Samsung BD-C6500 Bluray Player------ - Page 12 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #331 of 1625 Old 04-17-2010, 06:57 AM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by HankTheTurtle View Post

I have to wait hours before I can even access it.

The only way I found to make it quicker is extract subdirectories as separate shares.... for instance instead of sharing the directory "Movies" share subdirectories as per say movie genre "SciFi", "Drama" etc. Adding a new file and refreshing the library makes it borderline bearable.

Having said that, gonna try the Serviio.
ziimen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #332 of 1625 Old 04-18-2010, 09:19 AM
AVS Special Member
 
mike-tee's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Island that's Long
Posts: 1,049
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone that has/had both of these players, are there any significant differences or improvements in DLNA streaming with the 6500 over the 3600? Thanks in advance for any info.

Mike T

My BDP-05FD, still going strong and still my favorite player!

mike-tee is offline  
post #333 of 1625 Old 04-20-2010, 06:15 AM
Senior Member
 
Ringfinger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 319
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone tell me how to tun it off and it picks up where it left off on a BD the next day? How about stopping and picking back up? Does not seem to work for me.
Ringfinger is offline  
post #334 of 1625 Old 04-20-2010, 01:19 PM
Newbie
 
simpleavs's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cali
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ringfinger View Post

Can anyone tell me how to tun it off and it picks up where it left off on a BD the next day? How about stopping and picking back up? Does not seem to work for me.

I doesn't work for BD. It works for DVD.

Brian
simpleavs is offline  
post #335 of 1625 Old 04-20-2010, 08:14 PM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ringfinger View Post

Can anyone tell me how to tun it off and it picks up where it left off on a BD the next day? How about stopping and picking back up? Does not seem to work for me.

Yes, Simpleavs is correct..........it has to do with BD-java and how the disks are authored. Its a format thing, not a player thing.
Scoob is offline  
post #336 of 1625 Old 04-21-2010, 06:39 AM
Senior Member
 
Ringfinger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 319
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks!
Ringfinger is offline  
post #337 of 1625 Old 04-21-2010, 09:02 AM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
BD-Java allows for bookmarks though, doesn't it? ... which is I guess is both a player and the authored menu thing.
ziimen is offline  
post #338 of 1625 Old 04-21-2010, 09:29 AM
Member
 
imaginereality's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Austin, TX
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, you have to "bookmark" your place on the BD you want to return to later. I believe the option is under the "Tools" menu, but I could very well be wrong.
imaginereality is offline  
post #339 of 1625 Old 04-21-2010, 09:38 AM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Not sure about Tools, maybe you're right, a generic handling of bookmarks for any bd .... although I always thought about it as an option in the slide-out / pop-up bd menu (which means the authored bd has to include it) ... and obviously player has to provide storage for it.
ziimen is offline  
post #340 of 1625 Old 04-21-2010, 11:03 AM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Will one of you please confirm that Avatar plays OK when you pick it up? I hope to pick it up and report sometime tommorow evening. But if someone beats me to it that would be great! I am just hoping that we don't need another firmware to play this title. I think most are assuming there is more BD+ encryption stuff on this new title. I am crossing my fingers.
Scoob is offline  
post #341 of 1625 Old 04-21-2010, 06:35 PM
Member
 
steverichmond's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Morehead, KY
Posts: 102
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I like the C6500 but just a little disappointed in the netflix client. I wished it would allow you to browse other content other than what is in your instant queue. I know other devices have this built-in. Does anyone know if Samsung plans to enhance their Netflix client?

Thanks,
Steve
steverichmond is offline  
post #342 of 1625 Old 04-21-2010, 11:49 PM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got this title tonight and although it took longer than usual to load it plays just fine. I even stopped it and started it again......oddly it asked if I wanted to start where I left off last time. Great title, looks amazing. This thing passed its first BD+ test tonight. Still very happy........it is a little noisy when it loads....kind of odd dont you think?
Scoob is offline  
post #343 of 1625 Old 04-22-2010, 07:25 AM
Senior Member
 
Ringfinger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 319
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't notice mine being noisy at all.
Ringfinger is offline  
post #344 of 1625 Old 04-22-2010, 06:38 PM
Member
 
xbobx's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Avatar doesnt work, and this is why I really hope bluray fails, this is ********.

if you rent a movie, it should god damn work, now i am out 6 bucks. not that 6 bucks is alot but still.

it says it needs an update but no updates available.
xbobx is offline  
post #345 of 1625 Old 04-22-2010, 07:42 PM
Advanced Member
 
Semp1's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New York
Posts: 749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
I don't understand it won't connect. This seems like a common issue. What the hell is wrong it works fine through wired. Wireless will not connect. I'm running the most recent firmware and using WEP encryption still no luck, I've reset the player and router to no avail but like I said other people have this issue what's the remedy? It's saying the IP adress is not valid which is ridiculous every other electronic in my house connects to wifi with no issue. I also brought the player to my friends house to see if I got the same issue and I did.

65VT60+55GT50+Onkyo TX-NR727+Denon AVR-1913+OPPO bdp-103+OPPO bdp-83=Heaven
Semp1 is offline  
post #346 of 1625 Old 04-22-2010, 10:12 PM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by xbobx View Post

Avatar doesnt work, and this is why I really hope bluray fails, this is ********. if you rent a movie, it should god damn work, now i am out 6 bucks. not that 6 bucks is alot but still. it says it needs an update but no updates available.

I feel your pain, all I got to see was that red screen too. Thank you Samsung.
ziimen is offline  
post #347 of 1625 Old 04-22-2010, 10:40 PM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Why would it play on some 6500C's and not on others............ odd........you obviously did update the newest firmware that came out a few days ago correct? Very hard to understand...........Bummer
Scoob is offline  
post #348 of 1625 Old 04-22-2010, 10:41 PM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Semp1 View Post

I don't understand it won't connect. This seems like a common issue. What the hell is wrong it works fine through wired. Wireless will not connect. I'm running the most recent firmware and using WEP encryption still no luck, I've reset the player and router to no avail but like I said other people have this issue what's the remedy? It's saying the IP adress is not valid which is ridiculous every other electronic in my house connects to wifi with no issue. I also brought the player to my friends house to see if I got the same issue and I did.

I read a review on amazon that said these players have issues with Belkin routers and play well with Netgear routers...........who knows........what brand are you using out of curiosity?
Scoob is offline  
post #349 of 1625 Old 04-22-2010, 10:47 PM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by xbobx View Post

Avatar doesnt work, and this is why I really hope bluray fails, this is ********.

if you rent a movie, it should god damn work, now i am out 6 bucks. not that 6 bucks is alot but still.

it says it needs an update but no updates available.

Did you get the famous red screen? Or was is just a black screen with white writing? I got this message that the player may need a firmware update..........but after a bit of loading time it plays.
Scoob is offline  
post #350 of 1625 Old 04-23-2010, 04:04 AM
Advanced Member
 
Semp1's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New York
Posts: 749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by Scoob View Post

I read a review on amazon that said these players have issues with Belkin routers and play well with Netgear routers...........who knows........what brand are you using out of curiosity?

my router is a D Link and I think my friends is a Linkskys. That's ridiculous if they only work with Netgear which I find hard to believe. I have a feeling once again Samsung released a highly defective sub par product.

65VT60+55GT50+Onkyo TX-NR727+Denon AVR-1913+OPPO bdp-103+OPPO bdp-83=Heaven
Semp1 is offline  
post #351 of 1625 Old 04-23-2010, 05:48 AM
Member
 
xbobx's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
"Did you get the famous red screen? Or was is just a black screen with white writing? I got this message that the player may need a firmware update..........but after a bit of loading time it plays."

I got the red screen once, and next time it was black screen, and it just sat there and everything was frozen.

I put the bluray player back in the box, and taking it back. Going to skip bluray, I dont think this format will become the standard. For the average person, it wont fly, not if there is all these compatibility issues, so until they work it out, or we move on to a superior format, I am just going to stick with upconverted dvds. I really dont see the point of wasting money on starting a collection of a future possible failed "laserdisk"
xbobx is offline  
post #352 of 1625 Old 04-23-2010, 07:08 AM
Member
 
jlj93byu's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Scoob View Post

I read a review on amazon that said these players have issues with Belkin routers and play well with Netgear routers...........who knows........what brand are you using out of curiosity?

I bought a Belkin N series router for $60 from Wal-Mart yesterday, just a mid-level router but I watched 30 minutes of a Netflix movie last night and it worked great. It hiccupped once about 30 seconds into the film but the next 30 minutes it was fine. When it retrieved the file and it has the quality indicator, it appeared my signal was strong and the quality was high. I was forced by budget to buy the cheapest router I could find that still had as a feature supporting the streaming of HD movies. Any suggestions for better routers that aren't too expensive?
jlj93byu is offline  
post #353 of 1625 Old 04-23-2010, 07:15 AM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Scoob View Post

Why would it play on some 6500C's and not on others............ odd........you obviously did update the newest firmware that came out a few days ago correct? Very hard to understand...........Bummer

Not sure, unless the rented version is somewhat different from the retail. I have 1010.4 version. Instead we ended up watching Lovely Bones which played fine... albeit with couple of hiccups on the layer change.
ziimen is offline  
post #354 of 1625 Old 04-23-2010, 07:27 AM
Newbie
 
FragU's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I just got off with an online session with Samsung Support... who said that if you have the most recent update you must reset your player to get it to work. To do so, with no disk in hold the "Stop" button on the player for 5 seconds.

Note: This will completely reset the player to factory defaults... but "will allow the movie to play correctly."

Trying it tonight...
FragU is offline  
post #355 of 1625 Old 04-23-2010, 08:07 AM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Semp1 View Post

my router is a D Link and I think my friends is a Linkskys. That's ridiculous if they only work with Netgear which I find hard to believe. I have a feeling once again Samsung released a highly defective sub par product.

I didn't say they just work with Netgear..........I just said that I read ONE review where the Belkin didn't work. Your right all routers should work. Just hard to figure out why wireless works great for some and not so good for others..........
Scoob is offline  
post #356 of 1625 Old 04-23-2010, 08:13 AM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by xbobx View Post

"Did you get the famous red screen? Or was is just a black screen with white writing? I got this message that the player may need a firmware update..........but after a bit of loading time it plays."

I got the red screen once, and next time it was black screen, and it just sat there and everything was frozen.

I put the bluray player back in the box, and taking it back. Going to skip bluray, I dont think this format will become the standard. For the average person, it wont fly, not if there is all these compatibility issues, so until they work it out, or we move on to a superior format, I am just going to stick with upconverted dvds. I really dont see the point of wasting money on starting a collection of a future possible failed "laserdisk"

You never mentioned for sure..........you did do the last firmware update that came out a few days ago? Also, I'm not sure you can trash an entire format for the shortcomings of one very finicky title. Obviously this Avatar title is a bit problematic with the BD+. Even the players it does load on take ages to load.........Maybe you should take the Sammy back and try another brand like the Sony 570. It is the same price and maybe is a little more stable. I think you should try another brand before throwing in the towel. JMO
Scoob is offline  
post #357 of 1625 Old 04-23-2010, 08:13 AM
AVS Special Member
 
kjohn's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Out Yonder
Posts: 1,450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anybody know why my 6500 keeps turning off 24fps when I cut it off. Samsung customer support is about as useless as it gets.

KJ
kjohn is offline  
post #358 of 1625 Old 04-23-2010, 09:10 AM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by FragU View Post

I just got off with an online session with Samsung Support... who said that if you have the most recent update you must reset your player to get it to work. To do so, with no disk in hold the "Stop" button on the player for 5 seconds. Note: This will completely reset the player to factory defaults... but "will allow the movie to play correctly.

Are you for real? Unbelievable! How on earth do they expect most of the folks to go about this? As if firmware updates weren't enough, now factory resetting the device !!?!?!!! Great way to spread the blu-ray love Samsung, surely it must work! ...

Will try it tonight.
ziimen is offline  
post #359 of 1625 Old 04-23-2010, 02:01 PM
Member
 
ziimen's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just tried it and it worked. There was still some weirdness in all that... after inserting the disc a banging noise started, sounded like the OPU was going berserk trying to read the disc back and forth (decrypting it?), lasted for about a minute, and then it finally loaded.

On the bright side, video store was kind enough to extend the rental for one night because of this. I certainly hope I won't have to go through this crap often... sheesh...
ziimen is offline  
post #360 of 1625 Old 04-23-2010, 03:58 PM
Advanced Member
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boise ID
Posts: 973
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ziimen View Post

Just tried it and it worked. There was still some weirdness in all that... after inserting the disc a banging noise started, sounded like the OPU was going berserk trying to read the disc back and forth (decrypting it?), lasted for about a minute, and then it finally loaded.

That is EXACTLY what mine did.........I was wondering what the banging noise is. Anyone have an idea??
Scoob is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Samsung Bd C6500 1080p Blu Ray Disc Player
Gear in this thread - C6500 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off