Netflix member (just signed up for a free trial to play with the streaming feature), so I've got 2 weeks to figure out how important streaming becomes to me.
ilsiu is offline  
post #56 of 1008 Old 10-22-2009, 07:58 PM
 
Awesomeness's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ilsiu View Post

Just started to play with Netflix streaming. To be honest, not very impressed. About the same as DVD quality, and I think there was some jerkiness - definately not very smooth. Not sure if it's my connection (Comcast cable modem) or what.

Is that HD or SD that you are streaming that is DVD quality?
Awesomeness is offline  
post #57 of 1008 Old 10-22-2009, 08:19 PM
Advanced Member
 
ilsiu's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Minnesota
Posts: 867
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Awesomeness View Post

Is that HD or SD that you are streaming that is DVD quality?

So far I watched some Wall-E (SD) and Heroes (HD). I thought Wall-E was close to DVD quality, maybe a little worse (it definately seemed jerky). Heroes was definately better than DVD quality, maybe close to broadcast HD quality but I didn't do a rigorous A-B comparison (I don't have Heroes saved on my DVR).
ilsiu is offline  
post #58 of 1008 Old 10-23-2009, 06:58 AM
Member
 
SoonerDoc's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Picked one up today and hooked up to network and downloaded firmware upgrade. Only thing is when player is turned on, it seems as if you have to wait a 30-60 seconds for network connection to actually connect or be recognized. Otherwise, if you start netflix right away it says that network connections are not correct and asks you to setup network configuration. Seems like if you wait about a minute after powering up, it works fine.

Anyone else have this issue?
SoonerDoc is offline  
post #59 of 1008 Old 10-23-2009, 11:04 AM
Member
 
InVinoVeritas's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 99
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mcal15 View Post

It has a Shared WEP option. When this is activated on my router I cant connect with anything. Changing it to WPA was very simple and I have 2 iphones, an Xbox 360, PS3, Wii and two laptops that i needed to adjust the connection settings on for WPA. All that only took me 10 minutes. I did feel the same way, that it should work with WEP and i shouldnt have to change anything, but once I bit the bullet it was really fast to make the change.

I've just configured to connect to my router, which is a WEP shared key. It's downloading the firmware patch for Netflix now. Not sure why tech support would say that it can't connect to WEP when they have the option for it, and it's presently working for me (so far )
InVinoVeritas is offline  
post #60 of 1008 Old 10-23-2009, 11:59 AM
AVS Addicted Member
 
zoro's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 10,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 15
how does NS-WBRDVD compare with lg bd390, and if u can make it region free
zoro is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Insignia Ns Brdvd3 Blu Ray Disc Player , Roku Streaming Player , Samsung Bd P1600 Blu Ray Player
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off